Autor Wątek: Zwierzęta Domowe  (Przeczytany 12510 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ret Sam

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 1
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Luty 2007, 14:12:07 »
Witam, tak jak obiecałem daje foty moich dwóch zwierzaków:
Psa, który wabi się Piko oraz Kota (persa) który zwie się Rudy. Wiem że drugi post, ale chciałbym aby wszyscy zobaczyli tak piękne i miłe stworzenia. Nie często się widzi, aby kot z psem byli przyjaciółmi, a jednak.

Chyba odróżnicie który to Pikuś a który Rudy?  :

http://img443.imageshack.us/img443/9826/pikurudydm8.jpg

PS. Garfild, masz jeszcze ślady zadrapań od mojego kota? ;p

Pozdrawiam !

Offline Tristram

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Luty 2007, 14:28:21 »
Ja mam psa o imieniu Diablo. Jest owczrakiem niemieckim(rasowym). Bardzo jesteśmy do siebie przywiązani. Mam go od szczeniaka. Zawsze mnie broni i tylko mnie slucha  . Jest jeszcze młody bo ma tylko 4 lata. Ostatnio obronił mnie przed takimi penarami.

Forum Tawerny Gothic

Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Luty 2007, 14:28:21 »

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Kwiecień 2007, 12:45:12 »
Ja miałem kiedyś kota. Był bardzo piękny: czarno-biały. Ale po kąpieli mi uciekł, nie wiem dlaczego    Zawsze się z nim bawiłem, a on mruczał pod noskiem. Bardzo mi go brakuje. Pozdrawiam...

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #23 dnia: 15 Kwiecień 2007, 14:37:22 »
Mój dom to Zwierzyniec , ponieważ aktualnie mam :

- 2 chomiki syryjskie - Stefana i Ciapka - lubię je , ale ciągle mnie wnerwiaja , ponieważ ciągle się bija lub gryzą po nocach klatkę. Najlepsze w tych chomikach , że Stefan jest nadpobudliwy , a CIapek jest Nimfomanką.

- Rybki  -  najnudniejsze zajęcie w domu to opiekowanie się nimi.

Miałem:

- Kota Leona - Była to radość w domu , gdyż ciągle się coś działo. Teraz gdy uciekł jest strasznie nudno. Miał zwyczja zabierania mi mych chomików , podczas zmieniania siana i bawienia sięnimi.

- Psa Rudę - zabardzo nie mogę o niej powiedzięć , gdyż oddaliśmy ją cici.

- 2 myszki , które zostały zagryzione po 2 godzinach po kupieniu .( oczywiście przez LEona)

- Kasztaniczke i ÂŚwinkę Morską - Kasztaniczke po wypadku z ÂŚwinką Morska oddałem bratu. A ÂŚwinka rok później umarła.

- ÂŻółwia Ernesta - nie opiekowałem się nim tylko mój kot:P

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Kwiecień 2007, 14:54:44 »
Aktualnie mam psa Beethovena jest super!!!. Uwielbiam go, ale przed nim były papugi, chomiki, świnka morska. Moim pierwszym zwierzęciem był chomik, samica, ale ona była szalona, weszła wszędzie. Niestety zachorowała na coś i wiadomo co  .

Offline Arisa

• Kret
  • *
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Lipiec 2007, 18:56:58 »
Jestem posiadaczką wspaniałego 7-letniego dobermana o intrygującym imieniu Hybrys. Jest bardzo kochany i spokojny jak na tą rasę, jednakże i jemu zdarza się mieć gorszy dzień - wtedy bywa dość krnąbrny i złośliwy.  
Wcześniej miałam 2 króliki miniaturki - jeden z nich nauczył się załatwiać na łazienkowych kafelkach ^^, oraz 2 kanarki.

Offline Tiw

• Myśliwy
  • We Can't Stop Here, This Is Bat Country!
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Lipiec 2007, 10:58:14 »
Ja mam psa - Tofi (żadnych pytań ja mu imienia nie wybierałem), i 19 bezimiennych rybek (2 gurami, 1 welon, 8 neonków, 1 sumik, 1 sum szklisty, 1 glonojad, 2(niechciane) brzanki sumatrzańskie, 1 molinezja, 2 gupiki) Przez mój dom przewineło się o wiele więcej zwierząt od papóg po żółwie.

Offline Sir_William

• Magnat
  • Reputacja: 3
  • I tak w koło, Macieju...
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Lipiec 2007, 20:38:20 »
Zdziwiłem się, kiedy zobaczyłem, że nie odpisywałem w tym temacie jeszcze, jednak dzieją się jeszcze bardziej dziwne rzeczy ;)
Od jakiegoś czasu posiadam dwumiesięczną kotkę, którą nazywamy Mrycia. Imię może samo w sobie nie jest specjalnie zaskakujące, ale jego historia rekompensuje to w stu procentach.
Przymierzam również się do zakupu psa (Haskiego Syberyjskiego), ponieważ nie mam z kim wieczorami biegać po lesie oraz plaży. Podoba mi się jeszcze ich aktywny styl życia - bez ruchu umierają. Chciałbym się do nich upodobnić, gdyż ostatnimi czasy nachodzi mnie straszny leń    
Co do zwierząt, które miałem:
posiadałem również kota, jednakże został zagryziony w starciu z wściekłymi Lisami.
To raczej wszystko to co miałem tutaj do przekazania :]

Pozdrawiam,
William
« Ostatnia zmiana: 07 Lipiec 2007, 08:46:48 wysłana przez Sir_William »

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #28 dnia: 04 Lipiec 2007, 20:46:52 »
Ja posiadam psa rasy foksterier gładkowłosy o imieniu Sunia. W sumie te imię jest pierwsze z brzega, ale ma mnóstwo przezwisk, zdrobnień, zangielszczeń itd. więc jakoś to jest ;] Posiadam również najnudniejsze chyba zwierzęta domowe... (już 5 metrowy wąż Boa na tapczanie byłby ciekawszy...). Rybki... W sumie jest to pasja mojego ojca i nie wiem, jakie tam mam gatunki, bo mnei to nie obchodzi...

Chciałbym tylko napomknąć, że ilosć zwierząt, które były bądź są w moim domu jest nieporównywalna do liczby zwierzątek mojego kolegi ;] Miał 23 chomiki, 5 szczurów i 2 myszoskoczki. A teraz ma papugę xD

Offline Avia

• Kret
  • *
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Lipiec 2007, 18:00:44 »
Ja mam w domu kotke, którą nazywam Safi. Jest cała czarna więc jest charakterystyczna. Również mam psa, który wabi się Judy i jest to rotwailer. Bardzo lubię chodzić na spacery z psem na łąkę (mam tylko kilka kroków z domu). No i to wszystkie moje zwierzaczki.

Kiedyś miałam jeszcze rybki- welonki, chomika i królika imieniem Bugs. Były to naprawde fajne zwierzaczki.

Offline Alsvithe

• Kret
  • *
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Październik 2007, 20:58:22 »
Oczywiście poza bratem mam pieska, który jest przefantastyczny i jest "lekiem na całe zło", i faktycznie umie poprawiać samopoczucie bądź stan fizyczny. I ma na imie Swissy I jest Dużym Szwajcarem.

A poza tym mam królika miniaturkę - Zuzię, która to okazała się być mężczyzną po blisko 8 latach bytowania na tym świecie. I jest bardzo brutalny/a wobec psa-tj. nie oszczędza mu przyjaznych kuksańców w nogi bądź nos. Ogółem królik rządzi psem.
40kilowym psem.

xD

Offline Vedymin

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 3
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #31 dnia: 31 Październik 2007, 10:03:48 »
Ja mam dwa psy:

*Spike- połączenie jamnika i kundla.

*Beliar- Husky, mam go od trzech miesięcy.

Kota którego jeszcze nienazwałem

Chomika o imieniu "Skaven" (Nazwa pochodząca w Warhammera. Skaveni jest to rasa szczuroludzi)

I na końcu ukochana papuga nimfa nazwana "Czubkiem" od wielkiego czuba na głowie.

Offline sasori

• Kret
  • *
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Styczeń 2008, 23:20:23 »
JA MAM SUKE O IMIENIU KORA
KOTKE O IMIENIU PCHEÂŁKA
KOTA O IMIENIU FRED
I MYSZ O IMIENIU JUNIOR

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Styczeń 2008, 09:00:56 »
Miałam dwie świnki morskie Oliviera i Daisy.Ile one świata zwiedziły , zawsze ze mną jeżdziły na wakacje(tylko kiedy jechałam autem).
Posiadam 7-letniego "haszczaka"(siberian husky ;)).Wabi się Skoti-jest to spolszczone imię od Scottie. Wielu z was się domyśla (przynajmniej mam taką nadzieję,że jest tu paru fanów kosza xD) imię zostało wzięło od Scottie Maurice Pippena -koszykarza Chicago Bulls. Mój brat tak nazwał Kotka.
Czemu Kotek? Moja mama tak na niego mówi, twierdzi ,że bliżej mu do kota niż do psa.
Skotek ma piękne błękitne oczy i przez to wielu ludzi się go obawia.Sama nie wiem czemu? Przecież on jest takim obronnym psem ,ale tylko w chwili jak się nim rzuci ;P* Piesek jest strasznie łagodny :)
*to było tylko takie przypuszczenie :D

Offline XardaSeQ

• Kret
  • *
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Styczeń 2008, 09:47:45 »
mam psa o imieniu PIMPEK rasa: kundel okolo 6-7 lat jest wredny i mnie nie lubi, tylko mame :P
papuga falista tez mnie nie lubi KUBA byly 2x papugi jedna zdechla ale ta pierwsza nadal zyje chyba dzieki temu ze ma lustro i mysli ze tam jest druga papuga xD
to tyle o moich ulubiencach :)

Offline Vessen

• Kret
  • *
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #35 dnia: 27 Styczeń 2008, 11:11:03 »
J kiedyś miałem psa co się wabił Nora zawsze był leniwy i siedział cały dzień w jednym miejscu. A tak poza tym rybki i żółwie. Moi rodzice jak wyjechałem zapomnieli zmienić wodę rybką i jak wróciłem to na stole stało puste akwarium. A żółwie mój kuzyn mały   ,,niechcący'' zrzucił z balkonu (mieszkałem wtedy na 8 piętrze).

Offline jureus

• Kopacz
  • **
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #36 dnia: 27 Styczeń 2008, 11:47:10 »
ja hoduje ryby w akwarium za duzo imion by pisac mam tez rybe bojownika w kuli nazywa się leon mam tez psa 3 miesieczny wyzeł niemiecki krótkowłosy nazywa się Fido i mam tez inne zwierzatko babcie  

Offline Orcrist

• Kret
  • *
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Styczeń 2008, 11:50:04 »
Ja mam chomika. Miałem jeszcze jednego lecz zdechł z niewiadomej przyczyny. Kiedy przyszedłem leżał na plecach z zakrwawionym brzuchem.  
Miałem też psa. Była to suczka, wabiła się Diana. Niestety musiałem oddać ją wujkowi, bo mojej siostrze (jaka ona jest głupia to...) nie chciało się z nią wychodzić na spacerki. Nie muszę chyba mówić jakie były tego skutki.

Offline Nakiel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 21
  • Naleśnik
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Styczeń 2008, 12:33:55 »
Ja miałem tylko 2 zwierzęta domowe.

Pierwszym zwierzęciem był królik, wabił się KINIA. Był bardzo płochliwy i nigdy nie dało się jej złapać, uciekał przed wszystkim i wszystkimi. Zdechł przez trującego kwiata mojej mamy.
  Drugim jest kot. Nazwalem go MOZART. Lubi niebezpieczeństwa np. latanie bez lotni (poślizgnął się na parapecie i spadł z 9 piętra...), pare razy (też po parapecie) przeszedł do sąsiadów. Jest kastratem(przez moją mamę bo, nie lubi brzydkich zapachów)  .
« Ostatnia zmiana: 27 Styczeń 2008, 12:34:56 wysłana przez Nakiel »

Offline ÂŁowca dusz

• Kret
  • *
Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Luty 2008, 15:53:46 »
Miałem kiedyś rybki.
A obecnie mam owczarka niemieckiego, wabi się REKS. Jego ulubione zajęcia to: jedzenie, kopanie dołów, gra w piłkę nożną i.... rozszarpywanie kotów.

Forum Tawerny Gothic

Zwierzęta Domowe
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Luty 2008, 15:53:46 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything