oficjalny Polski serwis gier z serii Gothic
Nad Valfden zapanowała Veris, roku 2 IV Ery. Rośliny i zwierzęta budzą się do życia po hemisowych mrozach. Jest ciepło i słonecznie.
Powinno być w każdym razie lub - w nieco innym znaczeniu - bądź co bądź. Wyrażenie w każdym bądź razie, powstałe być może ze skrzyżowania tych dwóch, nie uchodzi za poprawne. Bylibyśmy skłonni je zaakceptować w języku potocznym, ale np. Nowy słownik poprawnej polszczyzny PWN odrzuca je bezwarunkowo.— Mirosław Bańko
A mie wypiski ze słowników co najwyżej powiewają...nikt w moim otoczeniu takiej formy nie używa nawet polonista nie wypisuje mi tego jako błędu tak wiec nie widzę sensu...
Tyle ze język ciągle się zmienia a kształt ziemi niekoniecznie
A cydry też smaczne ale i tak mi wszyscy mówią ze smakuje jak ruski szampan xd
... to Eurowizja.
Ja lubię cydr. Od dłuższego czasu wolę wybrać cydr niż jakieś piwo. A piłem ich już trochę. Proponuję spróbować nie tylko tych z jabłek. Gruszki są fajne, ale na np. luźny wieczór w jakiejś pedalskiej knajpce, bo tak trafiliśmy przypadkiem, wybrałem tam cydr morelowy. Ciekawe doświadczenie.
Przypadkiem Schłodzony cydr jest fajny na lato, przyjemnie orzeźwia. Nie polecam natomiast grzanego :/
Wczoraj zdałem sobie sprawę z tego, że cydr, który piłem był robiony przez Kompanię Piwowarską. Może dlatego nie był jakoś nadzwyczajny? Jaki konkretny polecacie, by spróbować i na nowo się przekonać do gatunku?