Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

ÂŚwiadomy Sen

(1/5) > >>

Aaron15:
Temat ten tworzę z myślą o osobach które przeżyły takową dziwną rzecz. ÂŚwiadomy sen jest snem,w którym uzyskujemy świadomość umysłu i w pewnym stopniu mamy możliwość kontroli swoich snów (przebieg wydarzeń,osoby spotkane we śnie itd.) jednak tylko w ograniczeniu naszego umysłu. Możliwości w takim śnie są wielkie: zwiedzać świat snu a osiągnąć może go każda osoba,w zależności od umysłu w różnym czasie. Jeżeli przeżyliście taki sen,opisujcie go tutaj. Ja takich snów miałem kilka. W pierwszym śnie świadomość zyskałem pod sam jego koniec i doznałem szoku,że śnię jest to normalną reakcją. Potem miałem tak samo,nie mogłem uzyskać świadomości ponieważ wywalało mnie ze snu, w końcu niedawno na początku snu uzyskałem świadomość i aby nie wywalało mnie z niego przed snem powiedziałem w myślach sobie: "Jak uzyskam świadomość że śnie zapamiętam że mam zachowywać spokój" i udało się,wiedziałem że śnię i potrafiłem zachować spokój. ÂŚniło mi się to co robię codziennie,czyli czynności wykonywane rutynowo. Ale dość już o moim przypadku jeżeli mieliście taki sen piszcie tutaj jak się on odbywał i co Wam się śniło. :)
Edit:Jeżeli macie jakieś pytania na jego temat,zapraszam tutaj,postaram się na wszystkie odpowiedzieć.

user no. 11627:
Co za topic... Ogólnie to ostatnimi czasy prawie nigdy nie pamiętam co mi się śniło, tak więc o świadomym śnie zbyt wiele nie powiem. Pamiętam tylko jak dawno temu takie coś przeżyłem. ÂŚniło mi się, że jestem w szkole i jeszcze we śnie powiedziałem do kolegi "Uszczypnij mnie, czy ja śnię?" ;D Uszczypnął, ale się i tak nie obudziłem... innych snów nie pamiętam.

Czaroxxx:
Kiedyś miałem sen proroczy, w sumie nie mogłem nad nim panować ale to co w nim się wydarzyło potem stało się następnego dnia. A co do snów z możliwością ich manipulowania to zawsze się budziłem w momencie opanowania snu w całości, a wielka szkoda bo sny były naprawdę dobre jeśli wiecie co mam na myśli

><

Aaron15:

--- Cytat: Kyras w 30 Sierpień 2008, 00:13:15 ---Kiedyś miałem sen proroczy, w sumie nie mogłem nad nim panować ale to co w nim się wydarzyło potem stało się następnego dnia. A co do snów z możliwością ich manipulowania to zawsze się budziłem w momencie opanowania snu w całości, a wielka szkoda bo sny były naprawdę dobre jeśli wiecie co mam na myśli

><

--- Koniec cytatu ---
Dodam tylko że wrażenia z świadomego snu są ponad 5 razy mocniejsze niż w realnym świecie,jeśli masz na myśli to co ja, co do sony proroczych-jest to zjawisko związane bezpośrednio z DejaVu sam miewam takie sny. Po takim uczuciu że mi się to śniło.  bardzo mnie głowa boli. Panie don Corleone,kiedy mi się śnił koszmar o trąbie powietrznej to w końcu pomyślałem że nie może to być prawdą i obudziłem się to może być zjawisko rynku które zazwyczaj występuje w takich stanach a potem może dojść do fałszywego przebudzenia bądź do tak zwanego dusiołka nocnego.

Tiw:
Świadome sny, czyli LD o ile się nie myle. Zdarzyło mi się kilka razy, że odzyskałem świadomość we śnie, ale zwykle od razu się przebudzałem. Pamiętam jak miałem koszmary pomyślałem, że to nie może się dziać na prawde, i że to musi być sen no i się obudziłem i tak kilka- kilkanaście razy w życiu, na kilka sekund odzyskiwałem świadomość. Czasem próbowałem ćwiczyć, żeby mieć "prawdziwe" LD, ale odpuściłe sobie.

--- Cytuj ---Śniło mi się to co robię codziennie,czyli czynności wykonywane rutynowo.
--- Koniec cytatu ---
Na pewno odzyskałeś świadomość, może po prostu zapamiętałeś se, ja na pewno nie robiłbym czegoś rutynowego ;).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej