Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!

<< < (52/70) > >>

Respev:
Masz rację, jest po niemiecku, jeśli nie wybierzemy najpierw opcji "O jakim innym zagrożeniu mówisz.". Wina Lorda Michała. Poprawię i wydam nową wersję. Dziwi mnie, dlaczego nikt przez 7 miesięcy działalności SP nie poinformował mnie o tym błędzie. Jest też drugi babol przy dialogach z Xardasem (i nie mowa tutaj o tekście w języku niemieckim), właśnie go poprawiłem.

Powtarzam: SP powstał na "polskich" skryptach Lorda Michała, które to po polsku są w rzeczywistości w 70%. 30% skryptów musiałem sam tłumaczyć lub poprawiać w kwestii językowej, ale zawsze może mi coś umknąć.

EDIT: Pracuję teraz nad tymi bełtami do magicznej kuszy i tak dalej. Bardzo prosty warunek i działa. Muszę tylko zwiększyć cenę magicznych bełtów.

--- Cytuj ---if (Npc_HasItems(other,ItRw_Addon_MagicCrossbow) //Jeśli mamy magiczną kuszę...
   && (Bosper_Amunicja_do_magicznej_kuszy == FALSE))
   {
      CreateInvItems (slf, ItRw_Addon_MagicBolt, 150); //Pojawia się 150 bełtów na sprzedaż u Bospera.

Bosper_Amunicja_do_magicznej_kuszy = TRUE;
   };
--- Koniec cytatu ---

Szkodnik6:
Pomysł z magicznymi bełtami do magicznej kuszy oraz strzałami do ognistego łuku wydaje mi się w porządku. Pamiętasz taki zamknięty teren w Jarkendarze koło któregoś z budowniczych. Z tego co pamiętam z tego terenu mogłoby się wydostać jedynie na kodach(chodź mogę się mylić). Może jak znalazłbyś kogoś od Spacera to dodałbyś jaką wystającą skałę, dzięki której można by wrócić lub coś innego. Aha pamiętam, że były jeszcze błędy z Constantinem, czy o nich zapomniałeś?

Bruce:
A te bełty i strzały będą się odnawiały co rozdział tak jak zwykłe czy też jak się raz kupi to już tyle będzie do końca gry? A z tym zamkniętym obszarem, to jeszcze bym proponował jakoś zamknąć klasztor Magów Ognia. Da się tam wejść wdrapując się na skałę obok po prawej stronie. Stamtąd można już łatwo wskoczyć na dach klasztoru i zejść bez żadnego uszczerbku na zdrowiu. Ponadto zauważyłem błąd, który nie występował w zwykłym NK, w SP już miałem go 3 razy. Mianowicie jak się "pogania" dialogi, to one po prostu znikają i nic nie słychać, a postacie stoją tak jakby gadały ze sobą. Tutaj działa tylko kombinacja Shift+Esc i wyjście z gry. Wczytanie sejwa ani nowa gra nie pomaga. Dodam, że wtedy nie miałem playerkita ani żadnego moda.

Arthas:

--- Cytat: Szkodnik_66 w 10 Marzec 2009, 16:36:52 ---Pamiętasz taki zamknięty teren w Jarkendarze koło któregoś z budowniczych. Z tego co pamiętam z tego terenu mogłoby się wydostać jedynie na kodach(chodź mogę się mylić). Może jak znalazłbyś kogoś od Spacera to dodałbyś jaką wystającą skałę, dzięki której można by wrócić lub coś innego.
--- Koniec cytatu ---
Nie ma sensu zmieniać niczego w otoczeniu, ponieważ da się stamtąd wydostać w "normalny" sposób. Choćby dzięki wyuczonej akrobatyce.
Tutaj jest nawet o tym cały temat.
Nie schodząc bardziej z tematu i wypowiadając się na temat samego Service Pack'a, dzisiaj odpaliłem po raz kolejny Noc Kruka (z zainstalowaną już wersją 1.4) z nadzieją, że łatka naprawdę mi się przyda.

Respev:

--- Cytuj ---Może jak znalazłbyś kogoś od Spacera to dodałbyś jaką wystającą skałę
--- Koniec cytatu ---
Takich rzeczy nie robi się w Spacerze.

--- Cytuj ---Aha pamiętam, że były jeszcze błędy z Constantinem, czy o nich zapomniałeś?
--- Koniec cytatu ---
Nie będę tego poprawiał chyba, że ktoś mi da zapis gry z tym dialogiem.

--- Cytuj ---A te bełty i strzały będą się odnawiały co rozdział tak jak zwykłe czy też jak się raz kupi to już tyle będzie do końca gry?
--- Koniec cytatu ---
Będzie tylko około 200 bełtów do końca gry. Nie będą się odnawiać w asortymencie Bospera. Po prostu będą jednorazowe. Tak samo ze strzałami (tzn. tymi magicznymi).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej