Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Konkurencja dla G3?
DeadFish:
Cóż...jak dla mnie to G3 już wygrał z Oblivionem, po prostu sądząc po poprzednich Gothicach i poprzednich TES Gothic bije wszystko na głowę. Niestety, Oblivion został tak pozachwalany przez media, że jak dla mnie, raczej przyćmi Gothica 3, i to mnie wkurza. Niemożliwe jest, żeby Oblivion tak o dostał w takim np. CDA 10/10...jak dla mnie to po prostu dali w łape recenzentowi CDA...o Wiedźminie nie będę sie wypowiadał, gdyż wiem o nim bardzo mało, jednak, jeżeli chodzi o jeszcze ewentualnego konkurenta, to żeby było ciekawiej, powiem: Fable. Grałem, przeszedłem, grało sie bardzo miło, (choć za krótko) grafa ładna, a skoro zapowiedzieli już Fable 2, to musieli jednak na tej jedynce troche zarobić...ale Fable raczej nie za bardzo będzie mogło konkurować z G3 oraz Oblivionem...warto też zwrócić uwage na World of Warcraft: The Burning Cruseade...jak ta gra wyjdzie, rzucą sie na nią tłumy ludzi!
Casano:
Hmm. w Obliviona miałem zagrać okazje, lecz krótko. Niewiem co tak naprawde ukaże nam Gothic III, ale z tego co krążą plotki na papierach wygląda to znacznie lepiej niż Oblivion. Oczywiście sama gra Oblivion jest wciągająca, bo ten kto lubi/kocha(maniacy:p) Gothic'a, uważam ze powinien przysiąśc chodz na chwile przy tej grze. Mam nadzieje, że autorzy Gothic III, udowodnią że stworzą najlepszą gre cRPG ostatnich czasów. Ja osobiście już niemoge się doczekać.
Podsumowując Oblivion to dobry produkt, który niejedną osobe przekona do siebie, jednak produkcja Gothic III, będzie miała wiekszą grywalnośc jak i jakośc gry(jeżeli twórcy dotrzymają słowa)
DeadFish:
Oblivion ma wiele niedoróbek, np. system chodzenia pod kątem (przytrzymaj Wi D) albo animacja skoku, w której bohater zamarza...podsumowując, konkurantami G3 mogą być:
- Oblivion - wg. mnie gorsza gra (z tego co widać) z tymże zdobyła sporą popularność, więc będzie ciężko
- Fable, Fable 2 (jeżeli wyjdzie niewiele później) gra wg. mnie o wiele lepsza niż Oblivion, przeszkadza mi w niej jedynie brak swobody
- World of Warcraft: The Burning Cruseade...bardzo ciężko będzie z pobiciem pierwszego dodatku do WoW'a...olbrzymia popularność tej gry robi swoje...
PS. nie wiem czy do konkurantów G3 można zaliczyć Heroes V, jeżeli tak, to jest to kolejny duży konkurent.
treblu:
Zgadzam sie z wiekszoscia, ze oblivion, mimo wszystko nie sprostal oczekiwaniom. Rowniez nie moglem pozbyc sie wrazenia, ze swiat wykreowany w oblivionie jest opustoszaly. Lazac po tych wszystkich lasach i lakach, mimo pieknych widoczkow i wymuskanych graficznych fajerwerkow, nie czulem tego dreszczyku, jak podczas wloczenia sie po okolicach Khorinis, wiec cos tu nie gra...
--- Cytat: tH. ---
Wiedźmin, cóż zapewne byłby to spory konkurent choćby dla tego iż grafika jest znacznie bardziej szczegółowa od tej wystepującej w Gothicu3. Możemy tak sądzić, choćby po obejrzeniu rozmaitych screenów. Premiera tej gry wypada znacznie później, bowiem aż na 2007 rok niż premiera najnowszej części przygód bezimiennego, tak więc oba tytuły nie są w stanie konkurować.
--- Koniec cytatu ---
Grafika w Wiedzminie napewno nie bedzie bardziej szczegolowa niz w Gothicu 3, chocby z tej prostej przyczyny, ze Wiedzmin bedzie chulal na mocno zakurzonym juz silniku pierwszego Neverwintera, wiec z czym do ludzi...Mimo, ze autorzy wprowadzili wiele modyfikacji i udoskonalen.
A to, ze Wiedzmin ukarze sie dopiero na wiosne przyszlego roku, nie znaczy od razu, ze bedzie lepszy graficznie. Aurora ma juz kilka wiosenek na karku i sporo ograniczen, co , podejrzewam, bedzie widoczne w finalnym produkcie.
DeadFish:
Mimo wszystko bardzo liczę na wiedźmina, po screenach grafika jest w zupełności wystarczająca. Jeżeli zaprezentują porządną fabułę, kilmat i grywalność to zastanowię się nad kupnem.
Co do Obliviona - masz rację, tereny są kompletnie opustoszałe...tam praktycznie nie ma żadnych zwierząt typu wilki...trafiają się bardzo rzadko.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej