Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zdradzająca żona
Gunses:
- Moja żona jest mi nie wierna. Kochaliśmy się tyle czasu. Tyle lat razem, tyle wspomnień, a tera żona mnie zdradza. Co tydzień wychodzili, niby z przyjaciółkami. Ale ja już wiem! Ona mnie zdradza! Wiem to! Tak jest! - wyglądał na bardzo przekonanego - Zapłacę duże pieniądze za dowód jej winy! Naprawdę duże! Jeśli jednak mnie zawiedziesz, odejdziesz z niczym! Czy mnie rozumiesz?!
Amonef:
-Hmm... W jaki dzień wychodzi pańska żona? I kiedy wraca do domu ?? Zaczął myśleć młodzik również o przyjaciółkach po czym dodał:
-Cenne mogą się również namiary na przyjaciółki, więc jeśli pan może niech je poda.
Gunses:
- No, więc właśnie. Ona wychodzi z nimi dzisiaj wieczorem. Wraca nazajutrz lub późno w nocy. Ona ma kogoś! Czuje to, wiem to! Potrzebuje jakiegoś dowodu! Dziś wieczorem wyjdzie z psiapsiułkami na miasto. I znów wróci po długim czasie... A jej przyjaciółki, to hrabianki i baronówny. Znane, ale wątpię by one były do czegoś potrzebne. W końcu masz przynieść mi dowody winy mej żony!
Amonef:
- Dobrze, a gdzie rzekomo wychodzą wie pan? będę je śledził bo wątpię by rozglądały się razem uważnie rzekł Amonef mówiąc spokojnie gdyż miał jeszcze parę chwil do wyjścia.
Gunses:
- Nie mam pojęcia. Gdy proponuje, że pójdę z nią, to odmawia, tłumacząć się, że to mnie nie interesuje. Mam nadzieję, że Ty, Wampirze, powiesz mi, z kim ona się spotyka?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej