Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Service Pack v1.4 dla Nocy Kruka już jest (nowy patch)!
Respev:
--- Cytuj ---Pytałeś kogoś w związku z tym na forum theModders?
--- Koniec cytatu ---
Nie pytałem, bo nie będę się na razie tym zajmować. Nadmienię jeszcze, że kamieni nie usuwa się Spacerem, a programem 3Ds Max (przynajmniej te większe, jak np. półka skalna).
Szkodnik6:
Twój SP, twoja wola. Aha pamiętaj żeby zmienić numer wersji Service Packa w instalatorze(przy SP 1.3 zapomniałeś) jak i w Readme oraz popraw go(na samym dole w wersji 1.0 powtarzają się dwa wpisy, pisałem już do ciebie na ten temat).
Respev:
Nowa wersja. Szczegóły na samym początku tematu, w pierwszym poście.
Bruce:
Wielkie dzięki Respev za tego SP. Ale mam jedno pytanie. Pisałeś wcześniej, że to jest ostatnia wersja. Czy od tamtego czasu zmieniłeś zdanie czy też już więcej nie będzie żadnych SP?
PS. I czy mogę walnąć newsa o tym SP na stronie Poziomkaz?
Respev:
Myślę, że to nie będzie ostatnia wersja. Szukam kogoś, kto pomógłby mi od strony Spacera. Chcę w SP v1.5 dodać niewidzialne ściany tu i ówdzie, by np. nie można było się dostać do górniczej doliny w pierwszym rozdziale, bo w tej chwili, aby do wykonać wystarczy wspiąć się na pasmo górskie obok wieży Xardasa. Chciałbym też dodać możliwość kupowania strzał do magicznej kuszy oraz magicznego i ognistego łuku (nie wiem, czy dobrze zapamiętałem nazwy, gdyż dawno nie grałem). Strzały/bełty byłyby do kupienia np. u Bospera. Powiedzmy, że 30 sztuk złota za jedną strzałę/bełt (zależy od obrażeń zadawanych przez broń). To akurat jest pomysł, który musi zostać obmyślony wraz z czytelnikami Tawerny, tak więc proszę o opinie, czy wprowadzić coś takiego w życie czy też nie. Kupcy mieliby dla nas tą specjalną amunicję do jakże zacnych artefaktów dopiero wtedy, gdy będziemy mieć któreś z nich w ekwipunku. Przykładowo: zdobędziemy magiczną kuszę i od tej chwili Bosper będzie miał na stanie amunicję do niej. Gdy kuszę sprzedamy, Bosper nie będzie w posiadaniu takowych bełtów.
--- Cytuj ---PS. I czy mogę walnąć newsa o tym SP na stronie Poziomkaz?
--- Koniec cytatu ---
Tak. Założenie jest takie, żeby o SP v1.4 dowiedziało się jak najwięcej ludzi, gdyż jest to na pewno jedna z tych pożyteczniejszych polskich modyfikacji dla "Nocy Kruka" (co prawda nie wymaga GothicStartera i jest samowystarczalny, ale to w końcu modyfikacja), a może nawet najważniejsza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej