Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Lee

<< < (2/2)

Arkhan:
Mi opowiadanie się podobało. A czemu, to wszystko po kolei.

Więc na pierwszy ogień idzie stylistyka, interpunkcja i ortografia. Było sporo powtórzeń, było sporo błędów takich jak "zaczoł, wzioł", no i zbyt dużo dialogów a co z tym idzie, tekst był za krótki. Co do Fabuły to mam jedno zastrzeżenie...akcja zbyt szybko się działa. Co do opisów otoczenia i akcji, to było dla mnie wprost genialne i trafne w samą dziesiątkę. ÂŚwietnie opisałeś zachowanie Gorna i Lee, jak i zbyt krótkie opisy innych skazańców. Ogółem pisz dalej, bo będą z ciebie ludzie, wystarczy takiego słit dopieszczenia, większego tuningu i domieszki stuffu, w postaci wrzucenia tekstu do Word'a, i korekty wszelkich błędów. Postaraj pisać dłuższy tekst, acz nie wysilaj się za bardzo gdyż wtedy opowiadanie może być skopane.

Gwiazdki 3/5
Ocena 7/10

Kapi Pogromca:
Mam wrażenie jakbym już widział kiedyś takie samo opowiadanie. Nie wiem może je skopiowałeś ale to już nie moja sprawa   . No więc. Bardzo dużo rzeczy zostało miniętych. Nie napisałeś nawet za co Lee trafił do kolonii, a to przecież jest ważne. Pozatym opowiadanie jest bardzo krótkie nawet pomijając fakt, że nie jest skończone. Nie spodobało mi się też to, że napisałeś "Więźniowie jak baranki wyszli z powozu, z trudem utrzymując się na nogach, po miesiącu w celach, statkach i powozach, zawsze przykróci do łańcucha ". Mógłbyś opisac to trochę jak pomiatano nimi na statkach czy w innych miejscach, o których mówisz. A więc podkerślając wszystko ocena -3/6.
Pozdrawiam.

Legolas:
Hmmm opowiadanie ciekawe ale zauważyłęm kilka błędów " W imieniu króla Rhobara II pana Warantu " powinno być chyba Varantu i takie zdanie "potrzebujemy od waz rudy" chyba was tak sądze. Ale to opowiadanie czytałem już na innym forum wiem co bedzie dalej w następnej części na początku Gorn obudzi Lee i zastaną obok siebie tylko Huna i Wilka. Angar gdzieś zniknął. Poza tym opowiadanie "Upadek Bohatera" czytałem na conajmniej dwóch forach więc chyba opis Ojca Redaktora "Moje (arcy)dzieło" to chyba lekka przesada. Chodzi mi o to że to wszystko mogło być skopiowane słowo w słowo tak samo jak na innych forach więc albo Ojciec skopiował albo ktoś to z niego skopiował. Ale wątpie. A opowiadanie ciekawe, mało błędów takich bardzo rażących.

Gwiazdki: hmmm ja bym dał 2/5 to itak dobrze
Ocena: 5/10

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej