Autor Wątek: Wojna - Zielone Równiny  (Przeczytany 51812 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
Odp: Wojna - Zielone Równiny
« Odpowiedź #180 dnia: 14 Październik 2008, 10:26:33 »
- Chłopcy, widzicie tę grupkę orków na lewo od tych trzech walczących maurenów? To jest nasz cel. - powiedział Dracon, a trzej łucznicy pokiwali mu głowami. Sado napiął strzałę, a wraz z nim oni. Cztery pociski poszybowały i trafiły trzech orków. Dwaj z nich padli od razu na ziemię, zaś ostatni wraz z trzema innymi przyjaciółmi rzucili się w stronę łuczników. Kolejne napięcie cięciwy i kolejny strzał. Pierwszy wystrzelił Sado, potężnym strzałem ,zabijając rannego i unieruchmiając dwóch innych. Następnie trzej łucznicy, dobijając resztę orków.

Ork Poborowy 890/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek ÂŻołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek ÂŁucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 14 Październik 2008, 10:28:14 »
Dev widządz grupkę orków (4) skierował się tam. Biegnąc uruchomił Aurę Dusz:
-Ashush Huash, Ruushizxu
Wokół demona wyrosła Aura półprzezroczysta i pół biała. Gdy był już dostatecznie blisko, Demon zaczął ziać ogniem. W ten sposób spalił 2 orków, a 2 dostatecznie podpalił. Odskoczył i teleportował się za plecy pierwszego orka. Demon pchnął korbacz przebijając mu prawe płuco. Wyciągnął broń i znowu się teleportował. tym razem przed orka. Tamten zaatakował, ale demon w ostatniej chwili blokował i odbił cios. Pchnął całą siłą. Przebił orkowi podbrzusze, spalając mu wnętrzności. Teleportowałsię do Canisa:
- Masz może jakaś miksturę na przywrócenie energii magicznej , albo zaklęcie?

[Teleportacja, Podmuch Ognia, Aura Dusz(IIIstopień), Akrobatyka, Blok z odbiciem, Pchnięcie, Potężny Cios, Walka Korbaczem V, Demoniczny Korbacz]

Ork Poborowy 894/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 14 Październik 2008, 10:28:14 »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #182 dnia: 14 Październik 2008, 10:34:02 »
- Cholera... to dopiero jedna grupa, a my zabiliśmy tak mało. - powiedział Sado chwytając za miecz. Podbiegł do stojącego do niego tyłem orka, walczącego z maurenem i zadał potężny cios od góry, rozłupując mu czaszkę. Następnie, dzięki wyostrzonym zmysłom, usłyszał, że jeden z poborowych próbuje zajść go od tyłu. Wykorzystał pchniecie do tyłu, przebijając brzuch, a następnei wyciągnął miecz z półmartwego orka i dobił go cięciem w szyję.

Ork Poborowy 896/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #183 dnia: 14 Październik 2008, 10:34:55 »
Momo będąc wyćwiczonym w akrobatyce postanowił skorzystać z tej umiejętności. Podbiegł do jednego z orków walczących z wojskowym, po czym wskoczył mu na plecy, jedną ręką łapiąc go za czoło odchylił jego głowę do tyłu, drugą, w której trzymał miecz, poderżnął odsłonięte tym sposobem gardło. Zielonoskóry padł na ziemię dławiąc się własną krwią.

Ork Poborowy 897/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Smok Finkregh

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
  • Yzush Ek Aulash Detr Shiqua!
« Odpowiedź #184 dnia: 14 Październik 2008, 10:35:57 »
Fafnir podbiegł do grupki 5 Taurenów, którzy nic nie robili:
-Hej, wy. Na co czekacie? To wojna, a pokaz.
-Nie wtrącaj się. - powiedział gromkim głosem jeden z Taurenów.
-Słuchajcie - jeżeli pomożecie mi z tamtą grupką 12 orków, nic nie powiem waszemu kapitanowi, żeście nic nie robili.
-Dobra. Kiedy szef się wścieknie, to jest jak szarżująca Tarasca. Chodźmy, chłopaki.
Taureni wyjęli swoje dobrze naostrzone topory i ruszyli do boju razem z Fafnirem. Gdy byli przy grupce orków, rozpoczęły się machania toporami. Gdy dwóch orków walczyło z jednym Taurenem, Fafnir włączył się do walki. Wbił orkom swoją klingę w plecy, co bardzo pomogło Taurenowi. Po chwili walczył (Fafnir) z kolejnym orkiem. Szybkim ruchem przeciął orkowi szyję, a głowa bestii potoczyła się po ziemi. Chwilę później Fafnir powiedział do Taurena:
-Dokończcie robotę, panowie. Ja mam jeszcze wiele rzeczy na głowie.

Zabici Orkowie 909/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #185 dnia: 14 Październik 2008, 10:43:29 »
Dracon spojrzał na Fafnira i Pavulona i rzekł do siebie:
- Na Khera... jak już skończy się ta wojna, będę ich musiał opierdolić za szantażowanie sojuszników...
Uśmiechnął się i podbiegł do orka, atakując od góry potężnym ciosem i łamiąc jego blok oraz dotkliwie raniąc w tors. Bestia upadła na ziemię, a Sado mocno pchnął w serce by zakończyć jej żywot.

Zabici Orkowie 910/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 14 Październik 2008, 10:46:29 »
Wampir uśmiechnął się, rozpędził i wyskoczył. Zamachnął się nogą i czubkiem buta kopnął orka w twarz. Ten ryknął i przyłożył do niej dłonie, a Nif wykorzystał, lądując za jego plecami, i tnąc poziomo mieczem, rozcinając kręgosłup. Wgryzł się w tętnicę i wypił trochę krwii. Po chwili odwrócił się i ciął na następnego orka w pachwinę. Kiedy padał, nadstawił miecz, który wszedł idealnie w serce.

Zabici Orkowie 912/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Canis

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: 14 Październik 2008, 10:47:25 »
popatrzyłem na Devristusa i zdjąłem kostur i wycelowałem w jego stronę kosturem. skumulowałem energię w krysztale, podwajając ją i wystrzeliłem zaklęcie "Tchnienie ÂŚmierci"
- Qiiltuarishesh Arishesh, Izanisheshhu Ilish! - zaklęcie pomknęło w devristusa i zderzyła się z aurą, która się całkowicie rozsypała, przy kontakcie z podwojoną siłą Tchnienia śmierci. Zaklecie na aurze sie zatrzymało i nie zrobiło uszczerbku na zdrowiu Devristusa. skumulowałem ponownie energie, tym razem do rzucenia klątwy na Devristusa, Pasożytniczej więzi.
- Iaash Izosh Xuyshqi Arish Ilxuash, Elisheshxu! - energia wytworzyła między nami niewidzialną więź.
Odwróciłem się w stronę orków, moja pozycja była dość oddalona od orków, ale wypatrzyłem jednego i użyłem zaklęcia Zniewolenie Duszy, z magii Krwi. Skumulowałem energię i wypowiedziałem zaklęcie.
- Xuarishesh Elosh Gresh Arishesh, Ruush Izxuysh! - energia wydobyła sie z kryształu i wytworzyła błękitny promień, który pomknął w stronę orka. pocisk dobrał sie do ciała orka i zniewolił jego duszę wraz z energią magiczną. Z ciała orka została wyjęta błękitna kula, była to dusza i energia magiczna, która powróciła do mnie i dusza została rozłożona na energię magiczną i wchłonięta przeze mnie. mój stan energii został uzupełniony, dokłądnie tak, dzięki więzi mojej z devrisatusem, jego energia została w pełni zregenerowania.
- No Devristusie, chyba starczy ci jej. - Powiedziałem i zerwałem łączącą nas więź...

Zabici Orkowie 913/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Smok Finkregh

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #188 dnia: 14 Październik 2008, 10:48:46 »
-"Szantażowanie? Przecież gdyby nie oni, to armia Meaneba rozniosła by Valfden w pył. Pomoc od czasu do czasu nie zaszkodzi." Tych orków jeszcze jest jeszcze Innos wie ile.
Fafnir patrzył chwilę na Pavulona, po czym ruszył na pierwszego lepszego orka. Wykonał pchnięcie i cięcie, a walkę zakończył potężnym ciosem.

Zabici Orkowie 915/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 14 Październik 2008, 10:51:19 »
Gunses ruszył na walczących orków. Wyciągnął miecze (2x Ostrze Valfden 3; Walka mieczem - V) i "gwałtownie szarżując" na orków stał się niewidzialny (Chwilowa niewidzialność). Gunses skoczył do pierwszego orka tnąc go w głowę (atak prawostronny) jednocześnie drugiemu orkowi podcinając gardło (Atak lewostronny). Wampir stał się widzialny. Orkowie padli martwi. trzeci ork zamachną się na Wampira, ten blokował (Blok leworęczny). Gunses odbił uderzenie i wykręcając piruet odwrócił się do orka tyłem, jednocześnie wypuszczając miecz z lewej ręki i wbijając go w ziemi. Gunses zakręcił prawym ostrzem i wykonał pchnięcie w tył rozpruwając brzuch orka. Z przodu na Wampira atakował czwarty ork. Gunses wyszarpną wbite Ostrze Valfden 3 w ziemie i parował uderzenie (Blok lewostronny), następnie Cadacus, szybko wykręcił piruet tnąc orka w szuję. Ork padł martwy. Gunses podszedł o orka, którego uśmiercił pchnięciem w tył, pochylił się nad truchłem. Wbił w szyję swoje kły i napił sie krwi orka..

Ork Poborowy 919/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 10:58:40 wysłana przez Gunses »

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 14 Październik 2008, 10:52:01 »
- Dzięki Canis ;] Może połączymy naszą energię magiczną i spotęgujemy moc jakiegoś zaklęcia i wydupczymy orków?

*Fafnir, ale w każdym poście nie pisz, ze atakujesz jakimś oddziałem. Oddziałami kieruje tylko i wyłącznie MG*

Zabici Orkowie 915/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #191 dnia: 14 Październik 2008, 10:58:37 »
Zauważcie, że orkowie są w większości na takim samym poziomie jak wy. Takie same bronie, ataki, umiejetności i specjalizacje, a wy piszecie że zabijacie ich po 2 w każdym poście bez żadnego problemu.

- Może się do was przyłączyć? Alculusie, Canisie?

Zabici Orkowie 915/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gromak

• Magnat
  • Reputacja: 480
  • Bielą ciepłą wybrała życie w jednym i śmierć...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 14 Październik 2008, 10:59:21 »
Amen wyjął miecz z pochwy(Claymore Valfden 3) i powiedział:

- Oho, czas rozprostować kości.

Zauważył trzech orków, biegnąc na nich wziął silny zamach od prawego ramienia i gdy już wiedział że przeciwnicy są w jego zasiegu "machnął" mieczem w lewą stronę przecinając orkom tętnice szyjne.
Krew pobryzgała Amena.

Zabici Orkowie 918/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Smok Finkregh

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #193 dnia: 14 Październik 2008, 11:01:12 »
(OK, sorry. To był ostatni raz.)

Fafnir ruszył na dwójkę orków. Jeden z nich już biegł na Fafnira ze swoim dwuręcznym toporem. Ork wykonał pchnięcie, ale Fafnir uchylił się przed ostrzem. Wbił orkowi klingę w ramię. Ork zaryczał z bólu i padł na ziemię, ale jeszcze żył. Fafnir dobił poborowego klingą wbijając ją w serce. Drugi ork za pomocą dwóch toporów wykonał cięcie lewostronne, ale Fafnir wykonując blok z odbiciem, wytrącił orka z rytmu. Swoją klingą Fafnir wykonał szybkie cięcie kończąc udział orka w wojnie.

Zabici Orkowie 920/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Mantos

• Weteran
  • Reputacja: 294
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 14 Październik 2008, 11:07:58 »
Elf coś zrzeędził pod nosem i włożył strzały do swojego kołczanu. Miał ich teraz 120.
- No, wracam do walki
Wycelował dokładnie w orka (celny strzał), pocisk przeczył przeciwnikowi serce. Zataczał się chwilę i upadł na ziemię bez życia. Mantos następnie naciągnął z całej siły cięciwę i zbliżył się na odległość 30 metrów do trójki zielonoskórych. Strzała uśmierciła jegnego z nich i powaliła dwóch obok. Elf podbiegł do nich. W międzyczasie rzucił w jednego z nich mieczem, który wbił się w pierś przeciwnika i uszkodził poważnie płuca. Gdy był blisko wyjął go, ale drugi ork już się podniósł. Mantos zastosował blok z odbiciem i korzystając z chwilowej dezorientacji wroga pchnął go po czym wycofał się na bezpieczną odległość.
- A o mnie to już zapominasz mendo - powiedział do Sada

Zabici Orkowie 923/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Jaszczuroczłek Żołnierz 0/22000
Jaszczuroczłek Łucznik 0/8000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 14 Październik 2008, 11:11:14 »
Wampir stał się niewidzialny i podkradł się do orka. Wbił mu miecz w brzuch, rozkoszując się widokiem czerwonej posoki. Odwrócił się i podbiegł do następnego orka. Chlasnął go meiczem przez twarz, na ukos. Potem poprawił, tworząc przeciwnikowi "X" na twarzy. Spojrzał na niego i odwrócił się, szukając następnych wrogów.

Zabici Orkowie 925/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 14 Październik 2008, 11:12:42 »
Gunses stał pośrodku orkowych trupów. Z oddali zauważyła do czwórka orków. Gunses obejrzał się w strone owej grupki. Jedne z bardziej inteligętniejsyzch orków powiedział do reszty grupy:
- Uuwaażajjciee, oon mooże gwałtoownie zaszarżoować...! - Gunses usłyszał to dzięki wyostrzeniu zmysłów. Odwrócił głowę, spojrzał przed siebie. następnie stał się niewidzialny... (Chwilowa niewidzialność)
- Gdziee, oon jeest? - powiedział jedne z orków. Gunses był już przed nimi, miał wyciągnięte oba miecze (2x Ostrze Valfden 3) i był niewidzialny. Podskoczył, ciął oba orki jednocześnie w głowy (Atak prawostronny; Atak lewostronny), stał się widzialny i upadł na trzeciego orka, przewracając go na ziemię, jednocześnie tnąc go w szyję (Atak prawostronny) i rozrywając krtań y tętnice. Dziki wyostrzeniu zmysłów, Wampir usłyszał zamach i cięcie czwartego orka. Błyskawicznie się odwrócił i z kolan, klęcząc na orku z poderżniętym gardłem blokował czwartego napastnika (Blok lewostronny). Okr wybił sie z rytmu. Gunses szybko wstał zakręcił się w piruecie i ciął orka w brzuch wypruwając wnętrzności (Atak prawostronny). Gunses staną po środku kolejnej grupy martwych orków i powiedział sam do siebie
- Gwałtownie zaszarżowałem, a co! - zaśmiał się..

Zabici Orkowie 929/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Canis

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: 14 Październik 2008, 11:14:48 »
- no dobra panowie, ja idę po moje 4 pupilki, jak wrócę i moje potwory zaczną siekać zrobicie swoje i ja później też potraktuje ich miłością. - Powiedziałem i prze teleportowałem się (Atrybut: Teleportacja) do najbliższego zagajnika. Stanąłem przed dwoma stojącymi blisko siebie drzewami i rozłożyłem ręce dotykając pni. skumulowałem energię i wypowiedziałem zaklęcia.
- Osh Upush Ruxuesh Arishesh, Esharqiash!
- Osh Upush Ruxuesh Arishesh, Esharqiash!

Drzewa zaczęły się błyskawicznie powiększać i rozrastać, gałęzie przybrały postać długich, potężnych ramion, a z ziemi enty wyrwały swoje korzenie, których użyły jako nóg. Zaczęły od razu spacer ku orkom.
Zdjąłem kostur z pleców (bo schowałem...) i wbiłem go w ziemię, rozłożyłem ręce i skumulowałem w nich energię magiczną, po czym wypowiedziałem dwa zaklęcia przyzwania kościanych smoków.
- Iahuxuysh Xuelash Arishesh, Iposh Izilishash Areshisosh, Izanosh Ipash!
- Iahuxuysh Xuelash Arishesh, Iposh Izilishash Areshisosh, Izanosh Ipash!

z oku dłoni w kierunku kryształu pomknęły dwa promienie energii, które spotęgowały się i wydobyły z kryształu, tworząc dwa wielkie, 25 metrowe smoki, które chciały zacząć już swój lament, swój śpiew, lecz przerwałem.
- Cicho mi być! macie zabijać orki, a nie urządzać nam denne koncerty. Do boju moje sługi! - powiedziałem do czterech przyzwanych istot (2x Kościane smoki, 2x Enty). Prze teleportowałem się spowrotem do Sada i Devristusa. Smoki i enty dotarły juz na miejsce i zaczęły nacierać na orków.
- Wasza kolej, Devristusie, Sado...

Smoki zaczęły atakować orki swoimi paszczami i ogonami na obrzeżach ich garnizonu by jak najbardziej zmuszać ich do zacieśniania się ich obozu identyczne Enty, machały swoimi rękami rozrzucając orków i zmuszając ich do robienia kroków w tyl. zdarzało sie, że niejeden ork został rozdeptany przez ogromne enty. orkowie nie byli władni by ich (przyzwane istoty) błyskawicznie zniszczyć, odegnać. Smoki i Enty zdążyły już zniszczyć 67 orkowych istnień...

Zabici Orkowie 996/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 11:18:19 wysłana przez Canis »

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 14 Październik 2008, 11:16:57 »
 Anvarunis spostrzegł orka biegnącego w krwawym szale na niego. - Szybko uzył bloku z dobiceim, wytrącajac orka z równowagi. Dzieła chciał dokończyc jednym atakiem, wyprowadził wiec jeden, ale za to bardzo silny cios . Mimo to cios trafił w podbrzusze orka, który jednak dalej walczył. Jedynym sposobem było zejscie mu z oczu. Wtem Anvarunis zniknął i zaszedł go od tyłu i jednym pchnieciem wbił miecz w plecy orka. Ork był tak cieżko ranny ze zawył przeraźliwie. - Trzeba dokończyć dzieła - pomyślał wampir i jak najszybciej wykonał ruch mieczem od lewej do prawej. Niby nic wielkiego, ale na drodze miecza staneł szyja orka. Nie stawiał ona większego oporu i dała się bardzo ładnie obciąć.
(Ostrze Valfden3;Walka mieczem V;Blok z odbiciem;Potężny cios; chwilowa niewidzialność;pchnięcie; klasyczne pchnięcie)

Zabici Orkowie 997/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000

Offline Gromak

• Magnat
  • Reputacja: 480
  • Bielą ciepłą wybrała życie w jednym i śmierć...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 14 Październik 2008, 11:19:02 »
Amen widząc jak Gunses gwałtownie zaszarżował chciał zrobić to samo, wiedział ze może stać się niewidzialny, ale tylko na kilka sekund.
Zobaczył grupkę czterech orków i zaczął na nich biec gdy już był bardzo blisko stał się niewidzialny(chwilowa niewidzialność) i zaszedł orków od tyłu po czym stał się widzialny i klasycznym uderzeniem(walka mieczem III) zaczął ciąć orków po plecach, orkowie odwrócili się i zaczęli atakować, zwinny Wampir zaczął unikać ciosów i znów stając się niewidzialny na kilka sekund zaszedł orków od tyłu i jednemu z nich odciął głowę. Pozostali ponownie zaatakowali, gdy atakowali Amen parował, gdy Amen atakował orkowie parowali - trwało to kilka chwil. Wampir mocno pchnął swój miecz i przebił przeciwnikowi brzuch. Wyciągnął szybko ostrze kucnął i zaatakował orków po nogach, jednemu z nich odciął kończynę, bestia padła na ziemię. Ostatniego orka mocno kopnął w podbrzusze i uderzeniem klasycznym rozciął jego brzuch, wnętrzności wyleciały na ziemię, po czym dobił orka bez nogi. Gdy upewnił się że wszyscy orkowie są martwi, kucnął przy jednym z ich, odchylił jego głowę i wessał się w szyję ponieważ odczuwał głód krwi. Po chwili wstał z orkową krwią na ustach.

Zabici Orkowie 1001/7000
Krasnal Poborowy 0/45000
Krasnal Elita 0/14000
« Ostatnia zmiana: 14 Październik 2008, 11:42:33 wysłana przez Amen »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 14 Październik 2008, 11:19:02 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18