Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!
Szkodnik6:
--- Cytuj ---Nie będę tego poprawiał chyba, że ktoś mi da zapis gry z tym dialogiem.
--- Koniec cytatu ---
To są pierwsze dialogi jakie możemy z nim zamienić, więc wystarczy, że zaczniesz grę od początku i "podskoczysz" przy użyciu kodów do Constantina i z nim pogadasz.
Respev:
Wyjaśnij po kolei co i jak, tj. kiedy wychodzi ten dialog o grzybach.
EDIT: Zrobiłem tak:
- Strzały do ognistego łuku (najsłabszego) sprzedaje Bosper (400 sztuk).
- Strzały do magicznego łuku sprzedaje Fisk (250 sztuk).
- Strzały do magicznej kuszy sprzedaje Cronos w Jarkendarze (180 sztuk).
Teraz tak, standardowo ognisty łuk zabiera 50 pkt. obrażeń, a magiczny łuk 100. Jak myślicie, ulepszyć ognisty łuk, tak, aby zabierał 100 pkt. obrażeń, a magiczny 150 punktów?
Bruce:
--- Cytat: Respev w 10 Marzec 2009, 18:04:22 ---Wyjaśnij po kolei co i jak, tj. kiedy wychodzi ten dialog o grzybach.
ulepszyć ognisty łuk, tak, aby zabierał 100 pkt. obrażeń, a magiczny 150 punktów?
--- Koniec cytatu ---
Ten błąd Constantina pojawia się dopiero po zostaniu jego czeladnikiem. Może dzisiaj wieczorem uda mi się ten błąd opisać. A co do tych łuków, to zależy od tego ile obrażeń zadaje magiczna kusza. Jak ok. 200, to czemu nie.
Respev:
--- Cytuj ---A co do tych łuków, to zależy od tego ile obrażeń zadaje magiczna kusza. Jak ok. 200, to czemu nie.
--- Koniec cytatu ---
Magiczna kusza zadaje 200 punktów obrażeń. Właśnie ustaliłem i wdrożyłem koszta magicznych strzał i bełtów:
- 1 magiczny bełt: 20 szt. zł. (za 1000 szt. zł. kupimy 50 bełtów).
- 1 magiczna strzała: 15 szt. zł.
- 1 ognista strzała: 10 sztk. zł.
Ponadto dodam opisy dla tej amunicji (na razie widnieje tylko cena), a także dla broni, które ją wykorzystują.
Boba Fett:
--- Cytuj ---Teraz tak, standardowo ognisty łuk zabiera 50 pkt. obrażeń, a magiczny łuk 100. Jak myślicie, ulepszyć ognisty łuk, tak, aby zabierał 100 pkt. obrażeń, a magiczny 150 punktów?
--- Koniec cytatu ---
Uważam, że to niezbyt dobry pomysł, gdyż mija się z pierwej ustalonym przeznaczeniem SP.
Jeżeli chcecie już robić te kombinacje z obrażeniami i magicznymi pociskami u kupców, to dobrze by było, gdyby gracze mieli wybór na naszym portalu, czy wolą SP tylko pozbawionego bugów i z poprawionymi dialogami, czy też wolą SP z ingerencją w te pociski. (Jak dotąd nowa wersja SP eliminowała starszą, dlatego sądzę, że SP4.xx powinien być tak samo dostępny jak SP5).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej