Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3917115 razy)

Description:

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Odp: Offtopic
« Odpowiedź #2220 dnia: 11 Grudzień 2010, 23:59:58 »
O_O ale żem jebnął

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2221 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:00:16 »
Bo wampir to jest wampir. Nie jakimś tam złodziej, wampir ma swój honor. Wampir nie musi ślepo wierzyć że trzeba zwalczać każde zło i każdą magiczną istotę, bo i te mogą mieć w sobie cząstkę dobroci, wampir potrafi ją dostrzec. Wampir nie potrzebuje tworzyć spektakularnych błyskawic by przestraszyć wrogów, wystarczy jego obecność. Wampir nie musi modlić się do bogów, Wampir jest sam bogiem dla siebie.
Przekonujące. Grunt to wczuć się w rolę. Jeszcze się zobaczy, Kruki mnie jakoś nie kręcą, magiem być nie chcę... Wampirza braci nadchodzę! xD

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #2221 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:00:16 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2222 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:01:44 »
<szyderczy śmiech>

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2223 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:02:41 »
nie słuchaj tego błazna Kruki to potęga. Wyobraź sobie siebie jako skrytobójcę, nie znającego strachu, nie mającego nic do stracenia. Bierzesz pieniądze za wykonanie zlecenia, to wszystko, jesteś mistrzem w swoim fachu, taki leon zawodowiec to przy tobie pikuś. Poza tym będąc Krukiem, nie musisz rezygnować z bycia wampirem, czy magiem o ile mi wiadomo.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2224 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:03:24 »
Nie, mylisz się. Forum umierało jakiś rok temu. Teraz, za sprawa Marantu v3. znowu wraca do życia. Marant, to bardzo mocna strona TG, która ściąga nowych jak i starych graczy. Nie grasz Ainurze, na forum jesteś dość rzadko, więc nie widzę sensu tej wypowiedzi. Kiedy nas zostało 6, to mógłbyś mieć rację, ale teraz? Teraz Marant przyciągnął na prawdę wystarczającą ilość graczy, żeby stworzyć dobrą rozgrywkę.
Na to Guciu składa się wiele czynników. Marant to jakieś 20%.

Mamy czarnych?
Mamy.

Bo jakoś mnie już nie ciągnie do nich, po tym jak ostatnim razem byłem wampem. No i wywala Ci jednego skilla dla ludzi bo się bogów wyrzekasz.
Ale wampir to rasa główna. Także otrzymujesz umiejętności tylko z niej.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2225 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:09:37 »
< szyderczy śmiech z magów, kruków i bractwa>

Pragnę Ci wspomnieć drogi Orzechu że to wampir jest mistrzem skrytobójstwa. Mam tu na myśli możliwość stania się niewidzialnym, nadludzką siłę, zręczność, spryt i szybkość. O przepianie w nietoperza nie wspomnę.

Iseq, nie mówiłeś że się czarną farbką mażesz :o

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2226 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:12:27 »
Wampiry są spoko;d
To najbardziej klimatyczna gildia. A klimat tu najważniejszy
Nikol chodz na wyprawe a nie tutaj gadasz. Czeka nas troche drogi.;d

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2227 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:15:33 »
Pamiętam czasy świetności TG, teraz jednak zaczyna powoli umierać. Powód? Wielu aktywnym użytkownikom chcącym rozwijać stronę, takim jak aa lub Proglan (Ionhar) nie odwdzięczono się w postaci otrzymania wyższej pozycji czy przywilejów. W ostatnim czasie w TG zaroiło się również od komunistów, co skutecznie zniechęca ludzi do przybywania tutaj. Rozważyłbym zmienienie tych rzeczy Isentorze.

yyy...  <lol> <lol> <lol>
Każdy sam musi zapracować sobie na jakiś szacunek, a postami takimi jak powyższy ty i Proglan przekonaliście wszystkich do tego, że macie napierdolone we łbie. Nie wiem, za co chcesz otrzymać jakąś wyższą pozycję (?), czy przywileje. Przykładowo chyba każdy z weteranów jest na forum około 4 lat, jak np ja. Wymagania na otrzymanie statusu weterana są jasno określone, długi okres pobytu na forum, czy też jakieś specjalne zasługi. Ty, lub Proglan niczym szczególnym się nie odznaczyliście, chyba, że głupotą. No, jeśli cię z kimś mylę to przepraszam, ale Proglan na pewno. Roi się od komunistów? <facepalm>. Wolny kraj, wolne poglądy, a forum umiera, bądź umierało (bo w chwili obecnej się, można powiedzieć, odradza, powoli, ale odradza, na co wskazuje obecność kilku osób na tym forum, biorąc na przykład mnie, Altaira, Komucha, lub takiego Diomedesa) z powodu jakże prostego - gothic się starzeje. Ludzie już nie przychodzą na forum tak jak kiedyś, serię zabił gothic III, czy dodatek do niego, lub teraz arcania i strona jej poświęcona. Niska pozycja na googlach również się do tego przyczyniła i zaręczam ci, że biedny Kozłow nie ma z tym nic wspólnego. A szczerze powiedziawszy uważam, że skuteczniej od Kozłowa wasza dwójka zniechęcała ludzi do przybywania tutaj ;]

PS: od komunistów zaroiło się tutaj już duuuużo, dużo wcześniej, przed pojawieniem się twojej osoby na forum. I wręcz przeciwnie, ciekawe dysputy w forum romanum na temat komuny, czy innych tego typu spraw po prostu przyciągały, bo forum dawało o wiele większe możliwości niż tylko rozmowy o gothicu i temu podobnych - takich ludzi forum właśnie potrzebuje. Poczytaj, a się dowiesz.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudzień 2010, 00:19:39 wysłana przez peanut. »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2228 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:22:42 »
Wampiry są spoko;d
To najbardziej klimatyczna gildia. A klimat tu najważniejszy
Nikol chodz na wyprawe a nie tutaj gadasz. Czeka nas troche drogi.;d

To jest postawa godna naśladowania.

A szczerze powiedziawszy uważam, że skuteczniej od Kozłowa wasza dwójka zniechęcała ludzi do przybywania tutaj ;]

Zapomniałeś o Tym Którego Imienia Nie Wolno Wymawiać.

Pamiętam czasy świetności TG, teraz jednak zaczyna powoli umierać. Powód? Wielu aktywnym użytkownikom chcącym rozwijać stronę, takim jak aa lub Proglan (Ionhar) nie odwdzięczono się w postaci otrzymania wyższej pozycji czy przywilejów. W ostatnim czasie w TG zaroiło się również od komunistów, co skutecznie zniechęca ludzi do przybywania tutaj. Rozważyłbym zmienienie tych rzeczy Isentorze.

Twierdząc że Proglan rozwijał stronę jesteś zajebistym kawalarzem! Naprawdę! ÂŚwietnie uknułeś swoją wypowiedź, patrzaj jaka dyskusja rozgorzała. <klaszcze>

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2229 dnia: 12 Grudzień 2010, 00:22:51 »
yyy...  <lol> <lol> <lol>
Każdy sam musi zapracować sobie na jakiś szacunek, a postami takimi jak powyższy ty i Proglan przekonaliście wszystkich do tego, że macie napierdolone we łbie. Nie wiem, za co chcesz otrzymać jakąś wyższą pozycję (?), czy przywileje. Przykładowo chyba każdy z weteranów jest na forum około 4 lat, jak np ja. Wymagania na otrzymanie statusu weterana są jasno określone, długi okres pobytu na forum, czy też jakieś specjalne zasługi. Ty, lub Proglan niczym szczególnym się nie odznaczyliście, chyba, że głupotą. No, jeśli cię z kimś mylę to przepraszam, ale Proglan na pewno. Roi się od komunistów? <facepalm>. Wolny kraj, wolne poglądy, a forum umiera, bądź umierało (bo w chwili obecnej się, można powiedzieć, odradza, powoli, ale odradza, na co wskazuje obecność kilku osób na tym forum, biorąc na przykład mnie, Altaira, Komucha, lub takiego Diomedesa) z powodu jakże prostego - gothic się starzeje. Ludzie już nie przychodzą na forum tak jak kiedyś, serię zabił gothic III, czy dodatek do niego, lub teraz arcania i strona jej poświęcona. Niska pozycja na googlach również się do tego przyczyniła i zaręczam ci, że biedny Kozłow nie ma z tym nic wspólnego. A szczerze powiedziawszy uważam, że skuteczniej od Kozłowa wasza dwójka zniechęcała ludzi do przybywania tutaj ;]

ÂŚwięta racja. Tych dwóch 'niezwykle zasłużonych, acz niedocenionych' nie znam, ale z tego co widzę to nic tu nowego nie wprowadzają. Poza tym jeszcze ma czelność tu wejść - mówić jak to się napracował i nawet rangi nie dostał. Bo przecież kolor nicku inny niż zwykły to niesamowity prestiż na skalę światową.
No i racja - forum powoli się odradza, to cieszy. Mimo, że głównie udzielają się starzy wyjadacze to jest coraz żywiej - to się liczy.

Offline Ainur

• Magnat
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #2230 dnia: 12 Grudzień 2010, 12:59:45 »
W zamian za? O czym mówisz?
W zamian za ogromne zainteresowanie i próbę rozwijania forum w czasie kiedy właśnie o to było trudno. Sądzę że aktywny user, przebywający tutaj z ileś lat z przerwą (z powodu braku jakiegokolwiek nagrodzenia) powinien otrzymać pozycję (nie mówię o weteranie) stosowną do jego zaangażowania. Próbowałem ubiegać się o stanowisko w biuletynie, bez skutku. Ile jest obecnych tutaj moderatorów? Wczoraj ani dzisiaj żadnego nie widziałem, a powinni być właśnie bardzo aktywni. A czy w ogóle tutaj są jacyś moderatorzy dbający o kształt forum? Powątpiewam w to. A jeśli ich nie ma, to właśnie za przyczyną umierania forum i brakiem jakiejkolwiek próby jej rozwijania.

Poglądy komuszka? Poważnie? Forum jest wolne od podziałów. Mamy tutaj dzieci i dorosłych, białych i czarnych, komuchów i demokratów. Nie będziemy nikogo wyrzucać bo Ci nie odpowiada. Jeśli sam chcesz zostać zaakceptowany ważne byś nauczył się funkcjonować w forumowej społeczności.
Nie wiem jak według Ciebie, funkcjonuje forumowa społeczność ale powinny jednak panować na nim pewne zasady. Komuniści głoszą fałszywe hasła i wywyższają swą zakłamaną ideologię. Obrażają i oczerniają bezpodstawnie uczucia ludzi. Było tu jednak wielu ludzi walczących komunizmem i poglądami obrażającymi je (zajrzeć do odpowiednich tematów) i zwyciężających, choć teraz już tutaj nie goszczących. A walki z chrześcijaństwem w dyskusjach teologicznych? I publiczne obrażanie jej w wierszach? Owszem, nie zgadzam się z niektórymi naukami Kościoła Katolickiego, ale nieuzasadnione dotykanie całej religii w sposób nieuzasadniony jest idiotyzmem i brakiem poszanowania.

Nie, mylisz się. Forum umierało jakiś rok temu. Teraz, za sprawa Marantu v3. znowu wraca do życia. Marant, to bardzo mocna strona TG, która ściąga nowych jak i starych graczy. Nie grasz Ainurze, na forum jesteś dość rzadko, więc nie widzę sensu tej wypowiedzi. Kiedy nas zostało 6, to mógłbyś mieć rację, ale teraz? Teraz Marant przyciągnął na prawdę wystarczającą ilość graczy, żeby stworzyć dobrą rozgrywkę.
Grałem aktywnie, myślę że dobrze to pamiętasz. Właśnie w okresie braku nowych graczy w Marancie i osłabionej aktywności.

yyy...  ÂŁaszek ÂŁaszek ÂŁaszek
Każdy sam musi zapracować sobie na jakiś szacunek, a postami takimi jak powyższy ty i Proglan przekonaliście wszystkich do tego, że macie napierdolone we łbie. Nie wiem, za co chcesz otrzymać jakąś wyższą pozycję (?), czy przywileje. Przykładowo chyba każdy z weteranów jest na forum około 4 lat, jak np ja. Wymagania na otrzymanie statusu weterana są jasno określone, długi okres pobytu na forum, czy też jakieś specjalne zasługi. Ty, lub Proglan niczym szczególnym się nie odznaczyliście, chyba, że głupotą. No, jeśli cię z kimś mylę to przepraszam, ale Proglan na pewno. Roi się od komunistów? Facepalm. Wolny kraj, wolne poglądy, a forum umiera, bądź umierało (bo w chwili obecnej się, można powiedzieć, odradza, powoli, ale odradza, na co wskazuje obecność kilku osób na tym forum, biorąc na przykład mnie, Altaira, Komucha, lub takiego Diomedesa) z powodu jakże prostego - gothic się starzeje. Ludzie już nie przychodzą na forum tak jak kiedyś, serię zabił gothic III, czy dodatek do niego, lub teraz arcania i strona jej poświęcona. Niska pozycja na googlach również się do tego przyczyniła i zaręczam ci, że biedny Kozłow nie ma z tym nic wspólnego. A szczerze powiedziawszy uważam, że skuteczniej od Kozłowa wasza dwójka zniechęcała ludzi do przybywania tutaj ;]

PS: od komunistów zaroiło się tutaj już duuuużo, dużo wcześniej, przed pojawieniem się twojej osoby na forum. I wręcz przeciwnie, ciekawe dysputy w forum romanum na temat komuny, czy innych tego typu spraw po prostu przyciągały, bo forum dawało o wiele większe możliwości niż tylko rozmowy o gothicu i temu podobnych - takich ludzi forum właśnie potrzebuje. Poczytaj, a się dowiesz.
Te obelgi są godne twojej osoby, i jak mniemam nieodłączną częścią twego bytu. Powiedz mi może kiedy ty (nie będę pisał z dużej litery z powodu braku szacunku jaki wokół siebie roztaczasz) tutaj byłeś? Nie przeczę ze swego czasu często tutaj przebywałeś jednakże na pewien czas opuściłeś TG. Właśnie wtedy ja aktywnie się tutaj udzielałem. Następnie to ja opuściłem TG, zaś ty tutaj przybyłeś i nagle w ordynarny sposób zacząłeś mnie urażać. Więc jeśli chodzi o udział w rozwijaniu forum, jestem o wiele bardziej zasłużony, lub w takim samym stopniu jak ty.

ÂŚwięta racja. Tych dwóch 'niezwykle zasłużonych, acz niedocenionych' nie znam, ale z tego co widzę to nic tu nowego nie wprowadzają. Poza tym jeszcze ma czelność tu wejść - mówić jak to się napracował i nawet rangi nie dostał. Bo przecież kolor nicku inny niż zwykły to niesamowity prestiż na skalę światową.
No i racja - forum powoli się odradza, to cieszy. Mimo, że głównie udzielają się starzy wyjadacze to jest coraz żywiej - to się liczy.
Swego czasu broniłem TG odpowiadając na wszelkie komentarze, choć teraz jestem co raz bardziej przekonany że zostałem zdradzony, a czas stracony na tym był głupotą. Nie przyniosło mi to żadnych korzyści. Chciałbym więc nadmienić iż przede wszystkim powinno się nagradzać wiernych ludzi danej grupie, danym poglądom. Bo to oni właśnie bez względu na wszystko będą w niej uczestniczyć.

Mimo wszystko jednak miło było spędzać tu czas, szkoda jednak że już nie powróci.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2231 dnia: 12 Grudzień 2010, 13:04:57 »
Temu panu już nie polewamy.

O jakich Ty do cholery korzyściach mówisz? Mówi Ci coś słowo bezinteresowność? To przez takich ludzi jak Ty forum upada. Oczekujesz nie wiadomo czego za kilka pierdółek, a teraz niby pokrzywdzony jesteś, ha? Nie ośmieszaj się chłopie.

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #2232 dnia: 12 Grudzień 2010, 13:08:51 »
 <facepalm>

Twierdząc że Proglan rozwijał stronę
o_O

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2233 dnia: 12 Grudzień 2010, 13:17:05 »
Progluś!

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2234 dnia: 12 Grudzień 2010, 13:17:40 »
W zamian za ogromne zainteresowanie i próbę rozwijania forum w czasie kiedy właśnie o to było trudno.
Jak? Staram się nie pomijać i wynagradzać każdego kto przysłuży się dla serwisu. Nie sposób jednak nagrodzić wszystkich w równie wymierny sposób i mogłem przeoczyć kilka osób. Dlatego trzeba się z tym do mnie zgłosić. W każdym bądź razie nadal nie odpowiedziałeś mi na czym konkretnie polegała Twoja pomoc. Oczekuję odpowiedzi. Bo jeśli czujesz się oszukany wyjaśnimy to.

Sądzę że aktywny user, przebywający tutaj z ileś lat z przerwą (z powodu braku jakiegokolwiek nagrodzenia) powinien otrzymać pozycję (nie mówię o weteranie) stosowną do jego zaangażowania.
Wszystko znajduje się Tutaj. Coś nie tak?

Próbowałem ubiegać się o stanowisko w biuletynie, bez skutku.
W chwili kiedy ubiegałeś się o stanowisko w biuletynie wszystkie funkcje zostały już przydzielone. Mieliśmy po prostu komplet ludzi przydzielonych do danych tematów. Nie potrzebowaliśmy kolejnych rąk do pracy.

Ile jest obecnych tutaj moderatorów? Wczoraj ani dzisiaj żadnego nie widziałem, a powinni być właśnie bardzo aktywni. A czy w ogóle tutaj są jacyś moderatorzy dbający o kształt forum? Powątpiewam w to. A jeśli ich nie ma, to właśnie za przyczyną umierania forum i brakiem jakiejkolwiek próby jej rozwijania.
Nie mamy moderatorów poza mną. Zbyt niska aktywność userów. Niepotrzebnie by osoby piastowały stanowiska moderatorów i nie miały nic do roboty.

Nie wiem jak według Ciebie, funkcjonuje forumowa społeczność ale powinny jednak panować na nim pewne zasady. Komuniści głoszą fałszywe hasła i wywyższają swą zakłamaną ideologię. Obrażają i oczerniają bezpodstawnie uczucia ludzi. Było tu jednak wielu ludzi walczących komunizmem i poglądami obrażającymi je (zajrzeć do odpowiednich tematów) i zwyciężających, choć teraz już tutaj nie goszczących. A walki z chrześcijaństwem w dyskusjach teologicznych? I publiczne obrażanie jej w wierszach? Owszem, nie zgadzam się z niektórymi naukami Kościoła Katolickiego, ale nieuzasadnione dotykanie całej religii w sposób nieuzasadniony jest idiotyzmem i brakiem poszanowania.
Dla przypomnienia. To forum dyskusyjne. Rozmawiamy tutaj na wszystkie tematy. I nie stosujemy techniki zbulwersowanego 12-latka - "masz inne zdanie niż nasza grupa ban". Gdyby któryś z userów zachowywał się zbyt agresywnie i w sposób jawny obrażał innych złamałby regulamin forum. Ale do tego nie doszło.

Mimo wszystko jednak miło było spędzać tu czas, szkoda jednak że już nie powróci.
Miło było to przeczytać.

Offline Ainur

• Magnat
« Odpowiedź #2235 dnia: 12 Grudzień 2010, 13:40:40 »
Dla przypomnienia. To forum dyskusyjne. Rozmawiamy tutaj na wszystkie tematy. I nie stosujemy techniki zbulwersowanego 12-latka - "masz inne zdanie niż nasza grupa ban". Gdyby któryś z userów zachowywał się zbyt agresywnie i w sposób jawny obrażał innych złamałby regulamin forum. Ale do tego nie doszło.

Są / były obecne osoby, z którymi można było rozmawiać o danych tematach na poziomie ale sprowadzanie ich do niższego poziomu nie jest według mnie dobre. Odzwierciedla to ten tekst napisany przez pewnego użytkownika (nie będę wytykał palcem.)

A ofiary Rewolucji nie stanowiły nawet procenta ofiar KK i JP2.
Zresztą nie czczę Lenina. Nie jestem jakimś pojebanym katolikiem czy innym muzułmaninem, żeby czcić cokolwiek. Lenin chuj, Lenin pała. Nie rusza mnie to...
Zresztą proszę, błagam daj mi w końcu namacalny dowód, że JP2 zrobił coś dobrego. Bo pierdoli z ambony to każdy klecha, że należy znaleźć Jezusa (najlepiej w chipsach) i wcale nie należy się mu za to cześć i mówienie, że czyni on dobro.
Dobrze, można rozmawiać z dozą humoru, ale obrażanie przy tym ludzi nie jest moim zdaniem stosowne.

Nie mamy moderatorów poza mną. Zbyt niska aktywność userów. Niepotrzebnie by osoby piastowały stanowiska moderatorów i nie miały nic do roboty.
A podobno forum się odradza. Wielu miało nadzieję że ukazanie się nowej części Gothica, spowoduje zasilenie TG szeregiem nowych ludzi. Przybyło co prawda trochę ale nie jest to ilość, którą oczekiwano. Więc w zasadzie jedyną możliwością jest działanie Marantu i jego rozległe rozwijanie pod każdym względem.

Jak? Staram się nie pomijać i wynagradzać każdego kto przysłuży się dla serwisu. Nie sposób jednak nagrodzić wszystkich w równie wymierny sposób i mogłem przeoczyć kilka osób. Dlatego trzeba się z tym do mnie zgłosić. W każdym bądź razie nadal nie odpowiedziałeś mi na czym konkretnie polegała Twoja pomoc. Oczekuję odpowiedzi. Bo jeśli czujesz się oszukany wyjaśnimy to.
Było to ważne, w tym momencie już nie. Nie wymagam nagrodzenia mnie. Jednak przechadzając się po forum można znaleźć oznaki moich zasług.

Offline Dragosani

• Król
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2236 dnia: 12 Grudzień 2010, 13:45:01 »
Było to ważne, w tym momencie już nie. Nie wymagam nagrodzenia mnie. Jednak przechadzając się po forum można znaleźć oznaki moich zasług.

Przyjmijmy że masz rację i można takowe znaleźć. Lecz nie sądzisz, że tym co teraz piszesz przekreślasz wszystkie swoje "zasługi" i ośmieszasz się?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2237 dnia: 12 Grudzień 2010, 13:54:03 »
Dobrze, można rozmawiać z dozą humoru, ale obrażanie przy tym ludzi nie jest moim zdaniem stosowne.
Nie wiem o czym userzy rozmawiali w tym temacie, bo to post wyciągnięty z kontekstu. Przy postach są opcje raportowania o złamaniu regulaminu. Nikt tego nie zrobił. Czyli nikt nie poczuł się urażony. Tak to działa. Wyciąganie wiadomości sprzed kilu lat nie jest argumentem.

A podobno forum się odradza. Wielu miało nadzieję że ukazanie się nowej części Gothica, spowoduje zasilenie TG szeregiem nowych ludzi. Przybyło co prawda trochę ale nie jest to ilość, którą oczekiwano. Więc w zasadzie jedyną możliwością jest działanie Marantu i jego rozległe rozwijanie pod każdym względem.
Odradza się. Jest lepiej. Ukazanie się następnej części Gothica w ofercie dla graczy casualowych nie przyciągnie zbyt dużych rzeszy fanów. Poprzednie części przyciągały na wiele godzin i wciągały w świat gry. Gracze chętnie udzielali się na forum i rozmawiali o rozgrywce. Cud jeśli ktoś zagra w ogóle w Arcanie. A jeśli już zagra to od niedzieli dla godzinnej rozgrywki. Poza tym po Gothic 3 i Zmierzchu Bogów większość fanów ma duże uprzedzenia. Część nawet zrezygnowało z gier z serii Gothic i nie oczekuje już na kolejne części. Wiemy, że forum podupadło z naszej winy. Ale nie tylko my jesteśmy winni. JoWooD ma w tym większy wkład niż myślisz.

Nie rozumiem w takim razie. Oczekujesz wynagrodzeń i wypominasz mi zaniedbanie. A gdy chce to naprawić i wynagrodzić Cię współmiernie do pracy - zmieniasz zdanie. Przechadzając się po forum można znaleźć oznaki zasług każdego z naszych userów. Dlatego, że to wszyscy userzy Tworzą ten serwis.

Offline Ainur

• Magnat
« Odpowiedź #2238 dnia: 12 Grudzień 2010, 14:16:13 »
Przyjmijmy że masz rację i można takowe znaleźć. Lecz nie sądzisz, że tym co teraz piszesz przekreślasz wszystkie swoje "zasługi" i ośmieszasz się?
Próbując przekonać niektóre osoby o ich przypomnieniu sobie? I uświadomieniu im że nie są głównymi twórcami portalu, i również na jakiś czas go opuściły? Nie.

Nie rozumiem w takim razie. Oczekujesz wynagrodzeń i wypominasz mi zaniedbanie. A gdy chce to naprawić i wynagrodzić Cię współmiernie do pracy zmieniasz zdanie. Przechadzając się po forum można znaleźć oznaki zasług każdego z naszych userów. Dlatego, że to wszyscy userzy Tworzą ten serwis.
(Patrz góra) Tworzą ten serwis w różnym stopniu. Jedni w mniejszym pisząc 10 postów a potem odchodząc na zawsze, a jedni w większym będąc cały czas aktywnym, choć czasem odchodząc. Obecnie nie wymagam nagrody z powodu mojego braku aktywności teraz i w przyszłości.

Odradza się. Jest lepiej. Ukazanie się następnej części Gothica w ofercie dla graczy casualowych nie przyciągnie zbyt dużych rzeszy fanów. Poprzednie części przyciągały na wiele godzin i wciągały w świat gry. Gracze chętnie udzielali się na forum i rozmawiali o rozgrywce. Cud jeśli ktoś zagra w ogóle w Arcanie. A jeśli już zagra to od niedzieli dla godzinnej rozgrywki. Poza tym po Gothic 3 i Zmierzchu Bogów większość fanów ma duże uprzedzenia. Część nawet zrezygnowało z gier z serii Gothic i nie oczekuje już na kolejne części. Wiemy, że forum podupadło z naszej winy. Ale nie tylko my jesteśmy winni. JoWooD ma w tym większy wkład niż myślisz.
W żaden sposób nie myślę że JaWooD jest bez winy. Spellbound stworzyło Gothica pozbawionego klimatu i wszelkich cech dawnych gier z serii. A to właśnie przede wszystkim klimat był tym czym do Gothica przyciągało. Odrzucenie ''Piranii' przez JaWooD nie było rozważne i prawdopodobnie Gothic nigdy nie zyska dawnej pozycji. Obecnie czekam na Risena 2. Poprzedni Risen mimo że nie był Gothiciem, był jednak stworzony przez Piranie. Czuć w nim o wiele więcej klimatu z Gothica. Nie tylko całokształt jest do niego podobny ale i pewne zadania. Ale przecież nie dodamy nowego działu o nazwie Risen, ze względu na to że jest to portal poświęcony serii Gothic.

Nie wiem o czym userzy rozmawiali w tym temacie, bo to post wyciągnięty z kontekstu. Przy postach są opcje raportowania o złamaniu regulaminu. Nikt tego nie zrobił. Czyli nikt nie poczuł się urażony. Tak to działa. Wyciąganie wiadomości sprzed kilu lat nie jest argumentem.
A czy jest punk w regulaminie dotyczący urazy danych userów na tle religijnym? Dany użytkownik łamiąc regulamin poniósł by konsekwencje w sytuacji gdy obraził by innego użytkownika w prost, nie zaś w przypadku obrazy, o której chwilę temu napisałem.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2239 dnia: 12 Grudzień 2010, 14:35:10 »
(Patrz góra) Tworzą ten serwis w różnym stopniu. Jedni w mniejszym pisząc 10 postów a potem odchodząc na zawsze, a jedni w większym będąc cały czas aktywnym, choć czasem odchodząc. Obecnie nie wymagam nagrody z powodu mojego braku aktywności teraz i w przyszłości.
Dlatego otrzymałeś współmierne do swojej aktywności wynagrodzenie w postaci Szlachty.

A czy jest punk w regulaminie dotyczący urazy danych userów na tle religijnym? Dany użytkownik łamiąc regulamin poniósł by konsekwencje w sytuacji gdy obraził by innego użytkownika w prost, nie zaś w przypadku obrazy, o której chwilę temu napisałem.
"Prócz wymienionych zasad na forum obowiązuje netykieta dobrego zachowania, o której poczytasz klikając tutaj."

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #2239 dnia: 12 Grudzień 2010, 14:35:10 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18