Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Konkurencja dla G3?

(1/6) > >>

tH.:
Najnowsza część nie będzie zapewne bezkonkurencyjną, gdyż powoli wchodzi nowy standard gier który uchwalają i uchwalać będą takie tytuły jak Oblivion, Gothic3 czy Wiedźmin. Również te i podobne tytuły mogą stanowić dużą konkurencje dla nowej części Gothica.

Choćby Oblivion, który to jest zbliżony pod względem grafiki do G3. Prawde mówiac to już nowy standard gier. Powracając do Obliviona, jest on wręcz zasypany wieloma dodatkami i ogromem świata jednak wg. Mnie brakuje mu świetnej fabuły, którą to Gothic3 zapewne będzie posiadać. Co prawda jak mówiłem gra jest już na rynku, a reklama była świetna jednak sądzę, że mimo wszystko Gothic zwróci na siebie znacznie więcej uwagi niż konkurent.

Wiedźmin, cóż zapewne byłby to spory konkurent choćby dla tego iż grafika jest znacznie bardziej szczegółowa od tej wystepującej w Gothicu3. Możemy tak sądzić, choćby po obejrzeniu rozmaitych screenów. Premiera tej gry wypada znacznie później, bowiem aż na 2007 rok niż premiera najnowszej części przygód bezimiennego, tak więc oba tytuły nie są w stanie konkurować.

Ja do tej pory nie dostrzegłem innych tytułów zbliżonych choćby do “nowych standardów”, które tworzą wymienione gry. Może Wy macie jakieś propozycje odnośnie konkurentów gry?

Arthas:
Gothic III będzie jednym z najlepszych cRPGów w swoim gatunku i zawsze znajdą się dla mniego konkurenci i przeciwnicy w tym czasie, o miano "tej najlepszej".

Autorzy gry mają przed sobą trudne zadanie - stworzyć coć znacznie lepszego od wspaniałego i doskonałego Obliviona. Fani i ulubieńcy tej gry już mogą się już od dłuższego czasu cieszyć i w nią grać, co niestety nie odzwierciedla się w przypadku Gothica, na którego dane nam będzie jeszcze poczekać. W Oblivionie niemalże nie ma wad, jest jedną z najlepszych produkcji wśród swojego rodzaju, wobec czego III część przygód Bezimiennego musi być lepszą i posiadać dużo innowacji etc.

Co do Wiedźmina, to nie sądzę, by w nawet w najmniejszym stopniu zagrozić Gothicowi w walce o najlepszą grę cRPG na rynku i odciągnąć od Gothica jego fanów. Powodów jest wiele, ale te ważniejsze to: Wiedźmin ukaże się dopiero w 2007 roku, przez co nie jest w stanie walczyć ze swym konkurentem. Następnym powodem jest też to, że The Witcher nie jest aż w takim stopniu podobny i nie przypomina Gothica, jak choćby wspomniany wcześniej Oblivion. Wręcz w wielu mankamenatach się od niego znacznie różni.

Pozostali konkurenci raczej nie będą zagrażać Gothicowi i nie usłyszymy o nich zbyt wiele. Może wejdzie na rynek coś nowego, o czym nie wiemy i będzie w stanie się przebić, lecz to mało prawdopodobne i niewykonalne.

Isentor:
Oblivion to totalna klapa, zachwyca jedynie grafiką. Dodatkowo nie rozumiem czemu co niektórzy uznają go za bardzo realistycznie odwzorowany świat fantasy. A jego miasta są beznadziejnie. Dam tu przykład...wpadamy naszym bohaterem np. do stolicy tam na gigantyczne miasto od czasu do czasu zauwarzymy jakiegos NPC. To jest bez sensu skoro to stolica/wielkie misto to powinno tętnić życiem.

Więc Oblivion nie jest godny konkurowania z Gothic 3, Wiedźmin dobry dla prawdziwych fanów tej sagi innych nie za bardzo zaciekawi.

Teraz dużo gier zostaje wydawanych na unreal engine 3, jak wiadomo to jeden z najlepszych silników graficznych na rynku. Więc co za tym idze gry wydane na takowym będą miały przepiękną grafe. Ale nie każda z nich może posiadać odpowiednio ciekawą fabułę, a prawdziwy gracz to doceni.

Kamil - Gothic :):
Zgadzam sie z isentorem w oblivionie nie widze nic takiego niezwykłego . Fakt o grafike sie postarali ale sama grafika nie tworzy dobrej gry. Ja miałem okazję w te gre grać. Po prostu znudzila mi sie po 2 godzinach. Gry z serii gothic nie mają konkurencjii. Każdą część przeszedlem po kilka razy i kolejny raz przechodze. Gothic 3 rządzi!!!!

tH.:
Może ktoś z Was słyszał o Die Gilde2? To ma być dobra gra co można wywnioskować choćby po samych screenach. Klimaty podobne do Gothica, bo późne średniowiecze bez żadnych domieszek fantasty itd. Ogólnie zapowiada się ciekawie.

Grafika ma nieco inny styl, niemniej jednak widać że jest bardziej detaliczna i szczegółowa, co ma rekompensowac stosunkowo mniejszy obszar niż w G3 co nie znaczy, że nowy Gothic będzie wyglądał jak gry z serii GTA - dla mnie te mapy są po prostu atrapowate. Kilka ulic, kwadratów oklejonych teksturami, jakieś krzaki i bezmyślnie jeżdzące samochody.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej