Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
"przebranżowienie" bohatera
Jacko:
zastanawiam sie, czy nie jest za pozno na wybor innej gildii.
chcialem zostac najemnikiem, ale po krotkiej zabawie scrollami wole byc magiem - przewazyla kula ognia, moj ulubiony czar w innych grach (diablo, sacred).
moj bohater jest na 12 poziomie, podpompowalem mu zrecznosc do 50, zeby mogl uzywac luku kompozytowego i luk ma na 34%. bron jednoreczna ma 22% (2 od wulfgara, 10 od miecza - miecz mistrzowski 60/120). nic innego nie rozwijalem - nic w sile. ma tez kradziez kieszonkowa, lockpicking i zdejmowanie skor, bo zostalem czeladnikiem u Bospera.
z powyzszymi parametrami mozna jeszcze zrobic z niego maga? czy zaczac od nowa?
czy terminowanie u Bospera cos w tym przeszkodzi?
Airyx:
Według mnie jak najbardziej możesz zostać magiem. Bardzo dobrze, że nie pakowałeś w siłę, bo to sprawa drugorzędna dla maga, dobrze rozwinięta walka dystansowa (łuki) oraz broń jednoręczna wymagająca zręczności (taka właśnie jak miecz mistrzowski) w zupełności wystarczą czarodziejowi. Nie napisałeś ile masz many, bo logiczne, że jako mag musisz się skupić głównie na tym współczynniku, ale jeśli chcesz znać moje zdanie to z takimi statystykami spokojnie możesz iść do klasztoru. A bycie czeladnikiem u Bospera czy u kogokolwiek innego nie przeszkadza w przyłączeniu się do magów ognia.
momo:
No spokojnie. W zasadzie to jesteś tylko ze 2,3 levele w tył, to co poszło na łuk i kradzież kieszonkową (chociaż na kradzieży można nadrobić sporo expa). Polecam lekturkę tego ^^
Jacko:
w mane na razie nic nie dawalem, wiec mam jej tyle co na poczatku gry, ale w zapasie mam chyba 16 pkt nauki, wiec mysle ze to juz teraz w mane pojdzie. trzeba bedzie grac lukiem az ta pula many troche urosnie...
kradziez kieszonkowa jest ok, daje zloto i teraz juz po 130 exp za kazdego i w miare jak wzrasta ilosc okradzionych exp rosnie proporcjonalnie...
i jeszcze jedno, moge od laresa wziac ulatwienie wstapienia do najemnikow, isc do corbena chyba bo on moze nauczyc jednorecznej bez wymaganego 30%. teraz mam 22, z ksiazka za 5 tys zlota bedzie 27.
nie doprecyzowalem jednego, tzn. isc do laresa po ulatwienie wstapienia do najemnikow, zaliczyc corbena, a nastepnie normalnie juz wszystkie questy dla magów? mozna tak?
Airyx:
--- Cytuj ---nie doprecyzowalem jednego, tzn. isc do laresa po ulatwienie wstapienia do najemnikow, zaliczyc corbena, a nastepnie normalnie juz wszystkie questy dla magów? mozna tak?
--- Koniec cytatu ---
Chyba chodzi Ci o Corda - nie ma takiej postaci jak Corben. :) Owszem, możesz zrobić tak jak napisałeś. Możesz wykonywać wszystkie questy dla straży i najemników, jakie tylko masz dostępne (takie jak wspomniane przez Ciebie ułatwione przyjęcie do najemników), bylebyś tylko nie wstąpił do tych gildii, jeżeli chcesz zostać magiem. Wykonywanie takich zadań nie przeszkodzi Ci w zostaniu magiem, możesz być spokojny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej