Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

ÂŚwiadomy Sen

<< < (2/5) > >>

Czaroxxx:
Zgadzam się z panem królikiem w masce, gdybym odzyskał świadomość we śnie nie robiłbym czegoś rutynowego. Niestety jak to wcześniej było powiedziane LD jest trudną sztuką której uczy się długi czas ale korzyści z niej mogą być ogromne. Ciekawi mnie jedno, gdyby człowiek nauczył się czegoś we śnie, czy mógłbym wykorzystać to potem w prawdziwym życiu.

Aaron15:

--- Cytat: Kyras w 30 Sierpień 2008, 00:41:57 ---Zgadzam się z panem królikiem w masce, gdybym odzyskał świadomość we śnie nie robiłbym czegoś rutynowego. Niestety jak to wcześniej było powiedziane LD jest trudną sztuką której uczy się długi czas ale korzyści z niej mogą być ogromne. Ciekawi mnie jedno, gdyby człowiek nauczył się czegoś we śnie, czy mógłbym wykorzystać to potem w prawdziwym życiu.

--- Koniec cytatu ---
ÂŚwiadomy sen jest ograniczony wyobraźnią,więc niczego się nie nauczysz,nawet jak w książkę spojrzysz to nic tam nie ma tylko dziwne symbole albo skaczącę litery,łatwiej przychodzi osobom o mocnym i silnym charakterze,a niekiedy samowolnie. Najłatwiejszym sposobem uzyskania świadomości jest spojrzenie na swoje ręce. Moje że śnie były takie dłuższe i dziwne. No i pozostaje kwestia zachowania spokoju. W świadomym śnie smsa w telefonie nie odczytasz bo widzisz symbole przypominające pismo w dziwnym języku,jednak niekiedy możesz je przetłumaczyć

Czaroxxx:
A tego jeszcze w żadnym moim śnie nie spotkałem. W sumie nigdy w nich niczego też nie czytałem więc nie wiem co by tam było napisane. Ale gdyby mi ktoś w śnie coś mówił? Czy nie mógłbym tego zapamiętać? Przecież wiele rzeczy zapamiętuje się z takich snów.

Aaron15:

--- Cytat: Kyras w 30 Sierpień 2008, 00:56:49 ---A tego jeszcze w żadnym moim śnie nie spotkałem. W sumie nigdy w nich niczego też nie czytałem więc nie wiem co by tam było napisane. Ale gdyby mi ktoś w śnie coś mówił? Czy nie mógłbym tego zapamiętać? Przecież wiele rzeczy zapamiętuje się z takich snów.

--- Koniec cytatu ---
Gdybyś prowadził dziennik snów to tak ale tylko w świadomym śnie i osoba która mówi Ci cokolwiek we śnie byłaby w pełni kontrolowana przez twoja podświadomość nic czegobys nie wiedział by ci nie powiedziała. Mogła by ci powiedzieć na przykład o Twoim ukrytym pragnieniu musisz ją o to spytać w trakcie ld

Czaroxxx:
W takim razie mogłaby mi coś przypomnieć co byłoby głęboko ukryte w mojej świadomości.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej