Autor Wątek: Xardas  (Przeczytany 21101 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GaroK

• Myśliwy
  • Reputacja: 124
    • Karta postaci

Odp: Xardas
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Sierpień 2013, 17:22:20 »
Zauważ, że wątek został rozpoczęty jeszcze przed premierą Arcanii.
zaraz napiszę temat co się stało ze snafem G3-G4 i powiem to samo.

Xardas i tak wtedy przeżył,narrator powiedziałby że zabił go bezi,bo było by to bardzo ważne,a nie powiedział tego od tak dla jajec uważacie? to tylko bójka była.
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2013, 17:26:05 wysłana przez GaroK »

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Sierpień 2013, 21:14:16 »
zaraz napiszę temat co się stało ze snafem G3-G4 i powiem to samo.
To samo? Czyli to:
Zauważ, że wątek został rozpoczęty jeszcze przed premierą Arcanii.
?

Czy naprawdę ważne jest to, co działo się z niektórymi postaciami pomiędzy fabułą Gothic 3 a Arcanii? Skoro nie występowali w danej części, to prawdopodobnie nie było ich na kontynencie (mogli wrócić w swoje rodzinne strony) lub po prostu byli zbędni w danej części gry. Są oni ludźmi, więc mogli w tym czasie robić praktycznie wszystko. Xardas mógłby zostać dodany w G3ZB, tylko po co? Widocznie twórcy stwierdzili, że wyjątkowo w tej części wiedza Xardasa nie będzie potrzebna do ukończenia głównego wątku fabularnego, więc go nie dodali. Ponadto w Gothic 3 wieża Xardasa znajdowała się w Nordmarze, a cała fabuła G3ZB rozgrywa się w Vengardzie, także mógł on w tym czasie zwyczajnie żyć w swojej wieży. Według mnie całe to dociekanie nie ma większego sensu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 02 Sierpień 2013, 21:14:16 »

Offline GaroK

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 02 Sierpień 2013, 21:45:02 »
Ponadto w Gothic 3 wieża Xardasa znajdowała się w Nordmarze, a cała fabuła G3ZB rozgrywa się w Vengardzie, także mógł on w tym czasie zwyczajnie żyć w swojej wieży. Według mnie całe to dociekanie nie ma większego sensu.

Był wtedy na zachodzie,więc w nordmarze nie miał raczej czego szukać.
A jeśli mam  brać pod uwagę Arcaniie,to poprostu się pobili,bezi wrócił do myrtany,Xardas się obudził i pewnie spoglądał na bezimiennego z tamtąd,myśląc:To głupiec,nie ma po co się wtrącać,wojna sama się zakończy A gdy bezi wypłynął z kontynentu,Xardas ruszył gdzieś za nim by mieć go na oku. -coś takiego.Zamiast wyciągnąć prostą odpowiedź z prostego pytania,to wymyślacie tu jakieś przygody o Xardasie i burdelu,lub Wrzodzie,sprowadzając na koniec wszystko do hitlera(w przenośni).Ruszyć łepetyną to aż tak nie boli <huh>.

Offline Nocturn

• Moderator
« Odpowiedź #23 dnia: 02 Sierpień 2013, 21:52:29 »
Zamiast wyciągnąć prostą odpowiedź z prostego pytania,to wymyślacie tu jakieś przygody o Xardasie i burdelu,lub Wrzodzie,sprowadzając na koniec wszystko do hitlera(w przenośni).Ruszyć łepetyną to aż tak nie boli <huh>.
Zabronisz mi mieć inne zdanie? Poza tym wiesz czym jest dyskusja? Sądząc po kilku Twoich - wątpię. Otóż dyskusja jest po to, żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię, ale niestety Ty nie jesteś w stanie tego pojąć. Od razu rzucasz błotem w osobę, która ma inne zdanie. Skoro Twoje teorie są takie niepodważalne, to potwierdź je prawdziwymi argumentami, a nie swoją wyobraźnią. <facepalm> <facepalm> <facepalm>
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2013, 22:00:01 wysłana przez Nocturn »

Offline GaroK

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 02 Sierpień 2013, 22:08:11 »
Zabronisz mi mieć inne zdanie?
Powiedziałem to? wyzwałem kogoś? mówcie sobie co chcecie,lecz warto by brać pod uwagę też inne części, a nie jakieś to się działe przed stworzeniem/powstaniem tamtego.Thorusa też można było zabić w I więc patrząc na to przysługuje mi prawo założenia tematu taki jak ten,tylko z thorusem i mogę się tak samo wytłumaczyć.
Poza tym wiesz czym jest dyskusja?
A teraz między nami to co? pogaduszka nastolatek o dziewczyńskich sprawach? hłe hłe. drzemy tutaj morde jak politycy i pewnie zaraz po warnie dostaniemy bo powoli odchodzimy od tematu
Ja za wolno myślę,nie poradzisz.
radze zakończyć tą sprzeczkę,jeśli ci ulży to możesz mi ostatni raz pojechać.
« Ostatnia zmiana: 02 Sierpień 2013, 22:24:05 wysłana przez GaroK »

Offline Nocturn

• Moderator
« Odpowiedź #25 dnia: 02 Sierpień 2013, 22:25:16 »
Powiedziałem to?
Nie musiałeś, Twoje facepalmy wszystko za Ciebie powiedziały.

wyzwałem kogoś?
Za wyzwanie kogoś dostałbyś kolejne kilkadziesiąt procent warna, także nie zalecam.

mówcie sobie co chcecie,lecz warto by brać pod uwagę też inne części, a nie jakieś to się działe przed stworzeniem/powstaniem tamtego.
Bo najpierw zostaje wydana poprzednia część bez dokładnego przemyślenia kolejnej części?

Thorusa też można było zabić w I więc patrząc na to przysługuje mi prawo założenia tematu taki jak ten,tylko z thorusem i mogę się tak samo wytłumaczyć.
Twórcy dali możliwość zabicia niektórych postaci w Gothic, gdyż nie mieli jeszcze zaplanowanej kolejnej części. Dopiero później okazało się, że grupa skazańców z Krukiem na czele ulotniła się gdzieś i później założyła obóz na bagnach.

A teraz między nami to co? pogaduszka nastolatek o dziewczyńskich sprawach? hłe hłe. drzemy tutaj morde jak politycy i pewnie zaraz po warnie dostaniemy
Hehe, dobre... Zatem uspokój się i po sprawie, bo zapewne nie jedną osobę zaczęło irytować Twoje zachowanie.

Ja za wolno myślę,nie poradzisz.
radze zakończyć tą sprzeczkę,jeśli ci ulży to możesz mi ostatni raz pojechać.
Nie ma to jak edytowanie postów.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 02 Sierpień 2013, 22:27:14 »
Takie gdybanie jest fajnie, pobudza wyobraźnię. Ciężko w dzisiejszych czasach o młodych ludzi z wyobraźnią. Osobiście już z tego wyrosłem, ale chętnie poczytam co młodsi fani serii mają do powiedzenia.

p.s.
Przywołuję obu Panów do porządku.

Offline piter118

• Kret
  • *
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #27 dnia: 14 Sierpień 2013, 13:55:36 »
xsardas żyje pojawia się w gothicu 4 jako zjawa bo on jest tych zaświatach

Offline GaroK

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 19 Sierpień 2013, 10:45:03 »
jaka zjawa? to było toś w rodzaju ''hologramu'', a sam pojawia się osobiście w grze.

Offline irask2

• Kret
  • *
  • Reputacja: 107
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 06 Grudzień 2013, 10:37:18 »
To w końcu co się z nim stało?

Faktem dość dziwnym jest, że skoro Bezi powalił Xardasa i wrócił do Myrtany, aby czynić coś co Nekromancie było wybitnie nie po myśli (inaczej by nie walczyli, tak?), to dlaczego nie zszedł on za Bezim do "Krain Znanych" aby powstrzymać go przed spełnianiem swej misji?
To tak trochę nieprzemyślana decyzja. Albo ja o czymś nie wiem...

Offline jeryrep

• Obywatel
  • Reputacja: 485
  • Prawość nie ma znaczenia. Liczy się tylko potęga.
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Grudzień 2013, 15:00:12 »
Z tego co mowi Xardas w Arcanii: "niegdys rhobar iii (bezimienny) wsunal mi spory kawal zelastwa miedzy zebra". To znaczy, ze xardas raczej zginal podczas walki z bezimiennym. Ale nastepne pytanie sie pojawia: skoro zginal to jak znalazl sie w arcanii?

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Reputacja: 891
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 06 Grudzień 2013, 15:53:19 »
A może jednak nie zginął ?.Trochę to dziwne że Xardas ,mag który pochłonął moc smoka ożywieńca ,ktoś kto wykorzystał samych bogów ,może zginąć od dźgnięcia mieczem

Offline irask2

• Kret
  • *
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 06 Grudzień 2013, 20:33:00 »
W takim razie są dwie opcje:

Albo ktoś nie przyłożył się podczas tworzenia wątku Xardasa i przez to wyszedł taki misz-masz którego wiele nie wynika, a który wnosi wiele wątpliwości.

Albo motyw Xardasa był sprytnie zaplanowany i dopiero w ewentualnych kolejnych częściach wszystko miał stać się klarowne i jasne.

Offline jeryrep

• Obywatel
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Grudzień 2013, 22:03:17 »
W takim razie wyglada na to, ze G1, G2 i G3 zaliczaja sie do serii gothic. ZB i Arcanie sa jednak na marginesie.

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 07 Grudzień 2013, 01:45:51 »
Po prostu obił go i uciekł .Bezimienny nie zabił by Xardasa ,nasz bohater taki nie jest :D,tylko w ostateczności,np jeżeli miały by od tego zależeć losy świata czy coś w tym stylu

Offline irask2

• Kret
  • *
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 07 Grudzień 2013, 15:30:28 »
W takim razie wyglada na to, ze G1, G2 i G3 zaliczaja sie do serii gothic. ZB i Arcanie sa jednak na marginesie.

Co do marginesu, to można powiedzieć, że Arcania to nawet nie margines. To po prostu gra pożyczająca elemetn tytułu sagi oraz motyw przewodni, który rozwija się tak, że można w ogóle nie brać jej pod uwagę, a Gothica kontynuować po wydarzeniach w Zmierzchu Bogów.

Offline jeryrep

• Obywatel
« Odpowiedź #36 dnia: 08 Grudzień 2013, 11:44:29 »
Mialem arcanie z cd action. Opis brzmial mniej wiecej tak: "nordic games mial za zadanie kontynuowac watek gothica a zarazem zaistniec serie ta na amerykanskim rynku. Mieli zrobic cos takiego co byloby i nie byloby gothiciem"...
To duzo mowi

Offline dunio1

• Kret
  • *
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #37 dnia: 08 Grudzień 2013, 12:03:57 »
Nie patrzcie co jest w g3 zb i arcani bo PB. w wywiadzie mowili ze te 2 czesci nie biora pod uwage w fabule gothic

Offline jeryrep

• Obywatel
« Odpowiedź #38 dnia: 08 Grudzień 2013, 13:45:33 »
No to powinni zmienic nazwe

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 08 Grudzień 2013, 13:51:11 »
:D To nadal czekamy na tą prawdziwą trzecią część Gothic :D

Forum Tawerny Gothic