Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Historia Anny-prolog

(1/2) > >>

Mati92:
Mój kolega mnie prosił abym zamieścił  jego opowiadanie oto ono:
Wstęp       
Tej nocy Anna nie mogła zasnąć,wyszła więc ze swojej chaty w Górnym Mieście w Khorinis,by spoglądać w niebo i obserwować gwiazdy. Miała bląd,długie włosy,ubrana zawsze w błękitną suknię,która leżała na niej jak ideał. Kobieta postanowiła usiąść na pobliskiej ławce
-Z tej ławki jest piękny widok na gwiazdy-pomyślała i po chwili usiadła. Anna rozmyślała o swoim życiu,nie wiedziała co z sobą zrobić. Spojrzała na pierścień,który zdobił jej rękę. Był to prezent od jej męża,który dał go Annie,zanim wypłynął okrętem wraz z oddziałem strażników na Kontynent by wspomóc Króla w walce z orkami. Po chwili zrobiło się jej bardzo smutno
-Miał wrócić dwa tygodnie temu i co? Nie ma go! Chyba już go nie zobaczę. On zginął-pomyślała a łza zakręciła się w jej oku.
-Co ja mam teraz robić? Złoto się kończy,a ja z dnia na dzień mam coraz mniej klijentów! Muszę zająć się czymś innym a szwalnię strojów zamknąc-znów pomyślała. Myślałaby jeszcze z pewnością bardzo długo,ale przerwał jej nagły krzyk kobiecy,który zdawał się nadchodzić z sąsiedniego domu.Dom ten należał do przyjaciółki Anny-Clary. Anna wstała z ławki i wbiegła do domu,a to co ujrzała było okropne. Odziany w czarne szaty mag dusił Clarę i zdawało się jakby ją o coś pytał nieludzkim głosem. Głosem aktóry wystraszyłby niejednego obywatela miasta.Anna nie wiedziała,co zrobić
-Wiem,że masz tu to czego szukam. Zabije cię teraz i znajdę to-odezwał się Czarny Mag i prawą ręką utworzył kulę ognia,która spaliła Clarę.Mag jendaj zauważył że jest obserwowany i zdjął kaptur by wprowadzić Annę w stan hipnozy. Gdy mu się to udało powiedział: "To ty zabiłaś tą kobietę jutro pójdziesz do sędziego i powiesz mu że ją zabiłaś teraz śpij" i uspał Annę
__Koniec wstępu__

Sado:

--- Cytuj ---bląd,długie włosy,ubrana zawsze w błękitną suknię,która leżała na niej jak ideał.
--- Koniec cytatu ---

1. Blond
2. Lepiej brzmiałoby "która leżała na niej idealnie"

--- Cytuj ---Kobieta postanowiła usiąść na pobliskiej ławce
-Z tej ławki jest piękny widok na gwiazdy-pomyślała i po chwili usiadła.
--- Koniec cytatu ---

Niepotrzebnie to napisałeś. W razie czego mogłeś zastąpić "Pomyślała, siadając na zimnym kamieniu (czy jaka to ta ławka)"

--- Cytuj ---Był to prezent od jej męża,który dał go Annie
--- Koniec cytatu ---

Wywal. Zamiast Annie możesz dać żonie.

--- Cytuj ---klijentów!
--- Koniec cytatu ---

Klientów.

Prolog Taki sobie. Po przecinku nie dajesz spacji. Pisz w Wordzie. ÂŹle u Ciebie z interpunkcją i nie najlepiej z ortografią. Dużo powtórzeń. Fabuła oklepana, nawet jak na wstęp. Nie będę oceniałze względu że to prolog, ale jeżeli bym musiał, dałbym 3-4/10

Patty:
Oczywiście, że zagłosowałem na 1. Praca jest żałosna. Krótka, z błędami. Nic ci nie da to, że masz pomysły, skoro nawet nie potrafisz ich zrealizować. Brak spacji po przecinku, kropce, co tam jeszcze jest. Powtórzeń jest cała masa. Długość jest znikoma. Ale te rażące błędy odpychają nawet od tego.
W sondzie dałem 1, a sam daje 0/10. Nic się nie postarałeś, nawet o pomysł.

Asgarhan:
Dałem 2. Nie ma wielu błędów, ale nie ma również w czym ich robić :P Nie wciągnęło mnie (nie zdążyło). Robiłeś to na odwal się, prawda? A i jeszcze zaraz ci się Boba wpierniczy, pisząc ze musi mieć co najmniej stronę w Wordzie ;) A poza tym - chłopie, robisz same prologi i tyle z twojej twórczości. Coraz bardziej mnie od siebie odpychasz.

user no. 11627:
Oceniłem to na 2. Praca jest krótka, wiem że to prolog ale powinieneś dopisać chociaż z jeden rozdział. A tak fabuły nie mogę ocenić bo i za bardzo nie ma z czego, błędów jest sporo, przede wszystkim powtórzenia i interpunkcja.

--- Cytuj ---Myślałaby jeszcze z pewnością bardzo długo,ale przerwał jej nagły krzyk kobiecy,który zdawał się nadchodzić z sąsiedniego domu.Dom ten należał do przyjaciółki Anny-Clary
--- Koniec cytatu ---
Już w tych dwóch zdaniach widać jakość pracy. Słabo się postarałeś.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej