Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Wasze Imiona

<< < (8/48) > >>

Eric:
Nazywam się Daniel Jakub/Kuba Nowicki. Ogólnie imię Daniel kojarzy mi się z męskością, ponieważ pochodzi chyba od ..... jelenia. Drugie moje imię już mnie tak nie zachwyca nie jest tak oryginalne jak Daniel, a zresztą do tego imienia nigdy nie mogłem się przyzwyczaić. Przynajmniej mam lepiej niż mój brat Kuba Józef Nowicki.

A tu ciekawostka znaleziona na wikipedii Daniel – imię męskie pochodzenia hebrajskiego. Nosił je biblijny prorok. Oznacza ono "Moim sędzią jest Bóg".

canis:
Ja mam na Imię Konrad. Nie wiem czym się moja matka kierowała wybierając to imię, ale cóż tak się trafia. Drugiego imienia nie mam...

Pozdrawiam Canis

Dark:
Me imię brzmi Piotr, na drugie mam natomiast Jerzy. Pierwsze imię po moim pradziadku który walczył podczas I Wojny ÂŚwiatowej, najpierw w zaborze Rosyjskim, a potem w armii polskiej. Drugie natomiast po dziadku.

Darkon:
Podobnie jak Kozłow mam na imię ÂŁukasz. Natomiast na drugie nadano mi imię Grzegorz. Trzeciego jeszcze nie mam, albowiem u bierzmowania jeszcze nie byłem.

Teraz się wypowiem coś na ten temat. Imię ÂŁukasz mi się podoba - nie jest zbytnio staroświeckie, powiedziałbym, że nowoczesne, co mi bardzo odpowiada. Grzegorz jest po ojcu i choć drugiego imienia nie używa się zbyt często jestem z niego zadowolony. Na 3 u bierzmowania, chciałbym uzyskać imię Piotr

Rakbar Nasard:
Witam

Pierwsze me imie brzymi Patryk a drugie zaś Karol. Oba imiona podobają mi sie i nie chciałbym ich zmienić. Czy jest drugi Patryk na tym forum?

Pozdrawiam wszystkich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej