oficjalny Polski serwis gier z serii Gothic
Ekipa Tawerny Gothic pragnie zachęcić do zagrania w System RPG "Marant"
Polecam lekturę: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wsp%C3%B3lnota_Niepodleg%C5%82ych_Pa%C5%84stwTo już nie to samo, ale zawsze lepsze niż nic. Prawdziwy komunista doskonale zdaje sobie sprawę z istnienia takiego sojuszu.
No dobrze, ale co to ma wspólnego z ZSRR poza częścią byłych państw członkowskich? A tym bardziej, co to ma wspólnego z komunizmem? Mi to przypomina, kolejną organizację międzynarodową w stylu EWG, czy nawet UE. Nie ma tam nic, o propagowaniu idei socjalistycznych, chyba że czegoś nie doczytałem.
Spoko Diomuś. Wyrośnie z komunizmu, o ile jest inteligentny.
Nie bluźnij. W artykule może nie ma. Poza tym, mówię, że to już nie to samo, ale lepsze niż nic.
Idea komunizmu est w miarę dobra.
Idea też nie jest okej, bo jest nierealna. W skrócie to tak, wszyscy jesteśmy równi, co moje to Twoje, wspólne i w ogóle, ale jest sobie grupka osób, która jest równiejsza niż reszta, więc będzie trzymała władzę.
Haha. Jeśli tak uważasz.. Więc mi ją wytłumacz. Jak będzie funkcjonować państwo komunistyczne? A może państwo to złe określenie, bo przecież to ma być społeczeństwo. Jak ten bezpaństwowy twór, ma działać na arenie międzynarodowej chociażby?
Ci, których ludzie wybiorą mają obowiązek spełniać oczekiwania ludu. Nie tak jak w kapitaliźmie.Wybory: Ludzie, kochamy was, oddajcie nam swoje głosy. Chcemy waszego dobra.Po wyborach: Pocałujcie nas w dupę. Chcieliśmy waszego dobra, to se je teraz weźmiemy.