Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony Potwór
Elrond Ñoldor:
Wedłóg mnie najlepsze zwierząta:
1. Scierwojad - ten jego krzyk... poprostu jest najleprzy ze wszystkich zwierząt Gothica.
2. Kretoszczur - spotykamy go jako pierwsze zwierzę w Gothicu, w G2 atakuje odrazu,
właśnie za to go lubie.
3. I oczywiście Cieniostwór - ta jego siła, poprostu czuje do niego respekt
(P.S. _Snopek_ zacytuje zdanie jednego z bohaterów Gothica
"Orkowie to nie zwierząta jak uważa wielu ludzi, mają oni wysoką kultórę
która dorównuje naszej" )
Arkhan:
1.Cieniostwór
Silny skurczybyk. Wzór bestii, która w jednym momencie może połknąć kogoś całego. Król Lasów. Aby z nim sie zmierzyć, trzeba posiadać dobre ostrze i czysty honor. Jego skórka, kły są dużo warte.
2. Smoczy Zębacz
Szybki, sprytny, wytrzymały, bezlitosny zabójca. Jest bardzo silnym zwierzęciem, szybko biega i szybko zabija. Totalny eliminator rodzaju ludzkiego
3. Troll
Powolny, ale posiada wielką siłę. Swoją wielką łapą może odrzucić przeciwnika na same dno, jest jednym z charakterystycznych acz nie tak często występującym potworem w sadze gier Gothic. Jego skóra sporo kosztuje.
Cordex:
Dla mnie najfajniejszy jest Cieniostwór. Bo fajnie wygląda i jest silny i też jest żadkim potworem w G-G2.
Na drógim miejscu stawiam wilka ( to zwierze podoba mi sie najbardziej w realu i mam psa haskiego Dinga)
Moim najśmieszniejszym zwierzęciem jest ÂŚcierwojad. Nic dodać nic ująć.
Szarleǰ:
Mam kilka stworzonek ze świata gothic, które uwielbiam (zabijać ). A mianowicie:
Cieniostór: Jest bardzo ciekawym potworem. Był pierwszym "poważniejszym" przeciwnikiem w GII, z którym można się było spotkać na polowaniu z Bosperem. Jest ciekawie tajemniczy. Lubię takie włąśnie stwory, gdyż to one nadają tej grze całego wdzięku.
Smoczy zębacz: Nom... Taki potwolek. Lubię strzelać do smoczych zębaczy z łuku, gdzieś z daleka, gdzie nie mogą mnie dosięgnąć. Leci dużo doświadczenia, jak i jest poro zabawy, bo gdy będziemy mieć wystarczająco dużo szczęścia, ten zacznie nas szukać (tzn w tym przypadku latac w kółko i się "wydzierać"... heh).
Poszukiwacz: Również bardzo mroczna istota, która z początku bardzo mnie zaintrygowała. Później moje poglądy na jej temat stanowczo się zmieniły, ponieważ nie mogłem się pożądnie wyspać .
Oczywiście przy mojej złości poszło pod miecz większość Poszukiwaczy, jednak wszystkich nie wybiłem.
Chyba tyle.
Pozdrawiam .
Arthas:
W świecie Gothica jest wiele lubianych przeze mnie potworów/stworów/bestii, oczywiście jednak znajdą się takie okazy, które polubiłem bardziej, a inne mniej. Moje ulubione potwory:
1. Szkielet Cieniostwora i Cieniostwór
ÂŚmiercionośne i bardzo silne zwierzęta, które chyba najbardziej przypadły mi do gustu, lubię z nimi pojedynki, zwłaszcza, iż jest to godny przeciwnik nawet dla najsilniejszego wojownika, podoba mi się ich wygląd, budzą w mnie zarazem strach i podziw.
2. Czarny Troll
Kolejny, bardzo mocny potwór. Jednym ciosem potrafi odesłać nas na tamten świat. Jest może zwinny i szybki, ale nadrabia te braki swoją ogromną siłą i wielkością. Można spotkać tylko w jednej z grot, przez co jest on unikalnym i niespotykanym potworem.
3. Warg
Budząca grozę i przerażenie dużo silniejsza i mocniejsza odmiana wilka. Bardzo trudno go pokonać, nawet bardzo doświadczona postać może z nim mieć problemy, nie wspominając, że z reguły pojawia się w stadach. Jak dla mnie, jedna z bardziej charakterystycznych bestii w Gothic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej