Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Magiczna Kusza
stefan666:
--- Cytuj ---Magiczna kusza, jak magiczna kusza. Nic niezwykłego w niej nie widzę. Nigdy się też nie zastanawiałem skąd ona jest. Można z niej strzelić tylko 10 razy, bo akurat na tym etapie gry byłaby to broń za potężna dla gracza, a kto ją stworzył? Twórcy. To samo tyczy się łuku.
--- Koniec cytatu ---
Nie do końca zauważyłem że strzelając z niej do ożywieniców zadajemy im większe obrażenia niż normalnie.. Szkoda że posiada ona tylko ok 10 bełtów (Nie pamiętam dokładnie) ale można z niej strzelać również zwykłą amunicją.
McSloniu:
Są to bronie stworzone przez Bogów dla ludzi, np. żeby Bezimieny mógł rozwalić Lodowego Smoka, bo w Nocy Kruka wszyswtkie potwory sa mocniejsze. Niektórzy mówią że za bardzo - pytanie czy użwyali np. magicznej kuszy lub ognistego łuku...:)
Felmad:
--- Cytat: Pienik w 20 Grudzień 2008, 11:40:42 ---Nie do końca zauważyłem że strzelając z niej do ożywieniców zadajemy im większe obrażenia niż normalnie.. Szkoda że posiada ona tylko ok 10 bełtów (Nie pamiętam dokładnie) ale można z niej strzelać również zwykłą amunicją.
--- Koniec cytatu ---
Naprawdę można? Ja tam nie mogłem
A co do tematu, to moim zdaniem jest to jeden z artefaktów, które możemy znaleźć w grze. Magiczna kusza widocznie była Quahodrona. Tak więc i inne artefakty miały swoich właścicieli jak np. Oko Innosa miał inny wybraniec, a Szpon był bronią syna Quahodrona (nie pamiętam imienia). Później z biegiem czasu zmienia się właściciel np. Bezi ma Oko, a Kruk Szpon. A co do kuszy, to Bezi też ją ma, jeśli ją ktoś założy ;)
Sługa Galeana:
No cóż, widać że bogowie lubią się bawić w ,,zrób to sam''.
Innos - Gniew Innosa, Oko Innosa, Ognisty łuk, Ognisty miecz,
Adanos - Magiczna kusza, Magiczny łuk, szata,pierścienie,korona,berło,amulet.
Beliar - Szpon Beliara, Oko mocy.
Niektóre rzeczy są z innych części.
Sirius:
Adanos: Lodowe Ostrze :P G3 jedna ze skrzyń :)
A wg. mnie magiczna kusza jest tak dziwna, jak magiczny łuk ;) Możesz jej użyć 10 razy, nic więcej nią nie zrobisz. Smutna prawda, ale jest tylko kolejnym przedmiotem w świecie Gothica :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej