Tereny Valfden > Dział Wypraw
Klucz powietrza- Wschód
Gunses:
//Po zabiciu czorta ruszyłeś w stronę przełęczy. Po chwili wiedziałeś skąd i z czego pochodziły. Przed sobą zauważyłeś 3 Goristo.
3x Goristo
Gordian Morii:
Elf szybko skrył się w cieniu jednego z drzew i ściągnął z pleców łuk i na cięciwę nałożył trzy strzały. Jednocześnie w zębach trzymał jeszcze jedną strzałę, która miała się przydać do następnego strzału. Oceniał że z powodzeniem zestrzeli dwie bestie z łuku a z ostatnią będzie się bawił mieczem. Elf szybko naciągnął cięciwę. I wycelował w rogaty łeb Goristo. Celował kilka sekund i wypuścił strzały, które z głośnym chrzęstem wbiły się w czaszkę potwora. Elf szybko załadował kolejny pocisk i zaczął celować w szarżujące bestie. Goristo nie biegły szybko ale również odległość jaka ich dzieliła nie była duża, elf czekał do ostatniej chwili aż zwierzęta były bardzo blisko gdy wystrzelił i jednocześnie odskoczył w bok. Jedno ze zwierząt upadło ranione strzałą w nogę uderzając łbem w drzewo pod którego cieniem skrył się elf. Gordian szybko wstał i wyrywając w ułamku sekundy miecz zanurzył go w karku leżącego potwora. Teraz pozostała elfowi jeszcze jedna bestia, która obróciła się i zaatakowała Gordina łbem uzbrojonym w dwa potężne rogi. Elf mocno pchnął między rogi ale i tak siła z jaką zaatakował Goristo spowodowała iż elf upadł. Zwierzę zaatakowało pazurami, których Gordian unikał turlając się po ziemi. po kilku takich unikach elf pchnął w klatkę bestii. Ból sprawił że zwierzę na chwilę zostało niejako ogłuszone i zaprzestało ataków co dało elfowi czas na powstanie i uderzenie potężnym ciosem w kark Gorista. Ostatni przeciwnik padł. Elf szybko pozyskał trofea z trzech zabitych bestii i owijając wszystko w skórę Bhargesta. Zaczął powoli iść w kierunku wyznaczonym przez wampirzycę jednocześnie rozglądając się za norami Goristo, gdyż wiedział, że te lubią w nich ukrywać różne czasem przydatne przedmioty.
Walka łukiem IV, Celny strzał, Strzał 3 pociskami, Walka mieczem IV, Pchnięcie, Potężny cios, Pozyskiwanie trofeów: kłów, rogów, pazurów
Pozyskałem :12x pazury Goristo, 12x kły Goristo, 6x rogi Goristo.
Gunses:
//Szybko sobie poradziłeś jak na 3 potwory o 4 m wysokości, będące skrzyżowaniem potężnych i trudnych do uśmiercenia istot. Ale nie neguje. Zauważyłeś dwie groty, każdą w przeciwnych stronach kotliny. Jedna wyraźni idzie w górę, drugą zaś w dół. Co robisz?
Gordian Morii:
Gordian widząc dwie groty ruszył w tą która zmierzała ku górze.
Gunses:
//Po drodze napotykasz szkielet a przy nim mieszek z 25 sztukami złota i jakieś zapiski.
"Wydaje mi się, że wiem już gdzie jest artefakt. Wszystko wskazuje na to, że jestem tuż tuż, musze tylko przekraść się niepostrzeżenie obok tych rogatych stworów i wydaje mi się, ze droga dalej będzie już wolna...
...Zauważyły mnie. Zgubiły mnie moje świecące ozdoby, kurwa! Może tutaj nie wejdą. Ale jak wejdą, to będzie źle. Nie ucieknę na górę, bo słyszę tam jakieś dziwne wrzaski. Bogowie, miejcie mnie w opiece..."
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej