Autor Wątek: Tajemnice Ruin  (Przeczytany 21146 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sirius

• Magnat
  • Reputacja: 65
  • Nie, nie wiem gdzie jest twój kotek.
Odp: Tajemnice Ruin
« Odpowiedź #240 dnia: 22 Wrzesień 2009, 22:05:54 »
Kurwa- wysapał elf. Sieć przykleiła ich do stalagmitu, ale nie krępowała całkowicie ruchów. Tyle dobrego. Jęcząc z wysiłku wyjął zza pleców łuk, po czym wygiął plecy w łuk i wyjął dwie srebrne strzały. Dotyk gładkiego drewna dodał mu otuchy. Wiedział, że gdzie sieć, tam pająk, a gdzie pająk tam oczy. Wrażliwe na szypy. Cztery pary... Założył strzał na cięciwę i czekał na ciąg dalszy tej opowieści. Jedno było pewne: jak umrze, to z bronią w dłoni... Miał nadzieję że Dracon spali lub rozpuści sieć, albo wampir przetnie ją. Ważne było, by miał swobodę ruchów; teraz pozostało tylko czekać...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #241 dnia: 22 Wrzesień 2009, 22:36:45 »
//Co wy tacy klęci się zrobiliście. Co post to przekleństwo. Nie chodzi nam o zrobienie z tej gry wyscigu, kto więcej nabluzga. Więc zachowywać się.
//Sirius. WYobraź sobie dwa słupy, między nimi rozwieś taśmę klejącą. Przylep do niej muchę i wyciągnij wnioski...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #241 dnia: 22 Wrzesień 2009, 22:36:45 »

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #242 dnia: 22 Wrzesień 2009, 22:52:06 »
// Jak coś cię przyklei do ściany, to powiesz grzecznie, żeby się odczepił? A jak mnie przykleił od przodu, to tył mam wolny ;)

-Dracon, rozpal aurę, pocisk, siebie... cokolwiek: rozpuść to!

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #243 dnia: 22 Wrzesień 2009, 22:59:20 »
//Ale ręce też masz przyklejone do sieci...

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #244 dnia: 22 Wrzesień 2009, 23:01:58 »
// Nie, jeśli w czasie kiedy pająk mnie przykleił miałem je splecione z tyłu ciała :P Ale ok, nieważne... czekam na cud ;)

-Sado, kuźwa, ruchy... - z ciemności doszło ciche postukiwanie pazurów o skałę...

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #245 dnia: 23 Wrzesień 2009, 07:02:01 »
- Eh... Osh Isarish Izqiash, Ashush Huash. - Ciało dracona otoczyła płonąca aura, od której od razu zajęła się pajęczyna.
- Pajęczyna łatwo się pali. To kwestia sekund, zanim płomień dojdzie do was. Lepiej przygotujcie się na poparzenia - dodał, rozwijając skrzydła i lądując na ziemi. Tam natychmiast zdjął łuk i nałożył 2 strzały.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #246 dnia: 23 Wrzesień 2009, 15:59:19 »
Wampir, który właśnie odpadł od sieci, zmienił się w nietoperza, lecąc w kierunku ziemi. Wylądował miękko, wracając do postaci humanoida.
[przemiana w nietoperza]

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #247 dnia: 23 Wrzesień 2009, 16:19:42 »
- Brać za łuki i kusze. Dracon rozrzucił na ziemię parędziesiąt mithrilowych strzał, tak by każdy mógł sobie parę zabrać.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #248 dnia: 23 Wrzesień 2009, 17:30:41 »
Ja to sobie nastrzelam.-skrzywił się cicho elf po czym wycofał się za stalaktyt ustępując łucznikom miejsce do celnego szycia z łuków. Oparł się o słup stalaktytu, stał tak aby słup całkowicie go zasłaniał, jednak w dłoni cały czas trzymał wierny miecz. -A Setmre zapewniała, że będzie to wyprawa dla pierwszych lepszych wojowników walczących tak sobie byle jaką bronią, a tutaj Tarlessty, ten pajęczak co jeszcze? Ehhh... Kolejny powód żeby nie wierzyć kobietom.- cicho żalił się elf sam do siebie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #249 dnia: 23 Wrzesień 2009, 18:57:04 »
//Gordian. Sado podszedł do ciebe, naprostował rękę, po czym wypowiedział formułę średniego leczenia - Izhuesh Ruarishesh, Gresh Ilxuesh Arishesh! - twe kości zaczęły się zrastać, porozrywane tkanki odradzać się. Po chwili miałeś rękę sprawną do strzału... Ale nie rób się niezwyciężony :P
//Wszyscy. Z ciemności wyskoczyła na was Arachna Duża. Siedzi na kamieniu, tak jak na obrazku.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #250 dnia: 23 Wrzesień 2009, 19:02:21 »
Nif, nie zwracając na nikogo uwagi, błyskawicznym ruchem ściągnął z ramienia kuszę, drugą ręką sięgając po dwa bełty. Napiął szybko cięciwę, kładąc na orężu pociski. Przyłożył narzędzie mordu do ramienia, następnie, na pozór nie celując, wystrzelił bełty wprost w oczy Arachni.
[Walka kuszą V, strzał dwoma pociskami]

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #251 dnia: 23 Wrzesień 2009, 19:09:37 »
//:Skoro tak...

Elf szybkim ruchem wsunął miecz na miejsce i wyciągnął łuk. Zebrał z ziemi garść strzał i położył je przed sobą. Na cięciwie umieścił trzy z nich. Nie trwało więcej niż pół minuty gdy elf był już gotów do strzału. Nie musiał zbytnio celować gdyż Arachnia siedziała nie daleko przed nimi. Gordian napiął łuk i celując w łeb bestii zamarł w takiej pozycji na kilkanaście sekund. Widział, że towarzysze są już gotowi. -Mithril powinien przebić się przez niezbyt gruby pancerz na jej łbie, radzę tam strzelać, wtedy będziemy mieć jakieś szanse.- szepnął. Rozluźnił uścisk palców, strzały zasyczały w powietrzu i uderzyły w łeb pająka. Gordian wykonał obrót na pięcie i schował się za stalaktyt w czasie którego potrzebował na przygotowanie kolejnych strzał do wystrzelenia...

Walka łukiem IV, Potężny strzał, Strzał 3 pociskami, Celny strzał

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #252 dnia: 23 Wrzesień 2009, 19:19:04 »
//Nif. Pierwszy bełt odbił się od pyska Arachny, jednak uderzenie sprawiło jej ból. Drugi z pocisków wpadł do rozdziawionej paszczy... W efekcie z polika <?> Arachny Dużej wystaje bełt.
//Gordian. Pająk kołysze się na swych kończynach. Tww strzały poszybowały i wbiły się do połowy w odwłok.

« Ostatnia zmiana: 23 Wrzesień 2009, 19:22:41 wysłana przez Gunses »

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #253 dnia: 23 Wrzesień 2009, 19:39:21 »
Wampir widząc, że pociski sprawiły ból bestii, ponownie napiął cięciwę kuszy i nałożył kolejne dwa bełty. Przyłożył oręż do ramienia, celując w głowę Arachnii. Stwór utrudniał mu celowanie, dlatego Nif podbiegł bliżej, znów przyłożył broń do barku, mając lepszą pozycję do celowania. Nacisnął spust, a bełty wystrzeliły w kierunku potwora. Wojownik stał się niewidzialny, odchodząc lekko do tyłu.
[Walka kuszą V, strzał 2 pociskami, chwilowa niewidzialność]

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #254 dnia: 23 Wrzesień 2009, 19:40:32 »
Dracon wystrzelił. Dwie strzały pomknęły ku pyskowi Arachny. Jedna mithrilowa, druga zaś - wybuchowa. Sado nałożył w międzyczasie kolejne 2 mithrilowe. Nie patrząc na skutki wystrzelenia poprzednich strzał, Dracon ponownie spuścił cięciwę, celując w mordę potwora. Następnie dobył miecza i wystawił lewą rękę przed siebie, gotów rzucić zaklęcie.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #255 dnia: 23 Wrzesień 2009, 19:46:21 »
Elf był gotów. Szybko wychylił się zza skały i stanął w pozycji bocznej znacznie ułatwiającej strzelanie. Wycelował w łeb pająka i czekał na odpowiedni moment. Cięciwa zatrzeszczała w czasie mocnego naciągu, elf czekał. Usłyszał huk wybuchającej strzały, strzelił. Trzy mithrilowe pociski pomknęły za innymi w stronę łba pająka. -No Siriusie strzelaj. Tak rwałeś nam się do walki a teraz co tchórz Cię obleciał?- zapytał Gordian- Oczywiście żartowałem.- dodał pospiesznie i ponownie ukrył się za skałą.

Walka łukiem IV, Potężny strzał, Strzał 3 pociskami, Celny strzał

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #256 dnia: 23 Wrzesień 2009, 19:53:10 »
Huh, oby to był koniec... - pomyślał Dracon, głęboko odetchnąwszy.
- Huosh Ipish Aresh Xuash - Sado wypowiedział zaklęcie pirokinezy, skupiając się na łbie arachny. Próbował zwiększyć w jego wnętrzu temperaturę, a zwłaszcza zagotować krew, która dopływa do mózgu. Skupił się na tym najbardziej jak mógł, całkowicie się wyciszywszy.

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #257 dnia: 23 Wrzesień 2009, 20:07:54 »
Elf westchnął, otrzepał zbroję z pajęczyny i błyskawicznie podniósł łuk oraz sześć strzał dracona. Załadował dwie z nich, resztę trzymając w ustach i dłoni. Rozejrzał się, i zauważył, iż jest najbardziej wysunięty w kierunku potwora. Szybko to skorygował, aż podobnie jak elf miał stalagmit za plecami. Obejrzał się w prawo, zauważył Sada, który najwyraźniej koncentrował energię w dłoniach, które lekko jaśniały bladym światłem. Nie, on tutaj nie zginie. Nie z tak doborową drużyną. Podniósł łuk i wycelował w szkaradny łeb potwora, gdzie miał aż osiem punktów do popisu. Oczy. Głęboko westchnął i strzelił. Dwa szarosrebrne błyski przecięły mrok panujący w jaskini i poszybowały w kierunku łba poczwary...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #258 dnia: 23 Wrzesień 2009, 20:13:55 »
//Pewnie chcielibyście, aby to był koniec... ;[
//Wybuchło... Ale jej ślinianki, wypełnione żrącą trucizną... Kto nie ma pełnej zbroji niech spieprza...

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #259 dnia: 23 Wrzesień 2009, 20:21:59 »
Wampir widząc lecący na niego jad pochodzący od Arachny z trzaskiem zmienił się w nietoperza i wzleciał w górę, szybko machając skrzydłami, aby uciec od śmierci. Kiedy uznał, że wzleciał wystarczająco wysoko, zawisł w powietrzu, obserwując teraz sytuację w dole z wysoka.
[przemiana w nietoperza]

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #259 dnia: 23 Wrzesień 2009, 20:21:59 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything