Strefa moddingu gier Gothic > Modding i game development
Jak z bandyckiej zbroi, zrobić nie-bandycką zbroję?
Robben:
--- Cytuj ---Można przeniesc zbroje z G1 do G2 i wpisujesz kody z jedynki na np. zbroje szkodnika. Oto tutek dla zielonych http://themodders.org/index.php?showtopic=327 Oczywiscie musisz miec Gothic Starter i G2MDK
--- Koniec cytatu ---
A po co się tak męczyć? Równie dobrze można, np. podmienić model skórzanej zbroi na model bandyckiej zbroi i wyjdzie na to samo (wystarczy zmienić tylko w pliku IT_ARMOR nazwę obok linijki ,,visual_change'', która jest do niej przypisana (na przykład ,,visual change'' skórzanej zbroi nosi nazwę ,,Armor_Leather_L.asc'', więc aby przybrała wygląd zbroi bandyckiej należy wpisać ,,Armor_Bdt_M.asc''). Bez żadnego kombinowania i kopiowania plików z G1.
Ale teraz do rzeczy. Udało mi się po części rozwiązać problem z tym, żeby neutralni NPC nie atakowali bohatera w bandyckiej zbroi. Jeśli zamieni się w pliku C_PlayerIsFakeBandit tą pierwszą linijkę z true na false, to nie będą atakować. Niestety wszystko ładnie i pięknie, ale zaś wtedy bohatera atakują bandyci nawet jeśli ma założoną ich zbroję i tu jest pies pogrzebany. Próbowałem pozostałe linijki zamienić na false i stosowałem jeszcze innego kombinacje, ale bez rezultatów.
I ja się pytam - które to skrypty trzeba pozmieniać, żeby bohater nie był w ogóle atakowany w zbroi bandyty? Jak to zrobić?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej