Autor Wątek: Wojna - Zielone Równiny  (Przeczytany 48701 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

Odp: Wojna - Zielone Równiny
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Październik 2008, 20:29:08 »
Anvarunis krążył nad polem walki pod postacią nietoperza (Atrybut: Prezmiana w nietoperza). Nagle ujrzał jednego z orków. Wampir zaczął pikować w dół, a gdy był juz dostatecznie blisko zmienił się w wampira tak aby siąść na grzbiecie potwora. Gdy Anvarunis usiadł niemożliwym było aby ork sie nie zorietnował, wiec bez zastanowienia zaczał machać swym toporem. Wampir wiedział co nastąpi więc jeszcze przed ataki potwora wbił mu klinge miecza w szyję (Pchnięcie). Mozna juz było go tak zostawić aby się wykrwawił lecz Anvarunisem zwładnęła chęć mordu. Błyskawicznym ruchem odciął orkowi głowę (Klasyczne pchnięcie).

Zabici Orkowie 55/7000

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #61 dnia: 13 Październik 2008, 20:30:05 »
Dracon naciągnął dwie strzały na cięciwę. Wycelował w małą grupkę orkowych wojowników, która nacierała na oddział ludzi, stojących obok. Sado wypuścił strzały, które poszybowały, ugadzając jednego orka w głowę, zaś drugiego w nogę. Obydwaj padli, jednak jeden z nich, po trafieniu próbował jeszcze wstać. Dracon ponownie napiął łuk i celował parę sekund, pozwalając sobie wystrzelić pocisk tuż przed ponownym biegiem potwora. Strzałą trafiła w szyję, tym razem uśmiercając przeciwnika.

(Strzał 2 strzałami, Krycz 3, Walka ÂŁukiem V)

Kołczan - 92

Zabici Orkowie 57/7000

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 13 Październik 2008, 20:30:05 »

Offline Smok Finkregh

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
  • Yzush Ek Aulash Detr Shiqua!
« Odpowiedź #62 dnia: 13 Październik 2008, 20:31:13 »
(Nie będe już pisał w czasie walki, jakie ataki wykorzystuję, i pod koniec, co wykorzystałem.)

Fafnir spostrzegł w niewielkiej odległości od siebie orka. Chwilę stał w miejscu, po czym wykonując szybki ruch, rzucił klingą w orka. Elf miał szczęście - klinga trafiła w plecy "dzikusa", co zakończyło jego udział w wojnie. Fafnir szybko podbiegł do martwego orka i wyciągnął swoje zakrawione ostrze, po czym zaczął wypatrywać kolejnych wrogów.

Zabici orkowie 58/7000

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Październik 2008, 20:31:52 »
Wyciągnąłem z kołczanu strzałę i naciągałem ją przez parę sekund, a następnie wypuściłem w Orka, cel padł martwy przygniatając dwóch swoich towarzyszy (potężny strzał). Wtedy sięgnąłem po kolejną strzałę i strzeliłem w łeb przygniecionemu Orkowi (walka łukiem V). Drugi Ork wydostał się spod swojego martwego towarzysza, jednak gdy wstał, dostał w głowę strzałą posłaną przez Aerandira.

Zabici Orkowie 61/7000

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 13 Październik 2008, 20:33:28 »
Biegło na niego trzech, w pełnym biegu. gdy podnieśli oręż do góry, elf skoczył (akrobatyka), ale nie wylądował na ziemi tylko poszybował w powietrze, wysoko nad ich głowy.
- Xuiii - krzyknął, a z jego dłoni wystrzeliła zielona kulka która wryła się w ziemię. Po chwili wylazły z niej pnącza które szybko uśmierciły orków swoimi grubymi łodygami.

(akrobatyka; lewitacja; czar - Zabójcze Pnącza)

Zabici orkowie 64/7000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Październik 2008, 20:34:25 »
W kierunku Dracon biegło trzech poborowych. Sado wyciągnął dłoń i wykrzyczał:
- Grash, Upush Huxuash, Osh Isarish Izqiash!
Mała Burza Ognista rozbiła się o środkowego orka, zabijając na miejscu oraz przewracając i podpalając dwóch biegnących obok niego. Ci teraz próbowali ściągać swe płonące szaty, jednak Sado podbiegł do nich z wyciągniętym mieczem i wbił go w ich żołądki. Jedne z nich, zaczął jeszcze skrzeczeń, jednak Sado dokończył jego żywot mocnym cięciem u szyi.

Zabici Orkowie 67/7000

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 13 Październik 2008, 20:36:25 »
Wojna rozgorzała na dobre. Korzystając z tego że orkowie byli zjaęci wojną z oddziałami Valfden Anvarunis wyjął swój ÂŁuk (Krycz 3). Napiął cięciwę i wystrzelił (walka ÂŁukiem V). Mimo tego że arcymistrzowko władał łukiem strzała tylko otarła sie o roka z powodu lekiego podmuchu wiatru. Jednak potwór już sie zorientował co miało sie stać, zauważył wampira z wyciągniętym łukiem i ropoczął szarże na niego. Anvarunis szybko naciągnął drugą strzałę, napiął cięciwę i wystrzelił. Strzała poszybowała prosto w serce, gdyz pancerz orka był słaby. Dla pewności tylko Anv schował łuk, wyjął miecz (Ostrze Valfden 3) podbiegł do orka i wbił miecz w miejsce gdzie tkwiła strzała i wrócił na swoje miejsce w szeregu.

Zabici Orkowie 68/7000
Kołczan 97 strzał

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 13 Październik 2008, 20:38:12 »
Dev wyjał korbacz i podbiegł do najbliżej stojącego orka. Ten zaatakował go, ale demon zblokował cios. Odbił broń orka i zaatakował. Przebił orkowi prawą stronę podbrzusza. Ork ryknał i znowu zaatakował, ale Dev odskoczył i teleportował się za plecy przeciwnika. Gdy pojawił się pchnął korbaczem orka, przebijając mu ciało na wylot.
Po zabiciu orka, Dev uniósł się w powietrze i popatrzył. Zobaczył grupkę orków(4-osobową). Gdy leciał na nich , zabącz zbierać ogień w ustach i ciele. Gdy był już blisko nich , zaczął zionąc ogniem. Gdy skończył teleportował się...

Niech MG określi ile orków spaliłem , a ilu jest niezdolnych do walki...
[Demoniczny Korbacz, Wlka korbaczem V, Blok z odbiciem, Pchniecie, Teleportacja, Lot, Podmch Ognia, Akrobatyka]

Zabite orki  69/7000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #68 dnia: 13 Październik 2008, 20:39:50 »
Sado usłyszał głośne tupoty i zamach, tuż za nim. Szybko skoczył do góry, robiąc fikołka do tyłu, pomagając sobie skrzydłami. Topór orka przeciął powietrze. Dracon po wylądowaniu mocno ciął swym mieczem w obracającego orka. Wróg oberwał mocno po ramieniu, jednak nie wypuścił bron iż ręki. Wrzasnął przeraźliwie i odskoczył do tyłu. Sado chwycił mocniej cios i uderzył mocno w odskakującego do tyłu orka. ten spróbował zrobić unik, jednak przeraźliwa broń dosięgła jego klatki piersiowej. Ponowny ryk. Dracon uśmiechnął się i zakończył przedstawienie cięciem w szyję. 

(Klinga Valfden, Klasyczne Pchniecię, Potężne Cios, Wyostrzone ZMysły, Lot, Akrobatyka. Walka Mieczem V)

Zabici Orkowie 70/7000

Offline Melitele

• Obywatel
  • Reputacja: 11
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 13 Październik 2008, 20:40:13 »
Ah… nie myślałam, że zabicie jednej takiej maszkary, może tak poprawić humor – cicho powiedziała wpatrując się w zakrwawionego orka, który leżał na ziemi. Niedługo po tym spojrzała przed siebie. Całkiem niedaleko stał kolejny cel. Bez najmniejszego wahania wampirzyca zaczęła się do niego zbliżać powoli… Lecz szybko ją zauważył i zaczął biec w jej stronę z uniesionym toporem. Melitele również uniosła miecz, by przygotować się do obrony. Minęła chwila a topór orka spotkał się z mieczem Melitele (Ostrze Valfden 3) Melitele odparła jednak atak (Blok z odbiciem), poczym odskoczyła w bok by uniknąć kolejnego ataku wyprowadzonego przez przeciwnika. Szybko podbiegła ponownie do niego i potężnym ciosem ugodziła go w rękę (potężny cios). Orkowi wypadł topór z ręki, próbował go szybko podnieść, ale było już za późno bo w tym samym momencie dziewczyna kolejnym ciosem wbiła miecz w serce orka (pchnięcie). Kolejny ork padł martwy na ziemie.

Zabici orkowie 71/7000

Offline Eregrin

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • ÂŻycie jest jak komputer - do zabawy i do konkretów
« Odpowiedź #70 dnia: 13 Październik 2008, 20:40:20 »
Eregrin błyskawicznie wyjął miecz i podbiegł do najbliższego orka. Bestia chciała go zmiażdżyć toporem, zadając cios z góry na dół. Eregrin odskoczył w bok, unikając ciosu potwora. Obiegł go, zatrzymując się z tyłu. Zadał pchnięcie mieczem [Pchnięcie], raniąc przeciwnika. Ork ryknął z bólu. Szybko się obrócił, wydając serię ciosów w kierunku milicjanta. Wojownik zręcznie omijał jego ciosy. Po kilkunastu próbach, ork przestał. Chciał zmiażdżyć przeciwnika, uderzając toporem z góry na dół. Wojownik ominął jego cios i zadał pchnięcie w bok potwora, ciężko raniąc przeciwnika. Ork przewrócił się na ziemię, a Eregrin przebił mu brzuch. Cofnął się do tyłu i zaczął upatrywać sobie kolejnego przeciwnika.

[Ostrze Valfden 3, Walka mieczem V, pchnięcie, szczęście].

Zabici Orkowie 72/7000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #71 dnia: 13 Październik 2008, 20:45:29 »
- Kyaa, dawać tu więcej - wrzasnął Sado, zauważając kolejnego zbliżającego się orka.
- Ipush Grash, Osh Isarishash! - wrzasnął , wystawiając ręce w jego kierunku. Ork w mgnieniu oka zajął się płomieniami. Dracon pobiegł do niego jedynie i zadał krótkie cięcie, podcinające gardło. Zaraz jednak usłyszał bieg, tuż za nim. Pchnął mocno do tyłu, wbijając miecz w krocze przeciwnika. Przeciwnik skulił się z bólu. Sado jedynei zachichotał szaleńczo i ponownie zakończył walkę cięciem na wysokości szyi.

(Kula Ognia, WYostrzone zmysły, Walka mieczem V, Klinga Valfden, Pchniecie do tyłu, Klasyczne pchnięcie)

Zabici Orkowie 74/7000

Offline Alfeim

• Magnat
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Październik 2008, 20:48:58 »
Kiedy ocierałem sztylet z krwi podbiegł do mnie rozwścieczony ork. Zamachnął się swoim toporem, próbowałem odskoczyć, jednak w ostatniej sekundzie broń dosięgnęła moich pleców i przebiła zbroję. Szybko obróciłem się, by wykonać szybkie cięcie (Klasyczne pchnięcie, Ostrze Valfden). Potwór zablokował moje uderzenie i ponownie się zamachnął. Zwinnie uniknąłem ciosu (Kondycja) i wyprowadziłem dwa szybkie pchnięcia (Klasyczne pchnięcie). Orkowi wypadła z ręki broń, a ja korzystając z okazji kiedy się po nią schylał, dobiłem go (Pchnięcię)

Zabici orkowie 75/7k

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 13 Październik 2008, 20:49:36 »
Dev skupił się na ciele, a jego skóra stałą się kamienna. Uniósł się w powietrze i leciał w kierunku wojsk przeciwnika. Kiedy znalazł się nad nimi wypowiedział:
- Ishuash Ru, Iaishosh Huush
Gdy wypowiedziałte słowa, z nieba zaczęły spadać pioruny niszcząc i robiąc zamęt wśród orków. W tej samej chwili w jego noge wbił siętopór. Ryknał. Zobaczył pędzącego na niego orka. Z jego ust automatycznie wyleciał ogień , który spalił orka. Demon teleportował się do Canisa
- Mógłbyś Canis, prosze...

[Lo, Czar III stopnia: Grad Piorunów, Kamienn Skóra, Podmuch Ognia, Teleportacja]

MG ile orków zabił grad piorunów...

Zabici orkowie: 76/7000

Offline Crisis.

• Kopacz
  • **
  • mUa
« Odpowiedź #74 dnia: 13 Październik 2008, 20:50:02 »
- O to się kapitan martwić nie musi. Jakoś sobie poradzę. - powiedział Geboren po czym nałożył dwie brązowe strzały na cięciwę swojego łuku Krycz 3. ÂŁucznik korzystając z ataku Strzał 2 Pociskami wycelował w dwóch Orków. Po paru sekundach mierzenia Geboren wypuścił strzały. Jedna trafiła pierwszego orka w klatkę piersiową, a druga trafiła innego w brzuch. Oba cele padły martwe na ziemię.

Zabici Orkowie 78/7000

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 13 Październik 2008, 20:52:33 »
Nie czekając na to aż ktoś go zaatakuje, szybko wzniósł się w powietrze. Lewitował 100 metrów nad ziemią.
- Eqah -powiedział, a wokół niego rozpostarła się niewidzialna tarcza wiatru.
Zaczął szybować w duł, skanował zaklęcie.
- Ihigi - w jego dłoni skumulował się piorun kulisty. Gdy był 20 metrów nad ziemią cisnął nim w jednego z orków...

(lewitacja; czary - Piorun Kulisty, Wietrzna Aura)

Zabici orkowie 79/7000

Canis

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 13 Październik 2008, 20:54:08 »
Zdjąłem kostur (Kostur ÂŚmierci) z pleców i skumulowałem w jego krysztale energię magiczną, energia została podwojona i wypowiedziałem zaklęcie Aury Lisza (Magia ÂŚmierci).
- Ashush Huash, Grish Izxuash! – Wokół mnie wytworzyła się warstwa ochronna, Aura Lisza.
Odłożyłem kostur na plecy i kumulowałem w obu dłoniach spory ładunek energii do dwóch zaklęć magii Lindagol.
- Upush Huxuash! (Burza)
- Ishuash Ru, Iaishosh Huush (Grad Piorunów)
przede mną wytworzyły się srebrno-złotawe pociski, strzały, które pomknęły w nieboskłon, który po chwili zasunął się chmurami i zaczął padać gęsty deszcz, a towarzyszył mu porywisty wiatr. Po chwili z niebios zaczęły spadać pioruny, dzięki połączeniu zaklęć grad piorunów i burza spadło 20 piorunów. Działania tych zaklęć były skupione na wrogich oddziałach. Zginęło łącznie 27 Orków.

Zabici orkowie 106/7000

Offline Chabacik

• Magnat
  • Reputacja: 83
  • Nie wierz w cuda - polegaj na nich!
« Odpowiedź #77 dnia: 13 Październik 2008, 20:56:29 »
Elveon osiadł na ziemi i rozejrzał się. Wszędzie było pełno orków, którzy aż prosili się aby wbić im miecz. Mag wyciągną swój miecz (Ostrze Valfden 3) i wybrał jednego z wielu orków. Skupił się po czym teleportował się za plecy istoty i przebił na wylot niczego niespodziewającego się orka. Następnie adept zdjął z pleców swój kostur i skoncentrował w nim energię magiczną po czym krzyknął słowa zaklęcia.
-Iahuxuysh Xuelash Arishesh, Xuooshan Upishesh(Przyzwanie zombie)
Nagle pojawiła się chmura dymu z której wyłonił się zombi. Elveon rozkazał mu zaatakować jednego z armii orków. Ten posłusznie wykonał polecenie i rzucił się na swój cel. Mag teleportował się do walczącego z ożywieńcem orka i zabił go szpikulcem kostura. Dzięki przywołanej istocie ork nie zdążył w porę zareagować. Po tym odwołał swojego sługę...

(Ostrze Valfden 3, teleportacja, kostur śmierci, przyzwanie zombie)

108/7000

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #78 dnia: 13 Październik 2008, 20:58:07 »
Dracon zaczął się wycofywać. Kiedy stanął na bezpiecznej pozycji, koło Geborena odrzekł mu tylko:
- Cieszę się.
Po czym założył strzałę na cięciwę. Celował przez 10 sekund, po czym trafił orka, będącego pośrodku dwójki innych. ÂŚrodkowy padł na ziemię, siłując się ze strzałą w szyi, którą dostał, krztusząc się własną krwią. Dwóch innych zostało unieruchomionych na 5 sekund. Sado natychmiast naciągnął kolejne dwie strzały i wystrzelił w ich kierunku. Jeden z orków dostał w głowę, zaś drugi w nogę. Sado ponownie napiął łuk, tym razem celując w ostatniego żyjącego z tej trójki. Strzałą idealnie przeszyła klatkę piersiową i zabiła mocno rannego przeciwnika.

(Krycz 3, Walka łukiem V, Potężny Strzał z łuku, Strzał 2 Strzałami)

Kołczan - 88

Zabici Orkowie 111/7000

Offline Altevan'ix

• Myśliwy
  • Bez adminów, bez modów, tylko używkownik...
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Październik 2008, 21:01:32 »
-Diabli by to i szlag!- krzyknął  Altevan tnąc Potężnym cięciem(Ostrze Valfden III) orka w głowę.
-Fart że zdążyłem!- krzyknął jeszcze.

Nazwa broni: Cięcie Valfden
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: jednoręczny
Rodzaj: sztylet
Poziom wykonania: I
Opis: Wykuty z 30 sztuk żelaza o zasięgu 0,4 metra, ważący 6kg.

Nazwa broni: Klinga Valfden
Ostrość: 12
Wytrzymałość: 10
Rodzaj: miecz
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 40 sztuk stali o zasięgu 0,6 metra, ważący 5kg.

Nazwa odzienia: Zbroja milicji
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 6
Ciężar: 5kg
Opis: Wykuta z 200 sztuk mosiądzu.

Nazwa broni: Ostrze Valfden 3
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 40 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

Nazwa broni: amatorski miecz jednoręczny
Poziom wykonania: I
Opis: Wykuty z 50 sztuk żelaza o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.

Umiejętności:
Szczęście - Zwiększa prawdopodobieństwo powodzenia podczas losowych zdarzeń z 50% do 75%

Wytrzymałość na ból - Potrafisz wytrzymać więcej odczuwając ból, nie zemdlejesz od ciężkich ran.

Kondycja - Umiejętność ta pozwala ci poruszać się o wiele szybciej i zwinniej od swojego oponenta, co daje olbrzymią przewagę w walce. Do tego posiadaczowi tej umiejętności nie są straszne dalekie dystanse w pełnym uzbrojeniu.

Pierwsza pomoc - Jest to kurs z podstawowych czynności jak np. opatrzenie rany, noszenie rannego, usztywnienie złamania.

Hart ciała - Umiejętność ta pozwala znosić nawet najcięższe rany otrzymane na polu bitwy. Dzięki tej umiejętności nie straszna będzie walka np. ze strzałą głęboko wbitą w ramię.

Specjalizacje:
Walka mieczem: III stopień wtajemniczenia
Walka sztyletem:I stopień wtajemniczenia

Ataki:
Klasyczne pchnięcie - cięcie lewo-/prawostronne; góra/dół

Blok górny - Blok ułożony na wyprostowanej ręce, kończący atak przeciwnika.

Blok z odbiciem - Wytrąca przeciwnika z rytmu, odbiciem jego własnej broni.

Pchnięcie - Pchnięcie mieczem w pozycji równoległej do ziemi, ciężko raniące przeciwnika.

Pchnięcie w tył - Bardzo użyteczny cios, polegający na odwróceniu miecza ostrzem do naszego ciała i szybkim ruchy zgięcia reki. W tym ataku miecz przechodzi między naszym ręką a ciałem, godząc przeciwnika za naszymi plecami.

Potężny cios - Atak wyprowadzający do bardziej skomplikowanych technik walki bronią jednoręczną. Cios łamiący proste bloki, zadający dużo większe obrażenia.

Elf:
+ długowieczność
- śmiertelność

Zabici orkowie 112/7000

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 13 Październik 2008, 21:01:32 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything