Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3918038 razy)

Description:

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

Odp: Offtopic
« Odpowiedź #30460 dnia: 18 Sierpień 2013, 17:31:04 »
Do tej pory zastanawiam się jak mój kumpel mógł dostać się do Platyny.
Mój jest w diamencie. 4 miesiące przebijał się z plat 1 do diamond 5.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30461 dnia: 18 Sierpień 2013, 17:34:50 »
Jak wygrywasz swoją linie to trzeba zacząć gankować i pomóc reszcie wygrać ich. Ostatnio takiego rankeda miałem. Warwickiem na topie grałem przeciw Jaxowi. Dostałem od swojego junglera jeden gank na 6lvl i potem sam rozjebywałem już Jaxa. Mid potrzebował pomocy i bot, wiec zlazłem do nich. Pomogłem ubić mida, a potem strzeliłem triple killa na bocie. Od tamtej pory już był 100% win dla mojego teamu. Skończyłem z statami 11:1:10.
Dzisiaj też miałem podobnie grając Annie na midzie. Top przegrywał i bot na początku dostawał. Mieliśmy fb, ale w 3min już zginąłem na midzie przeciw Lee Sinowi. No to ja go raz ubiłem, potem przyszedł gank od niego i miałem double killa. Kilka chwil później zlazłem na bota i zarobiłem triple killa, a 4 oddalem adc. Dawałem rade zabić 3 przeciwników i uszkodzić 4. Skończyłem z statami 16:4:15 jakoś

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #30461 dnia: 18 Sierpień 2013, 17:34:50 »

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30462 dnia: 18 Sierpień 2013, 17:43:22 »
Jakaś wysoka dywizja czy kochany brązik?
Właśnie wchodzę do srebra 1... po raz trzeci. Pierdolone nooby i trolle chwytają mnie za stopy i ciągną na dno, do swojej nory. Na 2 miesiące przestałem grać ostatnio, z powodu rozlicznych wkurwów. Sytuacje, gdzie w ciągu 20 meczy wygrywam 19 linii, a mimo to przegrywam 15 meczy, to za dużo jak na moją psychikę.
Jak wygrywasz swoją linie to trzeba zacząć gankować i pomóc reszcie wygrać ich. Ostatnio takiego rankeda miałem. Warwickiem na topie grałem przeciw Jaxowi. Dostałem od swojego junglera jeden gank na 6lvl i potem sam rozjebywałem już Jaxa. Mid potrzebował pomocy i bot, wiec zlazłem do nich. Pomogłem ubić mida, a potem strzeliłem triple killa na bocie. Od tamtej pory już był 100% win dla mojego teamu. Skończyłem z statami 11:1:10.
Dzisiaj też miałem podobnie grając Annie na midzie. Top przegrywał i bot na początku dostawał. Mieliśmy fb, ale w 3min już zginąłem na midzie przeciw Lee Sinowi. No to ja go raz ubiłem, potem przyszedł gank od niego i miałem double killa. Kilka chwil później zlazłem na bota i zarobiłem triple killa, a 4 oddalem adc. Dawałem rade zabić 3 przeciwników i uszkodzić 4. Skończyłem z statami 16:4:15 jakoś
Mój jest w diamencie. 4 miesiące przebijał się z plat 1 do diamond 5.
Do tej pory zastanawiam się jak mój kumpel mógł dostać się do Platyny.

Offline Grison

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30463 dnia: 18 Sierpień 2013, 17:57:20 »
Fascynujące streszczenie ale jak się ono ma do tego, że ludzie po prostu nie ogarniają i przez takich przegrywam połowę meczy? :/ Sytuacji mógłbym przytaczać dziesiątki. Gracze nie wiedzą kogo brać na kogo, przez co przegrywają linie. I wtedy to mnie gankuje wrogi top/mid, a nie ja jego. :p Focusują tanka i supporta mimo iż mają adc lub apc obok, co jest totalną bezmyślnością. Pchają się na pozycje, do których się nie nadają jak się później okazuje. Nie umieją się porozumieć, zaczynają barona z wrogim teamem w krzakach, supporty nie wardują, junglerzy wchodzą na linię tylko po to żeby oddać wrogowi killa. Zgroza w tym srebrze. Najbardziej mnie boli to, że tam mało kiedy jest normalny, wyrównany mecz. Zazwyczaj, tak jak napisałem, rozbija się wszystko o to, kto będzie miał większego feedera, albo idiotę w teamie.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30464 dnia: 18 Sierpień 2013, 18:09:34 »
Zgadza się, a najgorsi są ci, co wpierdolą się na linie z postacią którą nie ogarniają -,- i jeszcze na feedują
a Griseq ma racje większość meczy w brązie i srebrze przegrywa się przez nieogarniętych ludzi

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30465 dnia: 18 Sierpień 2013, 18:19:57 »
Byłem w srebrze 1 :P Miałem 1495 elo przed wprowadzeniem dywizji. Niektóre mecze da się jednak wygrać. Ostatnio spadłem z Gold IV na V przez 4 takie beznadziejne mecze, gdzie mialem dobre staty ale i tak przegralismy. Jednak nie minela godzina a wrocilem na Gold IV. Polecam nie grac popludniami i wieczorami rankedow bo wtedy mnostwo dzieci i wogole :D Ja zazwyczaj rano jakos gram

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30466 dnia: 18 Sierpień 2013, 19:33:08 »

Nie że moja wizja wątku głównego marantu była bardziej prawdopodobna?

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30467 dnia: 18 Sierpień 2013, 19:34:05 »
Nie że moja wizja wątku głównego marantu była bardziej prawdopodobna?

Nie jest.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30468 dnia: 18 Sierpień 2013, 22:30:52 »
?

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30469 dnia: 19 Sierpień 2013, 08:13:53 »
Pchają się na pozycje, do których się nie nadają jak się później okazuje.
mainując supporta to stwierdzenie boli mnie najbardziej :D
"I'm good adc, I'm pro, I'm must go adc" wchodze na lol kinga 10 ostatnich meczy adc nie ma opcji żeby koleś nie nafeedował :D

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30470 dnia: 19 Sierpień 2013, 09:06:57 »
Dlatego ja gram na 4 pozycjach :P ADC, Mid, Top, Jungla

Offline Grison

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30471 dnia: 19 Sierpień 2013, 09:24:16 »
mainując supporta to stwierdzenie boli mnie najbardziej :D
"I'm good adc, I'm pro, I'm must go adc" wchodze na lol kinga 10 ostatnich meczy adc nie ma opcji żeby koleś nie nafeedował :D
Ja tam wierzę skoro ktoś się upiera. Często okazuje się, że miał rację i rzeczywiście dobrze gra. Często również jednak wychodzi z tego jedna wielka kupa, bo ktoś zarzekający się że jest "miszczem" na topie, przegrywa go w 15'tej minucie z wynikiem 0/2, z farmą o 30 mniejszą i o 2 niższym lvl. To jest przykre.

Dlatego ja gram na 4 pozycjach :P ADC, Mid, Top, Jungla
Też gram czterema, z tym, że zamiast adc, mam suppa. Kolejny rodzaj ludzi rozwalających mnie totalnie, to lemingi, które potrafią zająć tylko mida lub topa, a czasami nawet tylko mida. Innymi nie grają jak twierdzą. Pół biedy jak ten ktoś okaże się faktycznie dobry.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30472 dnia: 19 Sierpień 2013, 09:29:37 »
Czasami nawet wchodzę postaciami, którymi nie grałem na lane i wygrywam :D Np na topie grałem głównie Jaxem i Irelią, ale ostatnio nieźle mi szło Vladimire. Potrzebowałem jakiegoś range ap, bo meele nie zawsze się sprawdza.
Na midzie gram np głównie Ryze i Annie, ale sporo też Talonem tam robiłem.
No a ADC mam każdego w grze, choć moi ulubieńcy to Varus, Ashe, Graves, Twitch i Kog'maw.
W jungli z kolei gram raczej takimi co pomagają w gankach. Jakiś Warwick, Shyvana, Maokai. Kupie sobie chyba też jakoś w przyszłości Nautilusa albo Sejuani. Ich ult wymiatają jak przychodzi do ganka czy teamfighta

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30473 dnia: 19 Sierpień 2013, 10:52:18 »
Może zrobię wam odpowiedni temat?

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30474 dnia: 19 Sierpień 2013, 10:54:53 »
dawaj :D

ja bym ci polecił sejuani sam ją uwielbiam ;P
mocne ganki dobry escape i dobre możliwości kontrolowania przeciwników przez tone slowów ;P
uwielbiam bezsensownie złożyć na nią maleta i Rylai :D
a nautlius ma 1 minus jest najwolniejszą postacią w grze xD
chociaż tez lubie sobie nim zagrać ;)

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30475 dnia: 19 Sierpień 2013, 10:57:46 »
Nautilus najwolniejsza postać? To chyba źle nim grasz :D Jemu składasz spirit of ancient golem a potem buty te żółte do MS i zapierdalasz tak, że szok. Dodaj jeszcze do tego przyciągnięcie z Q i zredukowany cd. Wolny to jest właśnie Maokai bez butów, tragedia na początku.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30476 dnia: 19 Sierpień 2013, 11:10:04 »
bez butów jest najwolniejszy (biorą pod uwage movement speed) a majac żółte wystarczy ze hita dostaniesz i nie dogonisz nikogo bez swojego q czy ulti ;P
a to przyciągniecie jest właśnie genialne ale traci sens w momęcie wyjścia na gank bo musisz cały czas je mieć żeby z cc'kować przeciwnika ;P
a co do maokaia też jest fajnie mobilny ;)
najpierw rzucasz sadzonke podświetla ci mobki i z W zwiewasz za ściane ;)

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30477 dnia: 19 Sierpień 2013, 11:12:55 »
Ale Nautilsem masz różne cc. Masz ult, masz Q, masz z passiva no i z E daje slowa na przeciwnika. Choc w jungli to W maxujesz na aoe dmg i tarcze. Dajesz mu runy troche pod magic pene i wtedy calkiem niezle sobie radzic. Ja ostatnio Maokaiem takie aoe zrobilem ze na midzie zgarnalem quadra killa ;d I to na rankedzie

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30478 dnia: 19 Sierpień 2013, 11:26:13 »
Pogadajmy w końcu o cyckach, albo o czymkolwiek co wszyscy rozumieją. A nie od 2 stron dyskusja, która tylko wy rozumiecie.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30479 dnia: 19 Sierpień 2013, 11:32:19 »
daj deffa julek, abc jo...

Miałem fotkę wstawić, ale mi nie wypada. Dzieci tu wchodzą.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #30479 dnia: 19 Sierpień 2013, 11:32:19 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything