oficjalny Polski serwis gier z serii Gothic
Nad Valfden zapanowała Veris, roku 2 IV Ery. Rośliny i zwierzęta budzą się do życia po hemisowych mrozach. Jest ciepło i słonecznie.
Pieprzysz. Pisałem. Wojna z realnego punktu widzenia jest niemal niemożliwa.
Wojna wojna czy wojna światowa? Bo wojny same w sobie to są możliwe, w XX wieku było multum wojen, zresztą i w XXI jest. Co do światowych - skoro były dwie, to będzie i trzecia.
Zawsze się taki znajdzie, co pokieruje narodem, zaczaruje umysły i rozpocznie drogę ku wojnie. NIe łudź się.
Wojna światowa. Jest nieopłacalna, nieekonomiczna, nie przyniesie żadnych zysków, jedynie same straty. Kto z taką - pewną - świadomością rozpocznie działania wojenne na szeroką skalę?
Dobra zmieńmy temat bo się tu pożremy. Czy uważacie że w kosmosie jest inteligentna forma życia?
Jaki będzie miał w tym cel? Poza tym kto pokieruje obecnym narodem? Połowa narodu siedzi teraz przy komputerach.
Technologicznie na pewno niema ale inteligentne życie na pewno jest a co do wojny to powiedz po co Hitler wojnę zaczął?
Zacznijmy od tego że głownie chodziło o eksterminację ludności innych ras i wyznań a wy tych czasach jest jeszcze więcej rasistów itp. niż w tedy
Pieprzysz, na pewno to nie była główna przyczyna. Na konflikt zwany II wojną światową złożyło się wiele przyczyn, nie tylko rasizm i antysemityzm.
Ubóstwiam postawę Adamusa. Najpierw jest jego teza. Ktoś się temu sprzeciwia, wtedy on przyznaje mu rację. W toku rozmowy takie sytuację są co trochę.
Ale to był jeden z głównych powodów.
Eh, nie. To nieszczególnie główny powód. Nie jest to moje główne zainteresowanie, ale tyle wiem, że szło o co innego.