Tereny Valfden > Dział Wypraw

Czas Zemsty

<< < (2/7) > >>

Gunses:
Zza węgła, za twoimi plecami wyłoniła się druga postać. Znacząco przytaknęła kiwnięciem głowy tej pierwsze. Gość, który próbował wyłudzić od ciebie drobne na wino zaraz spoważniał.
- A więc to ty jesteś tym od Setmre. Choć ze mną, pójdziemy do szefa. - Udaliście sie uliczkami do nienajlepszej dzielnicy. Kałuże odchodów i błota pojawiały się coraz częściej. ÂŚmierdziało gnojem, urną i stęchłym winem. Weszliście do jednego z większych magazynów. Było tam 7 ludzi, a razem z tobą i twą ''obstawą'' było was 10. Jeden z nich, ubrany w ciężką zbroję podszedł do ciebie. Ewidentnie był to ktoś od zadań specjalnych. Jakiś szefa tajnego wywiadu czy coś.
- Witaj! Jestem Redevig von Vidicer. Szef tych chłopaków. A ty jesteś ten do pomocy?

Tkoron:
Tkoron przyjrzał się człowiekowi, po jego wyglądzie nie mógł nic wydedukować, postanowił się na razie nie przejmować tym kim ten człowiek jest, teraz liczyło się zadanie.
-Witaj Redevig, ja jestem Tkoron i tak, to mnie wysłano by wam pomóc. Możesz powiedzieć mi trochę więcej o tej misji? Co jest naszym celem?

Gunses:
Ciężkozbrojny przestąpił z nogi na nogę. Poprawił mithrilowe ostrze u boku.
- Mamy szanse zlikwidować 3 bandy na raz. Są to Słowiki, Pukacze i Myszki. Tak, wiem. Nazwy wybrali sobie kretyńskie, ale ich rozboje są już sławne. Spotkanie odbędzie się dziś w tych okolicach. Musimy ich wszystkich zgarnąć jednocześnie i ewidentnie. Zgarnąć lub zabić. Wszystkich. Zrozumiano?

Tkoron:
Tkoron uśmiechnął się na samą myśl przyszłej walki, ale zaraz wrócił do rzeczywistości.
-Rozumiem, sprawa faktycznie poważna, do omówienie zostaje właściwie tylko jedna sprawa - plan działania. Jak mamy zamiar ich zaatakować? Gdzie się spotykają? Ilu ich jest?

Gunses:
- Trzy grupy po 6 osób, daje 18 zbirów. W tym wszystkim 3 szejków, których trzeba dopaść. Plan jest dość prosty. te stare ruiny mają wiele dziur. obejdziemy nimi bandytów we wszystkich stron. Potem zaatakujemy. Sygnałem do ataku będzie przeciągły gwizd. Ja, Ty i mój podkomendny zajmiemy się na początek hersztami. Później pomożemy reszcie chłopaków z dalszą częścią grupy. Zrozumiano?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej