Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3916580 razy)

Description:

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

Odp: Offtopic
« Odpowiedź #5320 dnia: 13 Wrzesień 2011, 21:58:57 »
Ja z polskim też nie mam problemów, ale mam jedno zastrzeżenie... Po jakiego chuja uczyć się tych wszystkich części zdań, części mowy itd., (jakieś kurwa przydawki, dopełnienia, okoliczniki), po co to komu, jak każdy kto się w Polsce wychowywał wie, jak to wypowiedzieć? Zresztą nawet jeśli nie wie, to po przeczytaniu kilku książek NA PEWNO się 'dostroi' do gramatyki. A takie regułki podręcznikowe zaraz wypadają z głowy. Ogólnie to lubię pisać jakieś wypracowania, opowiadania i inne sprawy. Z ortografią i gramatyką nie mam problemów, ale te wszystkie zasrane zasady to jest wymysł chorego umysłu.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #5321 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:01:46 »
Co kto lubi. Mi trzaśnięcie dwustronicowej notatki na temat bajek Krasickiego sprawia przyjemność. Dlatego pracs domowe z polskiego bardzo szybko kończę. A po raz setny wyliczanie logarytmu jest... Cóż. Szczególnie zadań z matmy nie lubię, gdy nie potrafię ich rozwiązać. I zrób takicb 20

Logarytmy mam w połowie 2. klasy, więc się zobaczy. W każdym razie - ja matmę potrafię robić podczas muzyki, w przerwach miedzy csem, zaś polski... skąd ja mam, do chuja, wiedzieć, dlaczego narrator nie przedstawił bohaterów na początku powiastki w Kubusiu Fataliście? Kurwa, mógł mieć setki powodów. Jaką funkcję pełni nawiązanie do Boskiej Komedii? No dobra, to jest w miarę łatwe. I jak mam na podstawie tego tekstu wywnioskować, jakie relacje panowały międyz panem a sługą, skoro ten utwór wyśmiewa po części szlachtę?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #5321 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:01:46 »

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5322 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:04:13 »
Dziwki, wódka i lasery. Dowiedzieć się o wypracowaniu z PP o godzinie 22.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5323 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:04:37 »
Interpretacje nie są takie straszne, powiedziałbym, że raczej przeraźliwie nudne. Mnie męczą wszystkie te formułki, których teraz zaczynam się uczyć: przydawka to..., dopełnienie to... No kurwa, przecież do tej pory jakoś radziłem sobie z budową zdań, po jakiego grzyba mam teraz, po 7 latach edukacji, wbijać sobie do głowy jakieś formułki, z których i tak podczas pisania wypracowań korzystać nie będę?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5324 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:04:42 »
Ja z polskim też nie mam problemów, ale mam jedno zastrzeżenie... Po jakiego chuja uczyć się tych wszystkich części zdań, części mowy itd., (jakieś kurwa przydawki, dopełnienia, okoliczniki), po co to komu, jak każdy kto się w Polsce wychowywał wie, jak to wypowiedzieć? Zresztą nawet jeśli nie wie, to po przeczytaniu kilku książek NA PEWNO się 'dostroi' do gramatyki. A takie regułki podręcznikowe zaraz wypadają z głowy. Ogólnie to lubię pisać jakieś wypracowania, opowiadania i inne sprawy. Z ortografią i gramatyką nie mam problemów, ale te wszystkie zasrane zasady to jest wymysł chorego umysłu.

Bo wyliczenie takich pierdół na maturze jest punktowane... ;/

Zresztą sama matura to dla mnie debilizm. Bo każdy licealista musi wstrzelić się w to co jakiś podstarzały emeryt wytknie , bo jemu się spodoba słówko niebieskawe, to tobie akurat też;\

I jak mam na podstawie tego tekstu wywnioskować, jakie relacje panowały międyz panem a sługą, skoro ten utwór wyśmiewa po części szlachtę?

No to właśnie szukasz fragmentu w którym sług odzywa się do pana i przepisujesz ale własnymi słowami:]

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5325 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:05:39 »
To, o czym piszesz, to poruszanie się po omacku. Niby wiesz, jak ma to wygląć. Ale kupa ludu książki kijem nie dotknie, a wtedy robi się gówno. Spójrz na posty ludzi, którzy nie znają zasad interpunkcji lub ortografii. Nie każdy czyta coś więcej niż suby w Call of Duty, ergo: zasady trzeba znać.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5326 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:13:54 »
No ale jak się lepiej nauczysz języka? Czytając, słuchając wypowiedzi innych i ogólnie żyjąc w społeczeństwie, w którym jest używany, czy może z encyklopedycznych regułek?

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5327 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:14:43 »
Według słuchając wypowiedzi innych i żyjąc w społeczeństwie. Encyklopedyczne regułki nic nie dają.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5328 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:16:12 »
I dlatego mnie niesamowicie wkurwia to, że coś, co umiem od dawien dawna, uczę się w utrudnionej wersji w drugiej klasie gimnazjum. Oni chyba nie mieli czym upchać tego programu nauczania.

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5329 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:17:10 »
To wszystko jest podyktowane testowi gimnazjalnemu nic więcej. Większość rzeczy w komunikacji z obcokrajowcem nie przyda Ci się.

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5330 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:18:02 »
Nif - najśmieszniejsze jest to, że interpunkcją operuję lepiej niż większość rówieśników na humanie, a samą interpunkcję poznałem przez napisy do filmów. Szkołą m iw tym w ogóle nie pomogła. Co do polskiego - moim zdaniem powinno się właśnie przykładać o wiele większą wagę do interpunkcji, ortografii, logiki wypowiedzi, etc.
Bardzo niewiele osób potrafi w odpowiedni sposób operować przecinkami. Widać to po tym forum choćby. Przykro mi, większość z was nie potrafi wstawić przecinka.
Według słuchając wypowiedzi innych i żyjąc w społeczeństwie. Encyklopedyczne regułki nic nie dają.
Chuj! Kurwa, co za pierdolenie!

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5331 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:18:53 »
Kurwa, będziesz napierdalał do obcokrajowca stroną bierną!?

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5332 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:20:08 »
Bo na forum się najczęściej stawia w pośpiechu, przed słówkami przed którymi wypadałoby to zrobić i potem często wychodzi, że jest ich trochę za dużo. ;) Jak się jakąś pracę sprawdza, to to się potem rzuca w oczy, co często zauważam, kiedy przeglądam wysłanego posta.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5333 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:20:17 »
Nawet w łacinie jest strona bierna mój drogi
Nerwowy jakiś jesteś dzisiaj :D

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5334 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:20:38 »
Kurwa! Weź przykład mojego znajomego z gimnazjum, Yunusa. Yunus był uchodźcą z Dagestanu, kraju, gdzie do dziś twa wojna. Po dwóch latach świetnie operował polskim... w mowie. I tylko, kurwa, w mowie! Bo napisać to on do chuja ciężkiego nic nie potrafił! Na tym to polega - masz się nauczyć, jak pisać poprawnie po polsku. On nie umiał i popełniał najbardziej idiotyczne błędy, jakie widział ten świat. Bo nie znał zasad.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5335 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:22:07 »
Prawda, pisanie wypracowań czy innych prac przychodziło mu z trudem. Coś na poziomie podstawówki albo gorzej

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5336 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:23:56 »
Nawet w łacinie jest strona bierna mój drogiNerwowy jakiś jesteś dzisiaj :D
No tak, ale czy ona przydaje się w komunikacji?

Kurwa! Weź przykład mojego znajomego z gimnazjum, Yunusa. Yunus był uchodźcą z Dagestanu, kraju, gdzie do dziś twa wojna. Po dwóch latach świetnie operował polskim... w mowie. I tylko, kurwa, w mowie! Bo napisać to on do chuja ciężkiego nic nie potrafił! Na tym to polega - masz się nauczyć, jak pisać poprawnie po polsku. On nie umiał i popełniał najbardziej idiotyczne błędy, jakie widział ten świat. Bo nie znał zasad.
Ale kuźwa mi sie rozchodzi o przypadek z życia codziennego. Podchodzi do ciebie anglik i co, będziesz potrafiła napierdalać do niego milionami czasami przeszło przyszło codziennymi, ale powiedzieć gdzie jest pieprzony dworzec już nie!

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5337 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:24:09 »
Nerwowy jakiś jesteś dzisiaj :D

Bo tu takie pierdolenie jest, a Nif ma rację. Wybaczcie, ale moim zdaniem uwłaczające byłoby gdybym nie znał części składowych języka jakim się posługuję, to jest kurwa mój język ojczysty! Inna sprawa, że języka łatwiej nauczyć się poprzez osłuchanie, ale to jak mówi Nif, tylko w mowie. Dlatego poniekąd nauka języków obcych w naszym kraju leży. Nieliczni nauczyciele przykładają wagę do wymowy, czy w ogóle konstrukcji wypowiedzi i potem taki uczeń jedzie za granicę i ledwo duka proste zdanie...

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5338 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:26:05 »
Ale kuźwa mi sie rozchodzi o przypadek z życia codziennego. Podchodzi do ciebie anglik i co, będziesz potrafiła napierdalać do niego milionami czasami przeszło przyszło codziennymi, ale powiedzieć gdzie jest pieprzony dworzec już nie!
Jak znasz gramatykę, słownictwo, zasady wymowy i nadal nie potrafisz powiedzieć obcokrajowcowi, gdzie jest dworzec, to jesteś, kurwa, kretynem.
Nie mówię bezpośrednio do Ciebie - jak czujesz się urażony, wybacz.
Bo tu takie pierdolenie jest, a Nif ma rację. Wybaczcie, ale moim zdaniem uwłaczające byłoby gdybym nie znał części składowych języka jakim się posługuję, to jest kurwa mój język ojczysty! Inna sprawa, że języka łatwiej nauczyć się poprzez osłuchanie, ale to jak mówi Nif, tylko w mowie. Dlatego poniekąd nauka języków obcych w naszym kraju leży. Nieliczni nauczyciele przykładają wagę do wymowy, czy w ogóle konstrukcji wypowiedzi i potem taki uczeń jedzie za granicę i ledwo duka proste zdanie...
My to musimy się napić...

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5339 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:27:46 »
Owszem przydaje się strona bierna. Czego nie można powiedzieć o trygonometrii kąta ostrego :P Są też takie czasy jak zaprzeszły służący do opisania wydarzenia w przeszłości, które wydarzyło się przed innym, o którym chcemy wspomnieć. Trochę pogmatwane ale w praktyce łatwe

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #5339 dnia: 13 Wrzesień 2011, 22:27:46 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18