Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!

<< < (56/70) > >>

Respev:
Tego jest znacznie więcej, ale podałem tylko przykłady...

EDIT: Za chwilę zostanie zmienione tło zapisu gry. Przedtem pochodziło ono z Gothic 2, gdyż twórcy nawet nie postarali się o wykonanie nowej grafiki dla tej czynności.

Szkodnik6:
Jakiś czas temu zgłaszałem błąd dot. wpisów w dziale "Nauka w Khorinis" - m.in. niepotrzebne wpisy itp. Przetestowałem to i zobaczyłem jedno niedociągnięcie. Myślę, że w przypadku Ignaza trzeba zrobić tak jak w przypadku Meldora i Kardifa czyli jak otrzymaliśmy wpis o nauce od Kardifa to nie otrzymamy go od Ignaza i na odwrót. Screen - http://ifotos.pl/uploaded/74363.JPG

W przypadku Constantina jest jeszcze jeden problem(już o tym pisałem) "Kiedy pierwszy raz spotykamy Constantina widnieje u niego dialog "Zechcesz nabyć nieco ziół", lecz gdy użyjemy tego dialogu Bezi nic mu nie daje a dialog znika; kiedy unikamy tego dialogu rozmawiając np. na temat bycie u niego czeladnikiem to on również znika. Może to pojawia się tylko wtedy gdy strażników przekupiliśmy ziółkami? Nie myślałeś żeby dialog o leczeniu u Constantina zrobić wielorazowy? Znika on po pierwszym dialogu na ten temat. Wydaje mi się, że lepiej jak można by było się leczyć u niego przez cały czas, ale to już twoja decyzja.

Respev:

--- Cytuj ---Wydaje mi się, że lepiej jak można by było się leczyć u niego przez cały czas, ale to już twoja decyzja.
--- Koniec cytatu ---
Jezus Maryja... po jakiego szatana? Po co zrobić ten dialog wielorazowy, skoro Constantino nas nie leczy, tylko mówi:

--- Cytuj ---func void DIA_Constantino_Heilung_Info()
{
   AI_Output(other,self,"DIA_Constantino_Heilung_15_00");   //Potrzebuję leczenia.
   AI_Output(self,other,"DIA_Constantino_Heilung_10_01");   //Co, jesteś ranny?
   Info_ClearChoices(DIA_Constantino_Heilung);
   Info_AddChoice(DIA_Constantino_Heilung,"Nie.",DIA_Constantino_Heilung_Nein);
   Info_AddChoice(DIA_Constantino_Heilung,"Tak.",DIA_Constantino_Heilung_Ja);
};

func void DIA_Constantino_Heilung_Ja()
{
   AI_Output(other,self,"DIA_Constantino_Heilung_Ja_15_00");   //Tak.
   if(other.attribute[ATR_HITPOINTS] < other.attribute[ATR_HITPOINTS_MAX])
   {
      AI_Output(self,other,"DIA_Constantino_Heilung_Ja_10_01");   //Idź więc do Vatrasa, on cię pozbiera do kupy. I przestań krwawić na moją podłogę!
   }
   else
   {
      AI_Output(self,other,"DIA_Constantino_Heilung_Ja_10_02");   //To ledwie draśnięcie, a ja mam ważniejsze rzeczy do roboty niż rozmowa z tobą.
   };
   AI_StopProcessInfos(self);
};

func void DIA_Constantino_Heilung_Nein()
{
   AI_Output(other,self,"DIA_Constantino_Heilung_Nein_15_00");   //Nie.
   AI_Output(self,other,"DIA_Constantino_Heilung_Nein_10_01");   //Wynoś się więc, bo zaraz BÊDZIESZ ranny.
   AI_StopProcessInfos(self);
};
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---W przypadku Constantina jest jeszcze jeden problem(już o tym pisałem) "Kiedy pierwszy raz spotykamy Constantina widnieje u niego dialog "Zechcesz nabyć nieco ziół"
--- Koniec cytatu ---
A ja się o sejw oczywiście pół roku doprosić nie mogę... Co do Ignaza, u mnie nie ma podwójnego wpisu. Na pewno wgrałeś patch na czystego Gothica?

BTW:

Robben:

--- Cytuj ---Kiedy pierwszy raz spotykamy Constantina widnieje u niego dialog "Zechcesz nabyć nieco ziół", lecz gdy użyjemy tego dialogu Bezi nic mu nie daje a dialog znika; kiedy unikamy tego dialogu rozmawiając np. na temat bycie u niego czeladnikiem to on również znika. Może to pojawia się tylko wtedy gdy strażników przekupiliśmy ziółkami?

--- Koniec cytatu ---
Ja tu nie widzę żadnego błędu. Kiedy powiemy Constantinowi Zechcesz nabyć nieco ziół, to wtedy on odpowie Jeśli masz jakieś na sprzedaż, a my dostaniemy za to doświadczenie. Tak więc ziół nie powinniśmy mu dawać, więc nie jest to błąd.

Respev:
Właśnie, Robben ma rację. Dzisiaj wykombinowałem wraz z zarządem "Złotych Wrót" niewidzialne ściany. Jeśli wszystko pójdzie po myśli, jutro zacznę wdrażać te niewidzialne ściany do świata. Mam nawet taką koncepcję. Jak wiecie, albo i nie, jest taki nienaprawialny błąd w Gothicu, dzięki któremu możemy przejść obok strażników. Chodzi konkretnie o chodzenie bokiem (tzw. WSADem) koło straży. Mam taki pomysł, aby za wszystkimi strażnikami w grze (np. tymi pilnującymi wejścia do górnego miasta) wsadzić niewidzialną ścianę. Jeśli ktoś będzie próbował przejść obok strażników WSADem, to mu się nie uda, gdyż ściana ta zniknie dopiero wtedy, gdy będziemy mieć uprawnienia do wejścia do górnego miasta i tak dalej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej