Tereny Valfden > Dział Wypraw
Przesyłka
Gordian Morii:
-No to po walce.- powiedział elf przyglądając się ciałom poległych ludzi. -Ehh ja nie rozumiem po co oni musieli ginąć? Mogli sobie żyć spokojnie nie wadząc nikomu. Ale nie. Banicja i zbójectwo ważniejsze. Nie zrozumie tych ludzi.- rzekł. Elf podszedł do jednego z bandytów i zdjął mu z pleców łuk i kołczan strzał -He he ja to za niedługo otworzę sklepik z łukami. Już mam tego hoho.- zaśmiał się i zaczął przeszukiwać ciała poległych, szukając oczywiście złota, lub innych cennych przedmiotów.
--- Cytuj ---Nazwa broni: Martwa Cisza
Zasięg: 150 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: III
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg
100x Strzała z żelaza
Ostrość: 5
Wytrzymałość: 6
--- Koniec cytatu ---
Ainur:
//Gordian: Znalazłeś 10 sztuk złota w każdym. ÂŁącznie 40 sztuk złota
Chodźmy do mieszkania. - Odparł. Otworzył drzwi. Znalazł tam martwe ciało kupca. - Tak myślałem. - Wampir przeszukał ciało człowieka. Nic jednak nie znalazł. - Nic tu po nas. Wracajmy do zleceniodawcy.
Gordian Morii:
-Szlak a jednak.- skrzywił się elf -No nic bywaj panie handlarzu mam nadzieję, że ktoś cie znajdzie i pochowa.- rzekł do trupa i odwrócił się wychodząc z domu. Ruszyli obaj ramię przy ramieniu, szybko pokonali las i pola dzielące dom zleceniodawcy z domem kupca. Do Atusel dotarli w chwili gdy słońce kryło się za horyzontem, swojego zleceniodawcę znaleźli siedzącego na ławeczce przed domem. -Jesteśmy z powrotem, lecz nie przynosimy dobrych wieści.- zamilkł i podał list po czym wymownie spojrzał na wampira.
Ainur:
Człowiek wziął list.
- Kupiec nie żyje. - Odpowiedział krótko.
- Słucham? Nie żyje? Kto to zrobił?!
- Pewni osobnicy.
- Do jasnej cholery! Wiedziałem!
- To znaczy?
- ÂŻe go zabiją! Znaleźliście zapewne pod drodze ciała ludzi?
- Tak znaleźliśmy. Kim oni byli?
- Wysłałem ich żeby dali mu ten list. Nie wrócili w ogóle. Ech ale dobrze że wy tam dotarliście. Proszę to dla was.
Mężczyzna podał nam sakiewkę z pieniędzmi. Było w niej 50 sztuk złota.
- No Gordianie, wracajmy do Efehidonu.
Wyprawa zakończona
W sumie zebraliśmy 90 sztuk złota. Do tego trofea.
Gordian: 50 (3 skóry wilka, 7 kłów wilka, 12 pazurów wilka, 1 skóra sambira, 2 pazury sambira)
Ainur: 40 (4 skóry wilka, 7 kłów wilka, 12 pazurów wilka, 1 skóra sambira, 2 pazury sambira)
Elrond Ñoldor:
A oto talenty:
Gordian: 2 brązowe
Ainur: 1 srebrny
Nawigacja
Idź do wersji pełnej