Tawerna Gothic > Serwis
Czego brakuje, w "Tawernie Gothic"?
Isentor:
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---1. Zmienić serwer (jak już wspomniał Monk), aby przyspieszyć TG i unikać problemów typu: "504 Gateway Time-out nginx".
--- Koniec cytatu ---
Badamy sprawę także to kwestia dni. Ostatecznie ten serwer opłacony mam do marca. Jeśli nie będzie poprawy od marca znajdę coś innego, choćby u Monka.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---2. Coś w stylu "rady", która zajmowałaby się tworzeniem, głosowaniem oraz realizacją projektów - użytkownik lub ktoś z rady daje pomysł, rada wszystko omawia i głosuje "za" lub "przeciw". Jeśli projekt został zaakceptowany, rada stara się go zrealizować.
--- Koniec cytatu ---
Na tym polega praca w redakcji.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---3. Odizolowane forum dla "rady", która mogłaby spokojnie pracować.
--- Koniec cytatu ---
Forum redakcyjne.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---4. Stworzyć przyzwoity "Download".
--- Koniec cytatu ---
Mam już alternatywę na dropboxie więc w wolnej chwili pobiorę wszystko ze starego downloadu i powrzucam na nowo. Każdy plik popakuje w archiwum rara z hasłem, które będzie adresem Tawerny.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---5. Uzupełnić encyklopedię - rzekomo każdy użytkownik może ją uzupełniać, ale zbyt wielkich tłumów nie widać.
--- Koniec cytatu ---
Bo wiele haseł już wykorzystano.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---6. Ogarnąć Biuletyn - przede wszystkim, aby prace nie stały w miejscu. Ponadto, mógłby być publikowany co pewien okres: 2, 3 lub 4 miesiące.
--- Koniec cytatu ---
Dev zajmuje się biuletynem, bodaj sam bierzesz teraz w nim udział. Jak wam idą prace?
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---7. Newsy - ktoś mógłby się zajmować samym "wyłapywaniem" newsów.
--- Koniec cytatu ---
Przydałby się newsman. Nawet jeśli nie od pisania, to chociaż ktoś kto przysłałby mi materiał na newsa.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---8. Można dodać jakieś nagrody odnośnie Marantu, np. przejdź szkolenie, ukończ 10 wypraw, uzbieraj xxx grzywien, itd.
9. Specjalne nagrody, np. kilkuletni staż jako moderator, mistrz gry, redaktor, biuletyn (można użyć znaków z rangi jako nagrodę, zielona tarcza - nagroda dla moderator, itd.), oraz coś w stylu statuetki za specjalne zasługi dla TG.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie wszystko można. Jestem otwarty na wszelkie propozycje, bo dodanie tego na forum to dla mnie kwestia sekund. Jeśli oczywiście mam już grafikę (PNG) i tekst.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 15:55:52 ---10. Może jakaś specjalna ranga, dla znanych modderów?
--- Koniec cytatu ---
Użytkownicy będący w największych grupach modderskich mają takowe grupy i obrazki tychże grup. Istnieje to od kilku lat na forum.
Nocturn:
--- Cytat: Isentor w 06 Luty 2013, 17:08:58 ---Na tym polega praca w redakcji.
--- Koniec cytatu ---
Czy redakcja w ogóle funkcjonuje?
--- Cytat: Isentor w 06 Luty 2013, 17:08:58 ---Bo wiele haseł już wykorzystano.
--- Koniec cytatu ---
Wiele, ale nie wszystkie.
--- Cytat: Isentor w 06 Luty 2013, 17:08:58 ---Dev zajmuje się biuletynem, bodaj sam bierzesz teraz w nim udział. Jak wam idą prace?
--- Koniec cytatu ---
Póki co, stoją w miejscu.
--- Cytat: Isentor w 06 Luty 2013, 17:08:58 ---Przydałby się newsman. Nawet jeśli nie od pisania, to chociaż ktoś kto przysłałby mi materiał na newsa.
--- Koniec cytatu ---
Cóż, może ktoś się znajdzie.
--- Cytat: Isentor w 06 Luty 2013, 17:08:58 ---Pewnie wszystko można. Jestem otwarty na wszelkie propozycje, bo dodanie tego na forum to dla mnie kwestia sekund. Jeśli oczywiście mam już grafikę (PNG) i tekst.
--- Koniec cytatu ---
Póki co, brakuje grafik do marantowych nagród.
--- Cytat: Isentor w 06 Luty 2013, 17:08:58 ---Użytkownicy będący w największych grupach modderskich mają takowe grupy i obrazki tychże grup. Istnieje to od kilku lat na forum.
--- Koniec cytatu ---
Prawie nikt tych grup nie używa. Są grupy dla teamów modderskich, ale można również zrobić ogólną grupę dla modderów lub dla użytkowników theModders. Poza tym, są również modderzy, którzy nie są w żadnym teamie.
Isentor:
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 18:27:47 ---Czy redakcja w ogóle funkcjonuje?
--- Koniec cytatu ---
Tak.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 18:27:47 ---Wiele, ale nie wszystkie.
--- Koniec cytatu ---
Popularne hasła zostały już wykorzystane, próżno oczekiwać, że ludzie zaczną się prześcigać we wpisywaniu tych wymyślniejszych.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 18:27:47 ---Póki co, stoją w miejscu.
--- Koniec cytatu ---
Na czym?
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 18:27:47 ---Cóż, może ktoś się znajdzie.
--- Koniec cytatu ---
Jak już ustalimy kogo nam potrzeba zamieszczę zbiorcze info w newsie, każdy będzie mógł się zgłosić.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 18:27:47 ---Póki co, brakuje grafik do marantowych nagród.
--- Koniec cytatu ---
Wymyśl nagrody a skombinuje grafiki, na tyle potrafię się posługiwać pierwszym lepszym programem graficznym. :)
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 18:27:47 ---Prawie nikt tych grup nie używa. Są grupy dla teamów modderskich, ale można również zrobić ogólną grupę dla modderów lub dla użytkowników theModders. Poza tym, są również modderzy, którzy nie są w żadnym teamie.
--- Koniec cytatu ---
Dostępne grupy to: PoziomkaZ, SoulFire i TDM oraz ogólna grupa Modder. ÂŁącznie jest w nich 9 użytkowników. Otrzymanie grupy moddera nie jest trudne. Wystarczy publikować na łamach forum informacje na temat swoich modyfikacji.
Nocturn:
Z prac nad Biuletynem podobno kilka osób się nie wywiązało. Osobiście piszę nowy artykuł na stary temat, poprzedni był za słaby.
Jeśli chodzi o nagrody, propozycje podeślę jeszcze w tym tygodniu.
--- Cytat: Isentor w 06 Luty 2013, 20:05:09 ---Dostępne grupy to: PoziomkaZ, SoulFire i TDM oraz ogólna grupa Modder. ÂŁącznie jest w nich 9 użytkowników. Otrzymanie grupy moddera nie jest trudne. Wystarczy publikować na łamach forum informacje na temat swoich modyfikacji.
--- Koniec cytatu ---
A jednak ogólna grupa "Modder" funkcjonuje. Może wpiszesz te grupy w tym temacie? Niektórzy nawet nie wiedzą o istnieniu tych grup.
Isentor:
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 20:59:57 ---Z prac nad Biuletynem podobno kilka osób się nie wywiązało. Osobiście piszę nowy artykuł na stary temat, poprzedni był za słaby.
--- Koniec cytatu ---
Znane jest to biuletynowi, że często jego autorom towarzyszy słomiany zapał. Cieszy mnie, że Ty nadal się trzymasz. Pokazywałeś komuś ten stary artykuł? Może zbyt rygorystycznie się oceniasz.
--- Cytat: Nocturn w 06 Luty 2013, 20:59:57 ---Jeśli chodzi o nagrody, propozycje podeślę jeszcze w tym tygodniu.
A jednak ogólna grupa "Modder" funkcjonuje. Może wpiszesz te grupy w tym temacie? Niektórzy nawet nie wiedzą o istnieniu tych grup.
--- Koniec cytatu ---
Dopiszę grupę jak tylko wrócę na mojego peceta.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej