Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Wasze Imiona
Serafin_Gothic:
Moje pierwsze imię to Krzysztof, oznaczające "noszący w sobie Chrystusa" - podoba mi się to imię Natomiast na drugie mam Lech - po moim tacie. Ogólnie może być
Kjamilex:
Moje imię (każdy się tego domyśla po nicku) to Kamil. Dość je lubię, oznacza ono ,,kompletny", ,,w całości" albo ,,idealny". Wiem też, że św. Kamil z Lellis jest patronem szpitali i chorych. Może dzięki temu mam takie szczęście w chorobach i urazach (a miałem ich wiele, oj wieele). Na przykład raz upadłem i przebiłem sobie nogę kołkiem wbitym w ziemię. Lekarze stwierdzili, że jakiś centymetr brakował, by mi przecięło żyłę. Albo dostałem metalowym prętem w nos pół centymetra od oka. Ale to już nie ten temat.
Selene:
Monika Aleksandra Klara. Ot, tak. po prostu. Nie wiem co znaczy każde z tych imion, gdyż najzwyczajniej w świecie mnie to nie interesuje. Nie wierzę w magię imion i tym podobne zabobony.
Owczaryszek:
Ja mam na imię Maciej. Lubię swoje imię, bo nie jest zbyt często spotykane.
Maciej - imię męskie, zgrecyzowana forma hebr. מתתיהו Matatjahu, oznaczające dar od Boga, dar Jahwe. Imię to nosił apostoł wybrany po samobójstwie Judasza.
Nie mam drugiego imienia, bo na chrzcie rodzice dali mi tylko jedno imię.U bierzmowania jeszcze nie byłem.
Nexxis:
Ja mam na imię Darek/ Krzysztof moje imię jest dość popularne lubię je i nie mam do niego jakiś zastrzeżeń. Jest to imię pochodzenia staroperskiego oznaczające przynoszący dobro
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej