Autor Wątek: Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego  (Przeczytany 16651 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego
« Odpowiedź #200 dnia: 11 Wrzesień 2009, 20:01:40 »
"Mama była by ze mnie dumna? Kim on była, biedną kobietą, gorliwą wyznawczynią innosa. Niegdy nie dane było mi jej poznać" - myślałem, aż w końcu wyszeptałem - Co ja pierdole... - przemieniłem się w nietoperza i ruszyłem w powietrzu, aby ominąc ewentualne kamienie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: 11 Wrzesień 2009, 21:12:26 »
doleciałeś do grobowca, zejścia do niego. Już byłem w podziemiach...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #201 dnia: 11 Wrzesień 2009, 21:12:26 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #202 dnia: 11 Wrzesień 2009, 21:18:29 »
Wkroczyłem do grobowca. Wyostrzyłąme wszystkie zmysły, aby móc usłyszeć gdzie jest Canis. Byłem ciekaw, czy znajdzie się potrzebna aparatura do obudzenia Victora... - Gdzie jest Canis? - zamruczałem pod noskiem.

wyostrzenie zmysłów

Canis

• Gość
Odp: Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego
« Odpowiedź #203 dnia: 11 Wrzesień 2009, 23:14:32 »
kierowało ciebie to w stronę, do której uprzednio szedłeś, znajdując szamana podczas obrządków...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #204 dnia: 11 Wrzesień 2009, 23:31:21 »
Przyspieszyłem więc kroku i po chwili doszedłem do komnaty, w której szaman okaleczał swoje ciało. podłoga zlana krwią, a na ścianie ślad po ognistej kuli, którą mi groził. Co jeszcze zauważyłem?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: 11 Wrzesień 2009, 23:42:19 »
leżące, ułożone na tronie ciało wampira Victora, całkowicie zeschnięte i zszarzałe. Zobaczyłeś, ze jest za nim już pojemnik z krwią. na krawędzi stoi złoty, ozdobny kielich.

- to zwierzęca krew, Szaman znalazł, miał pochowane w pracowni, gdybyś wiedział jakie zioła ma. uwarzył dwie mikstury uległości 0,5 l . trzeba będzie je podać do wypicia Victorowi jedną i jedną szamanowi, Victorowi wraz z krwią zwierzęca, a szamanowi zaraz po przemienieniu go w Wampira. Poradzisz sobie, czy w czymś pomóc? mikstury za pół godziny będą gotowe, szaman je ostudzi i ci położy, po czym będzie czekał na rozwój wydarzeń, oporu stawiał nie będzie, po przemianie moje zaklęcie przestanie działać, także szybko podaj mu miksturę, żeby nie zdążył skojarzyć co to jest... Jakieś pytania? Trzeba ci czegoś?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #206 dnia: 11 Wrzesień 2009, 23:48:46 »
- Masz może trumnę lub sarkofag tego Vickota? Często są tam ukryte specjalne narzedzia, pomagające w przemianie. A co do Viktora i mikstury uległości. Podam ją po wstępnym obudzeniu. Podanie jej od razu skutkowało by czyms w rodzaju wylania wody na pergamin. Nie martw się, wybudzałem już wielokrotnie, będzie dobrze. Trumna by się przydała...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: 11 Wrzesień 2009, 23:59:54 »
- Gunsesie, ja wiem co mówię, jeżeli nie zrobisz tego zaraz na początku, to jego mózg zacznie poprawnie funkcjonować a w efekcie przeciwstawi się działaniu mikstury, szaman zanim otrząśnie się po ugryzieniu, minie około dwóch minut, ze stanu w jakim był podczas zaklęcia, wtedy musisz podać mu wywar, Victorowi także prędko po ugryzieniu gdy będzie miał dostarczaną krew zwierząt... miłej pracy, ja ide bawić się w rzeźbiarstwo... gdy to zrobisz, mnie zawołaj, trzeba będzie obrać seniorów.

Powiedziałem i wyszedłem...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #208 dnia: 12 Wrzesień 2009, 00:28:07 »
- Bywaj - rzekłem w stronę Canisa, po czym podszedłem do ciała Victora. Jego zahibernowane ciało wyglądało, na długą hibernacje - Coś koło 100 lat już śpi - rzekłem sam do siebie. Sięgnąłem po kielich, stojący na krawędzi. Zaczerpnąłem z pojemnika ze zwierzęcą krwią i znów odstawiłem. Zdejmując rękawice szeptałem coś, co nie było znane większości... Uniosłem nadgarstek do swych ust i przegryzłem żyły. Kerw rozlała się po mej dłoni, szybko przyłożyłem ranę do ust zahibernowanego Wampira. Krew zlała się na półotwarte usta Victora, przelała się do jamy gębowej potem do przełyku. Nastąpiła natychmiastowa regeneracja tkanek. Obumarłe komórki, tkanki i narządy z każdą falą wlewającej się krwi, odżywały.. Cofnąłem dłoń. Zacisnąłem druga na nadgarstku, przytrzymałem. Chwilę później, upiłem połowie kielicha krwi zwierzęcej, aby się zregenerować. W między czasie Szaman ostudził mikstury i postawił je nieopodal mnie, po czym stanął jak słup. Zwinnie otworzyłem jedną z nich i wlałem zawartość do półpełnego kielicha. Energicznie zamieszałem i wlałem w usta Victora, które były już lekko różowe. Następnie nabrałem kolejny kielich krwi i znów podałem Victorowi. Powtórzyłem tą czynność jeszcze raz. Wampir otrzymał około 3,5 litra krwi. Wystarczy na wzbudzenie, a potem poda się mu jeszcze ze dwa litry....

Wykorzystałem 1 miksturę uległości 0.5l
« Ostatnia zmiana: 12 Wrzesień 2009, 09:21:42 wysłana przez Gunses »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: 12 Wrzesień 2009, 11:42:38 »
Victor powoli otworzył oczy, zaczął ruszać twarzą, potem palcami... po czym zaczął ochryple i powoli mówić...
- Cześć... A ty to kto?... No... a ja to kto? Dziwne miejsce... nie uważasz? Mieszkasz tu?

Przeszedłem do skarbca podziemi, gdzie hałdy srebra leżą, wydobyte za czasów ery wampirów na tej ziemi. wziąłem 50 bryłek srebra i przeszedłem bezpośrednio do zamkniętej pracowni Szamana. Wyjąłem z szafki palnik i młot, podszedłem do kowadła stojącego w sali i zacząłem kuć...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #210 dnia: 12 Wrzesień 2009, 13:05:17 »
//Nie wiedziałem Canis, że znasz kowalstwo. Dobrze wiedzieć ;]

- Jestem Gunses Cadacus, Wampir, Władca Wampirów na Valfden. Ty jesteś Victor, też Wampir i sługa Canisa. Jeśli cię to interesuje... - rzekłem nie zwracając uwagi na Victora, zacząłem czyścić kielich. Następnie znów nagryzłem swoje żyły, a krew wylała się do kielicha. Tak jak poprzednio zatrzymałem krwawienie dłonią, podszedłem do Szamana i wbiłem mu kły w tętnice szyjną. Po kilku łykach, podałem mu kielich do ust, uprzednio zaciskając mu nos, aby otorzył usta. Wlałem swoją krew i czekałem aż połknie. Zaraz po tym wlałem w jego jamę gębową miksturę uległości. Gdy już wsyztsko przełknął byłem świadomy, że udał się plan Canisa.
- Canisie! - zawołałem - Victor wybudzony, a Szaman przeszedł przemiane!

Canis

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: 12 Wrzesień 2009, 13:22:48 »
Nie muszę znać kowalstwa, żeby uderzyć młotkiem w bryłkę srebra.

A sobie wołaj... zajęty jestem... pomyślałem i dalej uderzałem młotkiem w bryłki formując z nich okrągłe płyty, z każdej bryłki powstała jedna niewielka zaokrąglona płytka. kolejno włożyłem rozgrzane płyty do kubła z wodą studząc je. gdy wszystkie do wody włożyłem, teleportowałem się na zewnątrz z jednym w wiader i łopatą. teleportowałem się na wybrzeże wyspy i zacząłem zbierać łopatą piasek do 10 Kilogramowego wiadra. Gdy było pełne teleportowałem się ponownie do pracowni...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #212 dnia: 12 Wrzesień 2009, 13:29:10 »
Podszedłem do wazy wypełnionej zwierzęcą krwią. Wypiłem kilka łyków, aby zregenerować całkowicie swe ciało i ubytki krwi, po czy, nabrałem kielichem i podałem Victorowi. Zmusiłęm go do wypicia i połknięcia. Wampi był już w pełni sprawny.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: 12 Wrzesień 2009, 13:40:54 »
otworzyłem szafki, zdjąłem pajęczyny w fiolek, oczyściłem z kurzu i szukałem konkretnych rzeczy. znalazłem we flakoniku proszek Yulung-Vi, wziąłem i wsypałem do miski. znalazłem wyciąg z mlecza polnego, wlałem 0,1 l do miski, po czym znalazłem wyciąg z drzewa Vi. również 0,1 wlałem do miski, po czym zacząłem mieszać ciecze wraz z proszkiem, po kilku minutach mieszania zrobiła się z tego gęsta, klejąca substancja. powoli łączyłem ze sobą po 10 płytek nakładając substancję na ich krawędzie... tak połączyłem wszystkie 50 płytek w 5 dziwnych przedmiotów... przybliżyłem do siebie wiadro z piaskiem...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #214 dnia: 12 Wrzesień 2009, 14:14:48 »
- Szła dzieweczka do laseczka, do zielonego, ha ha ho, do zielonego, ha ha ho, do zieloooonegooo...! - wrzeszczałem swym urzekającym głosem.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: 12 Wrzesień 2009, 14:25:36 »
Aż cegła ze sklepienia sali w ciebie niemalże uderzyła, wylądowała 2 cm od twojej nogi...

wziąłem miskę i zacząłem wypełniać mokrym piaskiem wnętrza powstałe  połączeń płytek i szczeliny w miejscach ich łączeń. uderzyłem kilka razy kosturem w ziemię, wydłubując bryłki srebra w niej umieszczone, były stosunkowo okrągłe (10 bryłek), przylepiłem je tą samą substancją co kleiłem płytki w miejscach przyszłych głów wszystkich 5 przedmiotów. Następnie zmieszałem nieco piasku z klejącą substancją, po czym zacząłem malować usta stworzeń pod oczami.  następnie uformowałem małe kulki z substancji i przykładałem do ciał, w miejscach gdzie mają być łapy i skrzydełka, tak dla każdego stworzenia po 6 kuleczek. gdy wszystkie przykleiłem, poszedłem umyć misę w wodzie... 

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #216 dnia: 12 Wrzesień 2009, 14:56:37 »
Jeszcze się sam pogrzebie żywcem - pomyślałem. Mrucząć inną melodię, wyjąłem miecze i zacząłem nimi wywijać.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: 12 Wrzesień 2009, 15:08:14 »
czekałem...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #218 dnia: 12 Wrzesień 2009, 15:13:52 »