Autor Wątek: Wpadki w Gothicu  (Przeczytany 14119 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kjamilex

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Czerwiec 2007, 15:46:09 »
Ja miałem raz fajną wtopę, prowadzi mnie Baal Parvez do Obozu na bagnie, ja widząc go z radości wskoczyłem do wodospadu i sruu na dół. Kiedy był ostatni save??? hm..... ach no tak... kiedy pogadałem z Draxem i Ratfordem xD

Inna wtopa to taka kiedy po parugodzinnej grze zapisuję sobia a tu bu.... komp sie wylaczyl. Mysle sobie co jest?? a Tu prad wylaczyli...   Myślałem że pójdę do elektrowni i ich zarąbie  

Kolejna wpadka: Najpierw grałem w GII, więc grając w GI oddałem wszystkie niepotrzebne rzeczy handlarzowi za darmo... bo myślałem że to jest podobnie jak w GII xD

I jeszcze raz klops: Gadając z Sentenzą o jego haraczu, zamiast opcji dialogowej ,,ok masz te 50 monet" (czy jakoś tak) wybrałem ,,to coś z przodu twojej głowy to twarz, czy d...". Miałem wtedy 5 lvl. Efekt wiadomy ^^

Nieraz miałem też wtopy typu zabicie przez ÂŚcierwojada czy inne cholerstwo na początku gry, ale tyle tego było, że nawet nie chce mi się pisać  

Offline .:KERTH:.

• Magnat
  • Reputacja: -2
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Lipiec 2007, 08:42:06 »
ja jak pierwszy raz grałem w gothica,miałem mnóstwo wpadek  takich jak:
w gothicu I podeszłem zbyt blisko do bariery,i nagle......bezi padł trupem
w gothicu I też na początku,pamiętam jak się strasznie bałem kretoszczura(myślałem że to silny przeciwnik)
w gothic II na początku skatował mnie goblin
a w gothicu 3 na początku niechcący zabiłem miltena  

pozdrowienia .:KERTH:.

Forum Tawerny Gothic

Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Lipiec 2007, 08:42:06 »

Offline Enzo

• Magnat
  • Reputacja: 4
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Lipiec 2007, 14:06:16 »
Podczas swojej pierwszej gry w Gothic II doszedłem do farmy Lobarta. Dobra zadania na farmie wykonane no trzeba teraz dojść do miasta. Chyba przez 2 dni próbowałem wejść do miasta. Jak porozmawiałem z Malethem powiedział mi jak przkupić strazników żeby mnie wpuścili. Już cieszę się że wejdę do miasta a tu jajo. Zapomniałem, że wcześniej pobiłem straznika i mnie przez jakiś czas (w grze chyba dwa dni) ganiał jak podchodziłem do bramy.

Offline Lesterek

• Kret
  • *
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Lipiec 2007, 15:15:13 »
Ja miałem taką wpadke G2 końcówka trzecigo rozdziału jestem w khorinis zrobiłem save i się chciałem pobawić trochę wrzóciłem oko innosa do wody a później chodziłem po mieście i zabijałem kogo popadnie.Uciekłem z miasta i przez przypadek zrobiłem save na farmie.Grałem wtedy pierwszy raz w G2 i bez kodów ale byłem zły.
No i wpadka w G1 idę sobie przez stary obóz wrzód się do mnie doczepił (to był początek gry) zrobiłem save i walnołem wrzoda zaczął uciekać ja go gonie no i wlazł do zamku ja za nim o dziwo strażnicy mnie przepuścili już mi się nie chciało go gonić po całym zamku to chciałem wyjść a tu strażnicy mnie nie chcieli wypuścić

Tak jak inni miałem też problem z savami i z odnalezieniem obozów :( ale była zabawa jak wlazłem na 2 lvl do wierzy mgieł

Offline XAR_DAS

• Kopacz
  • **
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Sierpień 2007, 14:58:12 »
 Największa wpadka  to jak  kiedyś na początku gry
  nie chciałem dać  BLOODWYNOWI 10  bryłek  a  potem  zaczepił mnie kopacz  (GRIM?)  mówi  coś o amulecie magnatów  idę z nim  a tam  on i jego koleżki  chcieli  mnie tłuknąć  błee...  kopacz mnie wziął na dwa ciosy   co za wstyd !Albo kiedy zacząłem grać głowiłem się z tatą jak wyjąć miecz, ech co to były za czasy... Albo kiedy byłem tuż przy śniącym , Save sie zepsuł. Porażka...
« Ostatnia zmiana: 08 Październik 2007, 15:29:19 wysłana przez XAR_DAS »

Offline Rotten

• Kret
  • *
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Sierpień 2007, 15:29:08 »
grałem w G1 wiele razy... ale ostatnio mówię zagram sobie ÂŚwirem... więc wykonuje misje rozwalam ścierwojady i pokazał mi się napis 'jesteś ekspertem w zabijaniu ścierwojadów' ło pierwszy raz coś takiego mi wyskoczyło :D a potem mówię 'olej bractwo' idę do starego obozu chcę się dostać do gomeza patrze a tam Kruk nie żyje i wszyscy się tłuką...    trochę się wkurzyłem tym bo wiadomo wszystkie misje ze starego nowego i obozu bractwa wykonane i trochę się nachodziłem :p

Offline Farvan

• Kret
  • *
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Sierpień 2007, 15:56:20 »
Moim najgorszym błędem w GII było zatakowanie Lorda Andre miałe przezto same kłopoty:
1. Nie mogłem wejść do ratusza ani do górnego miasta
2. Grałem 1 raz w serie G i niezapisywałem się często
3. To najgorsze nie mogłem wejść do koszar bo odrazu atakował mnie Andre a jak mnie walnoł to rzucali się nam nie pobliscy strażnicy. Więc niemogłem zapłaćić grzywny za bójke.
Druga wpadka i to taka która się często zdarzała. Gdy się podnosi rzeczy niemożna się zapisywać a ja juz z przyzwyczjenia naciskam tylko esc i 2x Enter a że niezauważyłem że zaznaczone było wczytywanie i wczytwał się porzedni zapis (czasami gdy byłem dawno zapisany odrzucała mnie od dalszego grania góra 1 dzień  )
Kolejną wpadką ale to już nie z mojej winy. Podczas zapisywania stanu gry zresetował mi się komp naszczęście  zapis doszedł do konca więc lekko zdenerwowany próbuje wczytać a tu co......Zapis zniknoł było puste jakbym go skasował naszczęście nie byłem daleko, i to mnie nauczyło że najlepiej mieć 2 zapisy od tamtej pory w każdej grze mam 2 zapisy.

Izrael

• Gość
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Sierpień 2007, 19:44:14 »
Moja największa wpadka była w G1 jak grałem po raz pierwszy. Przed zabiciem kretoszczurów zapisałem stan gry na wypadek gdy mnie zabiły. No i mnie zabiły, a ja na pewniaka esc i enterx2 bo byłem pewny, że gdy nacisnę esc jest naprowadzone na wczytywanie a ja zawsze zapisuję na 1 zapisie. (Miałem już dobry poziom) Więcej nie pamiętam, ale jak sie przypomni to dopiszę.

Offline Morti

• Kret
  • *
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Sierpień 2007, 19:43:17 »
Moje wpadki

GI:

Nie wiedziałem oco łazi to zaczełem bić Dieg'a ale sam mnie zabił. Potem znów włączyłem gre i go nie biłem.

GII:

Chodziłem tylko koło wiezy Xardas'a bo nie znałem drogi do miasta.

GIII:

Dałem się zabić orkom bo myślałem, że jesteśmy tak słabi jak w GI/GII.

Offline Revagus

• Kopacz
  • **
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #29 dnia: 03 Wrzesień 2007, 20:47:35 »
Początek Gry nie brałem bronie pochodni nic szedłem sobie ÂŚcieszką patrząc gdzie mnie zaprowadzi a tu patrze ścierowajoad myślałem jak tu walczyc kliknął przypadkiem  1 i nacisnąłem Akcja i mu w dziób wypłaciłem a on mnie prawie zabił mnie biegłem przed siebie i skoczyłem z tej ÂŚcieszki na baniaka na ziemie.

Offline Melkor

• Kret
  • *
  • Hallowed are the Ori!
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #30 dnia: 09 Wrzesień 2007, 00:59:54 »
Gdy pierwszy raz zwiedzałem Górniczą Dolinę w Gothic'u 2 (bo od tej części zacząłem) poszedłem sobie na Zamek. Wchodzę na mury i się rozglądam (dodam, że widoczność mam ustawioną na 300%) i widzę górę do której można podejść, więc sobie wyszedłem z Zamku i idę. Pierwszy ork szaman na drodze pokonany jak i reszta (z trudem). Gdy tak sobie stałem przy tej górze to zobaczyłem, że jest droga na szczyt góry, więc sobie tą drogą poszedłem. Tak sobie zwiedzam i nagle Ognisty Golem. Nie pozostało mi nic innego niż zabić go kodem bo koniecznie chciałem się dostać do tej góry, w ten sam sposób załatwiłem jaszczuroczłeki.Gdy byłem na znacznej wysokości uświadomiłem sobie, że to wulkan i tak się zastanawiałem czy mi nie wybuchnie pod nogami. Idę dalej i widzę kolejne "ofiary" kodów, idąc jeszcze dalej zobaczyłem małe zejście. No to ja zadowolony, że wulkan jeszcze istnieje idę do środka i nagle pan Fheomathar przywitał mnie swych oddechem. Pomyślałem sobie tylko " ja pier****, smok!!!!" i nawet nie próbowałem żadnych kodów tylko zwiewałem i się oglądałem czy za mną nie leci aż w końcu sobie spadłem z tej miłej górki.

Offline Ankh-Morpork

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #31 dnia: 09 Wrzesień 2007, 15:08:32 »
Pamiętam, że kiedy pierwszy raz grałem w G2 ( a ciekaw byłem wszystkiego) poszedłem sobie zwiedzic lasek przy korinis.Miałem chyba ubranie farmera, więc był troche strach, ale co mi szkodzi, a zapomniałem zapisać!!! Ide, az tu ork elita wyskoczyl, ja panika, miecz wyjmuje, próbuje pokonać... oczywiście nie udało sie  . A nie zapisałem, więc troche złości byłe, ale to początek dopiero gry. W G1, kiedy miałem pierwsze spotkanie z gra, nie potrafiłem dotrzec na bagna, a chciałem tam dojść. Szedłem przez las, ścierwojady pokonuje( byłem cieniem) aż tu wyskakuje cieniostwór. Nie wiedziałem co to jest, bo nie widziałem na oczy tego, więc sobie mysle, ze moze tylko wygląda strasznie, może jest słaby. BARDZO sie pomyliłem  . Natomiast w G3 wpadek większych nie mialem, bo sobie zapamietywałem, aby zapisywac często. Ale raz sie tak przytrafiło, iz jakos nie zapisywałem przez pół godzinki, co u mnie to strasznie duzo. Ide, wyskakuje potwór ( byłem buntownikiem, mosiadałem ciężką zbroje) byłem łucznikiem, ale miałem jakis lipny, nazwy nie pamiętam. Strzeliłem, trafiłem, mało odebrało, on idzie, ja przerażony, myslałem, że to tylko takie wielkie , aby gracza przestraszyc. Niestety nie wygrałem, a było blisko, no ale tak sie zdaża...  .
pzdr.-Ankh-Morpork

Offline Przenies

• Kret
  • *
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Wrzesień 2007, 23:03:23 »
Grając w GI zrobiłem zadanie dla ÂŚwistka z mieczem oddałem mu go usiadł i po chwili się na mnie rzucił Jezu ale speeda miałem normalnie wiałem aż się za mną kurzyło... innym razem grając w GI biłem Wrzoda aż zaczął uciekać zostawiłem go w spokoju a po godzinie zorientowałem sie że wrzud cały czas ucieka i tak uciekał po obozie do końca gry :P

Offline laskos

• Kret
  • *
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Październik 2007, 21:49:56 »
A weźcie mi nic nie mówcie o save`ach...

Grałem w G2, zapisałem gre, komp sie wiesza, więc naturalnie - reset. Wchodze znowu do gry, wczytaj, enter, ładowanko do 3/4 i błąd! "Cannot render file "Costam costam_Orcaxe_03.XXX""

Myslałem ze mnie za przeproszeniem szlag trafi... A juz miałem ostry stan gry....

Innym razem grałem w G1, byłem w fortecy u Lestera i nagle matka cos chce. Ja wkurzony wstaje od kompa, ide do niej, 15-20 min. mnie nie ma przy kompie, a moja ukochana siostrzyczka rozpierdzielila mi stan gry zwieszajac kompa. Bosh.... juz nawet nie chce nic mowic....

Offline kuczaja

• Kopacz
  • **
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Październik 2007, 21:57:54 »

Moja największa wpadka to że zabił mnie kretoszczur na mostku w GI, a to dlatego że nie zrozumiałem jak się atakuje, i zanim załapałem o co chodzi zdążył mnie zabic. Co za wstyd, zabił mnie nędzny kretoszczur!

Offline diego16

• Kopacz
  • **
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Październik 2007, 22:41:11 »
Raz w G2NK gdy już byłem Paladynem to wybrałem się w nocy do lasu (tak pozwiedzac)gdzy zbierałem rośliny lezcnicze to zaaktakował mnie jeden szczur i mnie pokonał . Ale najepsze jest to że go niemogłem wtrafić mieczem bo robił jakieś uniki i pozatym ciemno było . Taki wstyd paldyna połołył jeden marny szczur. Asz się płakać chce (i śmiać)

Offline ÂŁowca dusz

• Kret
  • *
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Luty 2008, 20:25:48 »
Mnie zabił pierwszy wilk po tym jak wyszłem z wieży Xardasa na początku GIINK. Do dopiero wpadka.

Offline KAT

• Kret
  • *
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Luty 2008, 22:18:11 »
HA HA a ja GOTHIC II NOC KRUKA nie mogłem owcy dogonić!!!

Offline Randall

• Kopacz
  • **
Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Luty 2008, 22:30:01 »
Ja próbowałewm pokonać Buulka w Gothicu2 Noc Kruka w 1rozdziale jak grałem pierwszy raz trochę lipa ale wykonałem wszystkie zadania .

Forum Tawerny Gothic

Wpadki w Gothicu
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Luty 2008, 22:30:01 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything