Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
reputacja - assasyni i kamienie druidów
2marcin2:
--- Cytat: kolek w 31 Styczeń 2009, 19:00:32 ---
--- Cytuj ---ale kiedyś jak grałem to zabiłem tylko dwóch magów wody i mogłem wejść, ale nie pamiętam skąd wziąłem reputacje :(
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Możesz sobie wybrać np. 2-3 których nie lubisz i ich zabić, bo za pojedyncze zabójstwa też dostajesz reputację. Jest quest który wymaga zabicia WSZYSTKICH , ale jak już mówiłem za pojedynczych też są nagrody. Bez zabicia co najmniej 2 Magów Wody (albo 3) nie zdobędziesz 75 poparcia.
--- Koniec cytatu ---
no ale za 2 dostane 6 punków a za 3 dostane 9 to i tak za mało, a ja nie chce wszystkich magów wybijać
Amix:
To zdaj inną drogą... Polecam drogę zniszczenia magii (Xardas).
Prawdopodobnie zależy ci na "wymasterowaniu" walki dwoma ostrzami. Jak nie chcesz zabić magów, to lepiej daj sobie spokój.
Tomas:
Dawno już nie grałem w Gothica III, ale na pewno nie trzeba zabijać ani jednego maga wody, aby wejść do Ishtar.
Braga - reputacja +10 za quest "Danina z Bragi"
Ben Erai - reputacja +15 - "Nieoczekiwana wiadomość od Sigmora z Bakareshu"
Bakaresh - reputacja +20 za Zanieś Amulowi daninę kupców i +20 za "Lekcja gościnności"
Vengard - reputacja +5 za zabicie Rhobara II
Cape Dun - rep. +1 za sprowadzenie niewolnika do miasta
Montera - rep. +2 za dwa questy od asassyna Soboty
Silden - rep. +1 za zabicie Grompela i +1 za quest od asassyna
10+15+20+20+5++1+2+1+1=75 - w ten sposób wejdziesz do Ishtar bez zabijania żadnego maga wody. Powodzenia! ;)
Robben:
--- Cytat: Tomas w 01 Luty 2009, 13:03:00 ---Dawno już nie grałem w Gothica III, ale na pewno nie trzeba zabijać ani jednego maga wody, aby wejść do Ishtar.
Braga - reputacja +10 za quest "Danina z Bragi"
Ben Erai - reputacja +15 - "Nieoczekiwana wiadomość od Sigmora z Bakareshu"
Bakaresh - reputacja +20 za Zanieś Amulowi daninę kupców i +20 za "Lekcja gościnności"
Vengard - reputacja +5 za zabicie Rhobara II
Cape Dun - rep. +1 za sprowadzenie niewolnika do miasta
Montera - rep. +2 za dwa questy od asassyna Soboty
Silden - rep. +1 za zabicie Grompela i +1 za quest od asassyna
--- Koniec cytatu ---
Nie zgadza się reputacja w zadaniu ''Zanieść Amulowi daninę kupców''. Owszem, dostaniemy 20% reputacji, ale dla miasta, a nie dla asasynów. Tak więc bez zabicia (przynajmniej niektórych) magów wody nie da rady.
Tomas:
Mój błąd. Można za to wykonać zadanie w Mora Sul od czarnego maga i otrzymać +15 reputacji. Dodatkowe cztery za Shakyora, co daje w sumie 74. Jeśli sobie przypomnę za co można dostać jeden punkt to napiszę, bo nieraz byłem w Ishtar nie zabijając żadnego maga wody.
Edit: już wiem - szkatułka Basira w Monterze. Także więc można bez zabijania przyjaciół z Gothica I i II wejść do Ishtar.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej