Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Imię waszego bohatera

(1/4) > >>

Czaroxxx:
Tak jak w tytule, mówcie imiona swoich bohaterów z każdej części gry z serii Gothic, dlaczego ich tak nazwaliście, jakie były wasze inne propozycje i skąd pomysł.

Dla przykładu, mój bohater nazywał się Bożydar, tą nazwę wymyśliłem w drugiej części gry i tak mu zostało również w 3. Nazwa ta wzięła się stąd, że jako wybraniec bogów musi być zarazem ich "darem".

Gordian Morii:
Ja tam zawsze na beziego Gienek mówię. Imię to wystąpiło w jakimś tam kabarecie (chyba an mru mru), zapisało mi się gdzieś tam w podświadomości i już. Bezio został Gienkiem. Czasami też mówię na niego Franek ale to to już bez jakiejś tam konkretnej przyczyny.:D

Vender:
Ja się tam przyzwyczaiłem  się do Bezia i tak Bezio został Beziem a jak mi się Bezio znudzi to powstaje Mietek to imię dlatego że mnie rozbraja i jest przezabawne

Amix:
Ja go nie nazwałem. Wydaję mi się, że nazywanie postaci, która nie posiada imienia jest dosyć absurdalne. Mówię zwykle "bezimienny bohater".

Miemol:
Ja nazywam Beziego - Mietek. Pomysł wpadł mi do głowy przypadkiem, gdy pewnego zimowego wieczoru grałem w Gothica, a w pokoju obok było włączone tv. Usłyszałem to imię i jakoś tak mi się spodobało, no i Bezio został Mietkiem :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej