Autor Wątek: Wyspa Goofy'ego  (Przeczytany 10249 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
  • Reputacja: 4124
  • I will find you anywhere you go.
    • Karta postaci

Odp: Wyspa Goofy'ego
« Odpowiedź #60 dnia: 01 Maj 2009, 16:33:28 »
Ikraaz wstał z ziemi i ujrzał, iż łucznicy, którzy go wcześniej atakowali leżą martwi. Widząc to, podniósł z ziemi swój łuk [Cicha ÂŚmierć], później zaś przygotował strzały. Nałożył szybko pocisk na cięciwie, po czym zaczął ją napinać, przez 10 sekund. Nadbiegająca kobieta została przeszyta pociskiem [Walka łukiem V, Potężny Strzał]. Ponownie wyjął z kołczanu jeden pocisk, zaczął napinać cięciwę przez 10 sekund i - po chwili -wypuścił strzałę [Walka łukiem V, Potężny Strzał], która ponownie poprawnie trafiła w cel, uśmiercając go natychmiast. Na koniec wyjął dwa pociski, które po 4 sekundach wypuścił we wrogów będących 100 metrów od niego [Walka łukiem V, Strzał 2 Pociskami]. Jeden grot poszybował w kobietę niszcząc płuca, uprzednio przebijając kirys, drugi zaś trafił w nogę mężczyzny unieszkodliwając go.

3x Strażnik + jeden ranny - niezdolny do walki
3x Strażniczka

Noszony ekwipunek:

1. Zireael

Nazwa broni: Zireael
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: jednoręczny
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania:  V
Opis: Wykuty z 105 sztuk srebra o zasięgu 0,9 metra, ważący 5kg. Ponadto oręż mistrzowski.

2. Cicha ÂŚmierć

Nazwa broni: Cicha ÂŚmierć
Zasięg: 280 metrów
Rodzaj: łuk
Poziom wykonania: V
Opis: Stworzony z 50 sztuk drewna, ważący 2kg.
Cena: 750 sztuk złota.

94x strzała nasączona naftą

85x strzała ze stali
wytrzymałość - 10
ostrość - 12
ciężar - 5

3. Brak

4. Pocałunek ÂŚmierci

Nazwa: Pocałunek ÂŚmierci
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 15
Rodzaj: sztylet
Opis: Wykuty z 70 sztuk mithrilu o zasięgu 0, 35 metra, i ważący 8 kg.

Niezniszczalna Powłoka

Nazwa odzienia: Niezniszczalna Powłoka
Rodzaj: zbroja
Ciężar: 8kg
Opis: Wykuta z 250 sztuk mithrilu, ponadto zbroja mistrzowska i pobłogosławiona (Rahter).

Pas:

• 5x Mocne Piwo
  • 16 pazurów Alluadora

• 2x Heshar - Runę Ognia
  • 2x Elshru - Runę Wody
  • 2x Huxuesh - Runa Powietrza
  • 2x Eshanish - Runa Ziemi

Canis

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 01 Maj 2009, 16:49:17 »
Morale wrogich jednostek spadły do zera, strat w naszym niewielkim oddziale w którym kurwa tylko Mebo i ja robią coś, a reszta trzepie kapucyna.  ich ruchy były nieporadne, a od nich unosił się zapach strachu, przerażenia.

kumulowałem energię magiczną w obu dłoniach, gdy w obu były dostatecznie duże ładunki do rzucenia zaklęć III poziomu, wypowiedziałem inkantacje zaklęć Meteor oraz Zew Beliara.

- Anesh Qiesh Oshhu!
- Xueshel, Upeshgr Ishash Huash!

Z lewej dłoni wydobyła się czerwony pocisk, który błyskawicznie pomknął w niebiosa, w lewej natomiast, poczęła powstawać czarna kula dymów i oparów, w centrum pocisku widać było dokładną okrągłą kule, o czystej, nieprzeniknionej czerni, wokół niej lewitowały szarawe, ciemne pyły.

Gdy kula była już uformowana rzuciłem nią w stronę najbliższego wojownika, pędzącego na mnei w krwawym szale...

W tym samym czasie usłyszeć można było niewielki wybuch,a  po chwili lecący w pole bitwy głaz, który uderzył bezpośrednio w leżącego rannego wojownika, i stojącego przy nim sprawnego wojownika, który próbował opatrzeć swojego rannego przyjaciela, oboje padli martwi.

Zew Beliara uderzył w wojownika. kula pękła tworząc wielkie skupisko dymu który pochłonął przeciwnika w którego pocisk uderzył. po kilkunastu sekundach dymy całkowicie się rozwiały, a martwe, zmizerniałe, wyschnięte i postarzałe ciało wojownika... padło...

1x Strażnik
3x Strażniczka

Noszony Ekwipunek:

1.Nazwa broni: Kostur ÂŚmierci
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Opis: Wykuty ze 110 sztuk srebra zakończony zielonym kryształem z innego wymiaru (magia śmierci), o zasięgu 2 metrów, ważący 5kg, błogosławiony oręż (Rasher), mistrzowski oręż. Dzięki kryształowi wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z magii śmierci są dwa razy potężniejsze. Zwieńczony na dole ostrym szpikulcem.

2.

3.

4.Nazwa broni: Jaszczurzy Sztylet
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 30 sztuk żelaza o zasięgu 0,2 metra, ważący 6kg.

Nazwa odzienia: Szata nekromanty
Rodzaj: szata
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 250 sztuk Gelrothu, błogosławione odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni maga przed odpryskami jego własnych zaklęć. Ponadto zatrzymuje naturalną temperaturę ciała niezależnie od temperatury otoczenia.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 01 Maj 2009, 16:49:17 »

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 01 Maj 2009, 17:06:04 »
Mebo nie rezygnował z ataku na dystans; ponownie wyjął strzały z kołczanu i przygotował się do ataku. Wystrzelone pociski przeszyły ciało Wojowniczki [Walka łukiem V, Strzał 2 Pociskami]. W tym samym czasie inna zaatakowała agresora, z dystansu. Strzała trafiła w Meba, lecz dosłownie nie uszkadzając ani ciała, ani zbroi. Ikraaz nie zwlekał z kontratakiem, od razu wypuścił jeden, acz celny pocisk [Walka łukiem V, Celny Strzał]. Kolejna Wojownika padła martwa. Nagle wstał i ruszył ku reszcie.
- Heshar! – wypowiedział.
Ognisty pocisk wytworzył się w wolnej ręce Sierżanta. Po chwili wypuścił ją w mężczyznę, który bezskutecznie próbował uniknąć ataku. Rozgrzanie metalu oraz liczne rany na twarzy spowodowały powolną śmierć.
- Eloshru!
Kula Wody – tym razem, wytworzyła się po chwili w ręce. Mebo uderzył nią w kobietę. Pod wpływem uderzenia padła ona na ziemię, z licznym siniakami i zadrapaniami. Widząc i słysząc stan kobiety podszedł do niej i dobił ją, przebijając serce, orężem [Walka mieczem V]

0x Strażnik
0x Strażniczka

Noszony ekwipunek:

1. Zireael

Opis: Wykuty z 105 sztuk srebra o zasięgu 0,9 metra, ważący 5kg. Ponadto oręż mistrzowski.

2. Cicha ÂŚmierć

82x strzała ze stali
wytrzymałość - 10
ostrość - 12
ciężar - 5

3. Brak

4. Pocałunek ÂŚmierci

Niezniszczalna Powłoka

Opis: Wykuta z 250 sztuk mithrilu, ponadto zbroja mistrzowska i pobłogosławiona (Rahter).

Pas:

• 5x Mocne Piwo
  • 16 pazurów Alluadora

• 2x Heshar - Runę Ognia
  • 2x Elshru - Runę Wody

Canis

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 01 Maj 2009, 17:09:40 »
Wszyscy przeciwnicy martwi.

- Czy jest ktoś chętny, aby uciszyć wodza wioski? Zabić... okaleczyć... aby neibył w stanie kontaktować się z otoczeniem...?

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 01 Maj 2009, 17:13:15 »
- Zrobię to, z przyjemnością - postanowił.
Ruszył następnie w miejsce, gdzie ostatnio widział wodza wioski - przy drugiej bramie miasta.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 01 Maj 2009, 17:15:09 »
Ujrzałeś uciekającego ścieżką wodza, jakiegoś mężczyznę i dwie kobiety...

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 01 Maj 2009, 17:21:12 »
- Eloshru!
Ikraaz wytworzył we własnej ręce wodną kulę. Po chwili, biegnąc za wodzem, wypuścił pocisk, mierząc w cel pogoni… Wodny pocisk uderzył wodza, przewracając go na ziemię.
- Powiedz kobietom, by odeszły! – rozkazał.
Po chwili odeszły.
Mebo wyjął sztylet; podszedł do mężczyzny.
- Powiedzmy wpierw, gdzie przetrzymujecie złoto, srebro i inne dobra materialne.
« Ostatnia zmiana: 01 Maj 2009, 18:31:07 wysłana przez Mebo »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 01 Maj 2009, 19:12:10 »
Mężczyzna i Wódz wioski zostali

- W grobowcu są, Canis widział, daj mi odejść, kazano nam iść, daj nam spokój...

Powiedział wódz wioski w rozpaczy, czując obrzydzenie do samego siebie, ze zostawił swoich poddanych...

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 01 Maj 2009, 19:51:58 »
- To co teraz zrobię, będzie najlepszym rozwiązaniem, dla ciebie, jak i dla nas. Wierz mi.
Wyjął zręcznie swój miecz, złapał go dwiema dłońmi i wykonał perfekcyjne pchnięcie [Walka mieczm V, Pchniecie]. Wódz zmarł natychmiast, ponieważ ostrze przebiło serce.
- Znasz wspólną mowę? – zapytał, tak naprawdę nie oczekując odpowiedzi. – To było najlepsze wyjście, gdyż drugie – alternatywne, niosło za sobą przykre i bolesne życie – przerwał na chwile. – Mam dla ciebie niezwykle korzystną propozycję. Będziesz mi służył po wsze dni, w zamian za to, będziesz miał miękkie łóżko, dobre jedzenie i możliwość egzystowania.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 01 Maj 2009, 19:56:14 »
- Istnieć będę zawsze, tak jak i mój wódz żyć będzie póki jego poddani żyć będą. Czemu mam zaufać ci, mordercy, który bez wahania zabił mego władcę... czemu to tak... czemuś zostawił kobietę bez opieki ojca, czemuś zostawił dwie kobiety na pastwę zwierząt... czemu ach czemu...

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 01 Maj 2009, 20:16:16 »
- Wolałeś patrzeć na cierpienia swojego wodza? Musiał on zostać poddany procesom, w których pozbawiono by go języka, oczu, rąk i innych ważnych części ciała, gdyż byłoby to niezbędne. Nie jestem złym człowiekiem, jestem człowiekiem, który wybiera lepsze rozwiązanie. Kobiety sobie poradzą, skoro walczyły ramie w ramie z mężczyznami przeciw nam. Ród będzie istnieć dalej, ponieważ jedna kobieta jest w ciąży. Nie od ciebie będzie zależeć czy ród dalej będzie istnieć – wybierz zatem najlepsze dla siebie wyjście. [Perswazja, Wysoka Charyzma]

Canis

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 01 Maj 2009, 20:38:38 »
- Nasza wioska trwać będzie bo my w sercach pamięć mamy, nasz wódz, ja będziemy żyć wiecznie... ale to tego żyć muszę... jeśli i ty mi życie zapewnisz to i ja z tobą iść mogę...

Niewolnik jest twój.

Niewolnik pierwszej kategorii:

Wydajność: 100%
Ilość pozyskiwanego surowca: 25 sztuk.
Czas pracy: 12h/24h

Jeśli nie znasz, to przeczytaj FAQ: Niewolnictwo, dla rozjaśnienia reszty możliwości związanych z niewolnikiem.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 01 Maj 2009, 20:49:20 »
Ikraaz wraz z niewolnikiem udał się do Canisa.
- Załatwione. Byłeś w podziemiach, zatem wiesz gdzie jest złoto. Idziemy po nie?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 01 Maj 2009, 20:58:43 »
- Tak... Widzę że sobie nową zabawkę erotyczną załatwiłeś... No dobra, chodźcie do grobowca, ja teleportuje się tam i otworzę przejścia... wy w ten czas dojdziecie...

Po czym teleportowałem się do wejścia do grobowca...
« Ostatnia zmiana: 01 Maj 2009, 21:00:51 wysłana przez Canis »

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 01 Maj 2009, 21:03:26 »
Mebo wraz ze swoim niewolnikiem ruszył w stronę grobowców. Idąc przyglądał się mu.
- Dobrze wybrałeś - myślał.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #75 dnia: 01 Maj 2009, 21:08:56 »
Mebo i niewolnik, napotykacie 2 Guiralony

Nazwa: Guiralon
Opis: Czteroręki goryl, wysoki na 2,5 metra. Bardzo silny fizycznie. Pancerza na jego klatce piersiowej nie sposób przebić. Jednak jego pozostałe części ciała są podatne na obrażenia.
Walka: Atak pazurami, wręcz, zebami
Rozrywanie: Guiralon , kiedy wbije się obydwoma rękoma z pazurami, może rozerwać swojego przeciwnika.
Technika: Guiralon podczas walki stara się go zdeptać lub pochwycić przeciwnika i go zmiażdżyć . Kiedy przeciwnik jest takiego samego wzrostu jak Guiralon , ten używa pazurów do walki.
Atrybuty: Siła, ciche poruszanie, wspinaczka, wech
Trofea: skóra, 2x pazury

Pojawiłem się przy wejściu do grobowca, rozłożyłem ramiona przed bramą wejściową i wypowiedziałem pierwszą nazwę rodu

- "Corvinius"

brama otworzyła i zszedłem na dół, po czym szedłem prosto i przed kolejną bramą, ponownie wypowiedziałem stosowną nazwę władców

- "Victor"

Poszedłem dalej i skręciłem w lewo, szedłem prosto zgodnie z tunelem, poczym zobaczyłem z lewej i prawej strony bramy, odwróciłem się w lewą strone i wypowiedziałem nazwę rodu.

- "Silvex"

Brama otworzyła się, wszedłem do środka i ponownie ujrzałem kopiec srebra, kuźnię oraz  skrzynię ze zlotem... po czym czekałem na Meba i jego towarzysza...

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 01 Maj 2009, 21:27:21 »
Ikraaz machinalnie się zatrzymał. Powoli schylił się i wysunął zza łydki sztylet. Zamachnął się i rzucił w Guiralona, celując w głowę [Walka sztyletem V]. Wysokie wykwalifikowanie sprawiło, iż rzut powiódł się. Sztylet przebił twarz przeciwnika i uśmiercając go.

Kolejny ruszył do ataku. Biegł naprawdę szybko.
- Schowaj się! – rozkazał niewolnikowi.
Wielki goryl zaczął biec na Ikraaza. W pewnym momencie Mebo odskoczył w bok [Akrobatyka]. Guiralon po chwili zawrócił, lecz już nie biegł, bo dystans dzielący go i agresora był niewielki. Sierżant z mieczem w ręku (podczas wstawania przygotował je) ruszył na przeciwnika. Goryl atakował łapami, próbując uderzyć, ogłuszyć wroga. Wyczucie odpowiedniego momentu, dobry oręż i wyspecjalizowanie wystarczyło aby uśmiercić wroga. Zadane pchniecie poniżej klatki piersiowej spowodowało osłabienie goryla, a kolejne – w miejsce obok, uśmierciło [Walka mieczem V, Pchnięcie]. 

Zmienił broń, znowu na sztylet. Schylił się, by wyciąć z ciała trofea. Poczuł, że z policzka spływa mu krew; dotyk palcem wykazał, iż to niewielkie dwie rysy, od pazurów Guiralona. Odciął, ostrożnie przytrzymując, ostre pazury; później przeszedł do odcinania skóry. Identycznie postąpił z drugim [Pozyskiwanie: Skór, Pazurów].

Po chwili ruszył dalej, ku podziemiom.

Noszony ekwipunek:

1. Zireael

2. Cicha ÂŚmierć

82x strzała ze stali
wytrzymałość - 10
ostrość - 12
ciężar - 5

3. Brak

4. Pocałunek ÂŚmierci

Niezniszczalna Powłoka

Pas:

• 5x Mocne Piwo
  • 16 pazurów Alluadora
  • 2x skóra Guiralona
  • 4x pazury Guiralona

• 2x Heshar - Runę Ognia
  • 2x Elshru - Runę Wody

Canis

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 01 Maj 2009, 21:28:59 »
Doszedłeś do zejścia do grobowca.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 01 Maj 2009, 21:39:25 »
- Wchodzimy – postanowił.
Weszli do podziemi. Szli prosto, mijając kolejną otwartą bramę. Następnie skręcili w lewo i szli znowu prosto przez pewien czas. Natrafili potem na rozwidlenie, lecz niemieli dylematu, w która stronę należy iść, gdyż tylko jedno przejście było otwarte. Po skręceniu znowu w lewo ujrzał Canisa.
- Jeste… Na Beliara, toż to srebro. Wódz nie kłamał.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 01 Maj 2009, 22:27:38 »
- Weźcie skrzynię, w niej jest złoto...

Wskazałem jedną ze skrzyń...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 01 Maj 2009, 22:27:38 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything