Autor Wątek: Problem z Randallem  (Przeczytany 7042 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Henioo

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Problem z Randallem
« dnia: 27 Marzec 2009, 23:14:56 »
Witam.

Ostatnio kupiłem nowy komputer i postanowiłem znowu pograć w Gothica 3. Zainstalowałem i się okazało, że wyszedł nowy patch. Też go zainstalowałem. Wszystko byłoby gładko, gdyby nie jedna sprawa. Nie wiem w tym momencie, czy to bug czy goście od patcha dodali tu utrudnienie. Mianowicie mam misjęw, której szukam ludzi dla Okary. Mam już wszystkich oprócz Randalla. Idę więc z nim do kopalni, zabijam pełzacze. On każe mi wyczyścić kopalnię do końca. Idę więc zabić resztę pełzaczy, zabrać wszystko z każdej żyły, 2 skrzynie przeszukane i wracam do niego. A tu szok, bo on nie rozmawia ze mną. A dobrze, wiem, bo grałem w G3 bez patcha wiele razy, że po tym on powinien pójść do Okary, ale teraz nie idzie. I pytanie do grajacych w G3 z najnowszym patchem. Udało Wam się przejść tę misję?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
Odp: Problem z Randallem
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Marzec 2009, 23:31:14 »
A pojawiła się informacja o zaliczeniu zadania ,,Bogata kopalnia'', kiedy oczyściłeś resztę kopalni? I czy zapłaciłeś mu 300 szt. złota, żeby poszedł do Okary? Poza tym, czy Mannig zlecił to zadanie?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 27 Marzec 2009, 23:31:14 »

Offline Henioo

• Kret
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Marzec 2009, 23:52:55 »
Właśnie nie. Może jakiś pełzacz 'wskoczył' pod mapę? Dialog dla tej misji wygląda tylko tak:

http://i44.tinypic.com/2ywxrsy.jpg

specjalnie nawet nauczyłem się otwierania trudniejszych zamków. Myłśałem, że trzeba też skrzynie 'oczyścić'. I nic.

Offline Robben

• Magnat
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marzec 2009, 23:58:59 »
A więc nie zabiłeś wszystkich pełzaczy. Pełzacze w tej kopalni lubią przełazić przez ściany do Okary, więc popatrz, czy czasem tam jakiś nie przebywa. Ewentualnie, wczytaj wcześniejszego seyv'a.

Offline Henioo

• Kret
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Marzec 2009, 01:02:22 »
OMG, myślałem, że poprawili takie bugi, jak tak głośno zapowiadali ten patch. Lipa. No nic, najwyżej nie będę miał 100 punktów u Buntowników, bo nie opłaca mi się przechodzić tylu misjiu od nowa dla jednego zadania. Dzięki za odpowiedź.

Offline Robben

• Magnat
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Marzec 2009, 12:19:13 »
Można też spróbować wpisać kod goto Minecrawler, dzięki któremu będziesz mógł przenieść się do najbliższego pełzacza w okolicy. Może ten sposób pomoże. Martwe pełzacze w kopalni muszą jednak zniknąć (wystarczy na konkretną odległość się oddalić), bo wtedy do nich będziesz się przenosił.

Offline Henioo

• Kret
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Marzec 2009, 14:44:32 »
Znalazłem na necie, że do kodów trzeba edytować plik ge3.ini? Zrobiłem, jak napisali, nie działa tylda w grze. Zedytowałem ge3_cp_1_70_backup.ini i to samo. Może po patchu inaczej się uruchamia kody?
« Ostatnia zmiana: 28 Marzec 2009, 14:48:22 wysłana przez Henioo »

Offline Mantos

• Weteran
  • Reputacja: 294
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #7 dnia: 28 Marzec 2009, 18:40:14 »
Możliwe, mi też po wgraniu patcha nie wyskakiwała konsola.

Offline Henioo

• Kret
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Marzec 2009, 19:34:49 »
W necie poszperałem i na Viście jest coś nie tak, jeśli chodzi o gry+tylda. Jednak znalazłem inny sposób na włączenie kodów. Trzeba szybko wpisać "marvin". Wpisałem, dałem CTRL+K przy ścianie kopalnii i... nic. Ani śladu pełzacza. Ciał mnartwych pełzaczy też już nie ma, a po wpisaniu goto Minecrawler, to przeniosło mnie do innej jaskini z pełzaczami.

Nie ma może innego sposobu? Np. zmienić jakiś plik, żeby misja "Bogata kopalnia" była zaliczona?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #8 dnia: 28 Marzec 2009, 19:34:49 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything