Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3924033 razy)

Description:

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

Odp: Offtopic
« Odpowiedź #3100 dnia: 25 Lipiec 2011, 11:58:40 »
A ja z Travisem miałem taki dobry kontakt... I go straciłem. :D

Offline stefan666

• Magnat
  • Reputacja: 1328
« Odpowiedź #3101 dnia: 28 Lipiec 2011, 08:25:17 »
A ja mam sprawuchę :( potrzebuje grafika do tapety. Jak ktoś chętny to pisać na PW. Teraz pytanie z innej paki jak sądzicie czym Kibice z całej Europy dojadą na stadiony w polsce :D

Może tak będzie xD
« Ostatnia zmiana: 28 Lipiec 2011, 08:27:18 wysłana przez Pienik »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #3101 dnia: 28 Lipiec 2011, 08:25:17 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3102 dnia: 28 Lipiec 2011, 09:12:55 »
Grafika do tapety? O_o

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3103 dnia: 28 Lipiec 2011, 09:28:51 »
Powiem tak, może te drogi rewelacyjnie nie są, ale bez przesady.... Trochę jeżdżę i jeszcze nigdzie nie spotkałem się z tym, żebym nie dojechał do celu bo nie ma drogi. Po prostu nie ma autostrad. A po co one skoro nikt z nich korzystał nie będzie? Skrócić sobie drogę płacąc kupę kasy to jest bez sens i lepiej jechać normalnymi drogami krajowymi za darmo.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3104 dnia: 28 Lipiec 2011, 09:34:07 »
Całe szczęście że na Ukrainie drogi są jeszcze w gorszym stanie. Będą pamiętać ich, nie nasze <ignorant>

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3105 dnia: 28 Lipiec 2011, 12:32:10 »
Powiem tak, może te drogi rewelacyjnie nie są, ale bez przesady.... Trochę jeżdżę i jeszcze nigdzie nie spotkałem się z tym, żebym nie dojechał do celu bo nie ma drogi. Po prostu nie ma autostrad. A po co one skoro nikt z nich korzystał nie będzie? Skrócić sobie drogę płacąc kupę kasy to jest bez sens i lepiej jechać normalnymi drogami krajowymi za darmo.
Gordiu na drogach krajowych, kiedy więcej polaków jest na trasie robi się ciasno. Powodzenia na Euro. Na dworcu we Wrocku mogą nie skończyć remontu na czas co jest bardzo pewne. A przy obecnie otwartych 4 peronach niby w nowej infrastrukturze i tak jest tłok i burdel.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3106 dnia: 28 Lipiec 2011, 12:40:05 »
Ja wiem, że jest ciasno. Ale skoro ja mam płacić 30 zł za przejazd autostradą to ja wolę sobie tą 60 pykać. Zresztą ja mam gdzieś Euro, nie ejstem fanem piłki.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3107 dnia: 28 Lipiec 2011, 12:47:21 »
Ano u nas jest taka polityka. W miastach jest pełno tirów zróbmy objazd do autostrady. Zrobili objazd do autostrady, wyremontowali autostradę. Teraz pomimo tego, że wybudowali to z pieniędzy podatników by to im żyło się wygodniej nakładają opłaty na objazd i co kilkanaście kilometrów autostrady również wstawiają bramki płatnicze. Tiry i tak pozostają w miastach, nic się nie zmienia. Prywatne osoby jak się chcą tak karnąć muszą teraz płacić. True story bro!

Offline stefan666

• Magnat
« Odpowiedź #3108 dnia: 28 Lipiec 2011, 19:20:36 »
Stan dróg jest fatalny zwłaszcza w miastach czasami są dziury po 10-20 cm. Wpadnij w to kołem to masz po wachaczach itd. Co do dróg krajowych. Problemem są też korki, na krajowej 7 zderzenie 2 pojazdów powoduje korek na 2 godz. Takich wypadków podczas Euro będzie kilka i co gigantyczne korki po setki km? Dalej jesteśmy jedyną stolicą w Europie do której nie da się dojechać autostradą. Nie raz jest tak, że na drogach ekspresowych trzeba bardzo uważać, gdyż niektórzy jeżdżą po 150 km/h nie patrzą jak wyprzedzają. Nie rozumiem też po co są te drzewa na około dróg przecież wpadnięcie do rowu kończy się mniej tragicznie niż uderzenie w drzewo.

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3109 dnia: 28 Lipiec 2011, 19:27:38 »
Cytat: Pienik
Nie rozumiem też po co są te drzewa na około dróg przecież wpadnięcie do rowu kończy się mniej tragicznie niż uderzenie w drzewo.
Znam dwa wyjaśnienia. Podobno kiedyś tak oznaczano drogi, aby były z daleka widoczne; po prostu system oznaczeń. Drugie wyjaśnienie mówi o tym, że ponoć drzewka pochłaniają złe spaliny i robią z niego dobre, czyste powietrze... Ponoć, nie znam się na tym, tak tylko zasłyszałem.
Osobiście podziwiam polaków. Najpierw płaczą rzewnymi łzami, że nie ma autostrad, sto lat za murzynami, polaczki-wschodniaczki, itp... A jak już zbudowaliśmy te autostrady to nagle nikogo na nich nie ma, bo wszyscy walą darmowymi drogami. No kurwa rzeczywiście.

Offline stefan666

• Magnat
« Odpowiedź #3110 dnia: 28 Lipiec 2011, 19:30:06 »
Osobiście podziwiam polaków. Najpierw płaczą rzewnymi łzami, że nie ma autostrad, sto lat za murzynami, polaczki-wschodniaczki, itp... A jak już zbudowaliśmy te autostrady to nagle nikogo na nich nie ma, bo wszyscy walą darmowymi drogami. No kurwa rzeczywiście.

Polska mentalność niektóre odcinki są darmowe, i warto tam się wybrać jak ktoś jest w trasie tak z ciekawości czystej zobaczyć jak się jeździ po autostradzie :D

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3111 dnia: 28 Lipiec 2011, 19:54:22 »
Polska mentalność niektóre odcinki są darmowe, i warto tam się wybrać jak ktoś jest w trasie tak z ciekawości czystej zobaczyć jak się jeździ po autostradzie :D
Problem polega na czym innym. Nie po to uczestniczę w ściepie narodowej płacąc podatki żebym miał jeszcze płatne autostrady, które wybudowano między innymi za moje pieniądze. Bo to jest jakiś absurd i totalne przegięcie.

Offline stefan666

• Magnat
« Odpowiedź #3112 dnia: 28 Lipiec 2011, 19:58:41 »
Problem polega na czym innym. Nie po to uczestniczę w ściepie narodowej płacąc podatki żebym miał jeszcze płatne autostrady, które wybudowano między innymi za moje pieniądze. Bo to jest jakiś absurd i totalne przegięcie.

Ale za coś trzeba te autostrady modernizować i naprawiać. W innych krajach też masz opłaty co prawda w porównaniu do nas są to grosze. Co prawda jak by opłata była symboliczna 5zł, to było by lepsze rozwiązanie niż 25 zł.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3113 dnia: 28 Lipiec 2011, 20:00:52 »
No dokładnie. Tym bardziej, że w przeliczeniu na zagraniczne stawki to przejazd i w złotówkach wychodzi taniej za granicą niż w Polsce. Co jest już konkretnym absurdem w stosunku do zagranicznych a Polskich zarobków.

Offline stefan666

• Magnat
« Odpowiedź #3114 dnia: 28 Lipiec 2011, 20:02:51 »
Isentor czuj się jak na zachodzie :D Ceny masz jak na zachodzie, a zarobki jak na wschodzie. Tym krajem nie od dziś rządzi banda kretynów, opłata za 5 zł dała by większe zyski, gdyż wtedy tą autostradą ludzie zaczęli by jeździć. Lepiej jechać cały czas prostą drogą te 140 km/h niż ekspresową gdzie zdarzają się niebezpieczne sytuację, zakręty, kierowcy tirów spychający Cię do pobocza.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3115 dnia: 28 Lipiec 2011, 20:35:30 »
Mówisz, że trzeba modernizować i na to opłaty... Ciekawe. Płacisz podatek i za niego wybudują autostradę. A potem? Już nie trzeba budować, a kasa z podatku dalej spływa więc na guzik ta opłata. W Niemczech opłat za autostrady nie ma.

Offline stefan666

• Magnat
« Odpowiedź #3116 dnia: 28 Lipiec 2011, 20:51:27 »
Mówisz, że trzeba modernizować i na to opłaty... Ciekawe. Płacisz podatek i za niego wybudują autostradę. A potem? Już nie trzeba budować, a kasa z podatku dalej spływa więc na guzik ta opłata. W Niemczech opłat za autostrady nie ma.

Tylko że my mamy nie wyobrażalne długi, i państwo musi się jakoś ratować, a to że wszystko sprzedali elektrownie kopalnie fabryki huty, porty to mniejsza o to :D

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3117 dnia: 28 Lipiec 2011, 21:47:17 »
Tylko że my mamy nie wyobrażalne długi, i państwo musi się jakoś ratować, a to że wszystko sprzedali elektrownie kopalnie fabryki huty, porty to mniejsza o to :D
Zaprzedali i pozamykali bo sami dostali za to w łapę. Z krajowych zakładów to tam tylko w PKP i Poczcie Polskiej w nazwie zostało. A długi mamy bo lepiej utrzymywać armie darmozjadów, urzędników niż inwestować w infrastrukturę.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3118 dnia: 28 Lipiec 2011, 22:02:58 »
A wiecie co jest w tym najżałośniejsze? ÂŻe wiemy o tym wszyscy, ale gówno z tym robimy.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3119 dnia: 28 Lipiec 2011, 22:09:00 »
Ha! I tu wychodzi taki Anvuś, który ma poważne plany się tym zająć. Sam nie wiele zdziała, ale ma szczere chęci i prze do przodu. Za kilka lat macie głosować :D

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #3119 dnia: 28 Lipiec 2011, 22:09:00 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything