Muszę się jeszcze raz tu wypowiedzieć, bo chcę powiedzieć, że kilka rzeczy w SP mi nie pasi, a niektóre rzeczy, zamiast zostać poprawione, zostały spieprzone. Późno, ale to tak, żeby wszystko było jasne.
- Gdy jesteśmy na farmie, podczas rozmowy z postaciami widzimy opcję dialogową typu "Chcę dołączyć do Najemników!". Opcja ta została zmieniona i jest widoczna dopiero, gdy porozmawiamy z Lee na temat dołączenia do Najemników.
Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej, ale po co tu było cokolwiek przestawiać? Co w tym niby dziwnego? Przecież, kiedy pierwszy raz gracz jest na farmie, to chyba jest ciekawy, co musi zrobić, żeby do nich dołączyć. W odpowiedzi uzyskuje wtedy, że w tym celu Torlof musi go poddać próbie. On go wtedy wysyła do Lee i tyle. To jest błąd?
Zresztą, po obiciu Bustera i rozmowie z nim zawsze pojawiała się opcja ,,Lee jest szefem najemników, tak?''. W service packu ten dialog jest dostępny po rozmowie z Lee, co jest nieprawidłowe, gdyż
gracz zazwyczaj najpierw rozmawia z Busterem, a nie z Lee, po rozmowie z którym wiadomo, że jest szefem najemników.
- Halvor już nie będzie powtarzał dwukrotnie jednej ze swoich wypowiedzi.
Nic tutaj nie zostało poprawione, ba, nawet dialog został usunięty. :lol: Halvor powinien wymawiać trzy kwestie dialogowe pod rząd po oddaniu listu, a wymawia dwie. Takie wypowiedzi powinien mieć (mniej więcej):
- ,,Co? Pokaż go''
- ,,Słuchaj zachowajmy spokój (...)''
- ,,Ale przecież nie trzeba iść z tym od razu do straży (...)''
I właśnie tego trzeciego brakuje, za to tekst do niego jest podlinkowany pod tą drugą wypowiedź.
Wspominano także o tym, że tekst Xardasa na początku jest po niemiecku. Jasne, teraz już nie ma, ale za to przy wypowiedzi Xardasa ,,Zostało nam niewiele czasu'' widnieje tekst ,,Ale to nie wszystko. Niedawno doszły mnie słuchy o jeszcze innym zagrożeniu''.
No i co to ma być? Trzeba było powiedzieć Respevovi, żeby nie robił wtedy, kiedy jest pijany. ;/