Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gameplay Arcania: A Gothic Tale

<< < (6/8) > >>

Nekromanta Xardas:
O wiele bardziej wole 'przesłodzona' i 'świecącą się wszędzie' grafike z G3...
jedynie co mi się podoba to roślinność. Wyśmienicie.
reszta? hm... nie dziękuję.
paski HP i szybkiego wybierania są poprostu... szpetne.
cóż pożyjemy zobaczymy może jednak coś z tego dobrego wyjdzie...

zmienili by jeszcze nazwe ;] chociaż w Europie
bo Arcania: A Gothic Tale w ogóle nie kojarzy się z Gothiciem.
to już nie będzie Gothic tylko Arcania.

Respev:

--- Cytuj ---Do tego miecz na plecy - co najmniej 20 kg.
--- Koniec cytatu ---
Skąd ty takie błędne dane bierzesz? Miecz dwuręczny (czyli cięższy od jednoręcznego) waży średnio 4kg. Najcięższe tarcze ważyły nie więcej niż 6 kilo.

--- Cytuj ---P.S. Dane całkowicie "na oko", bo nigdy takiego sprzętu na oczy nie widziałem, ale staram się myśleć racjonalnie.
--- Koniec cytatu ---
No to niezbyt Ci to wychodzi. Myślisz, że wojownik w jednej ręce trzymał 15 kilową tarczę, a drugiej 20 kilowy miecz?

Galeria_Ciastek:
Osobiście myśle, że gameplay jest prawdziwy, ale wszystko przemawia za tym, że to podróba. Najpierw musimy się uczepić słabej jakości filmiku. Nie znam się na tych sprawach, ale chyba nagrywano aparatem. Ruchy postaci, ten pasek na dole i strzelanie z łuku. To wszystko przypomina mi Gothica 3. A pamiętając screeny z Alphy to nawet grafika podobna. Trzeba się zapytać Spellbound :).

Alfeim:

--- Cytat: Galeria_Ciastek w 11 Październik 2008, 11:05:04 ---Trzeba się zapytać Spellbound :).

--- Koniec cytatu ---
"We are all a little bit shocked about it, but what can you do? Nothing. I think JoWooD will give an official statement sooner or later."
Jakby to był fake, to by zaprzeczyli od razu. Czyli wysuwa się myśl, że to na pewno nie fake.

@ truebezi, wrzucisz cytat? Jestem głupi, ślepy i nie mogę go znaleźć :<

Alchemistrz:
Skoro mowa o uzbrojeniu, koleszka, który nosił taką tarczę, która nie ograniczała w wiekszym stopniu jego mobilności w walce wazyła naprawdę róznie. W zalezności od epok materiały sie zmieniały i waga uzbrojenia tez. Po 20 kg to ważyła zbroja, ale nie ta pełna płytowa.. A miecze są ciężkie i 1-reczne to max do 8 kg, pamietajmy, ze kiedys na polu bitwy walczyli sami wojownicy podobni do Pudzianowskiego, wiec mógł machac sobie takim mieczykiem.... XD Tarcza napewno była cięzsza, jesli ktos sobie ja okól żelazem i wyprofilował, hełmy to max 2,5 kg ale i tak to męczyło strasznie bo niedawno widziałem na wyspie Wolin pokaz Wojów i wszyscy wracali z prezentacjii spoceni jak myszy... :P:P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej