Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Najgorszy/Najlepszy serial
Metztli:
Nie wiem czy można to nazwać serialem, ale mój ulubiony to ,, Dom nie do poznania``. Pomimo że ekipa jest trochę zwariowana, kocham to oglądać... Pokazuje że na świcie są jeszcze dobrzy ludzie, a pozatym lubie sobie popatrzeć na ich orginalne pomysły...
Inny serial to ``M jak miłość``, uwarzam że jest dość oryginalny i ciekawy. Nie ma monotoni jak w większości seriali i nie obrarza nikogo jak np. Złotopolscy.
Ach, i uwielbiam seriale typu W11, są świetne choć czasem gra aktorów jest okropnie sztuczna. No i pokazuje pracę policjantów jak jest niebezpieczna i że czasem akcje się nie udają.
Nieznoszę wszelkich brazylijskich tasiemców typu `` Moda na sukces``bo są beznadziejne i zawsze o tym samym. ``Złotoposkich`` gdyż uwarzam że ten serial obraża ludzi ze wsi i tym podobnych kiczowatych seriali.
Crisis:
1) Zagraniczne:
a) Dobre
- Kompania Braci - wspaniałe ^_^ Mam wszystkie odcinki i muszę powiedzieć, że opłaca się ściągnąć :P Ogólnie bardzo fajne, film opowiada o Amerykańskiej Armii Spadochronowej, biorą udział w walce w Normandii w Holandii i Niemczech... świetne efekty i sporo akcji, godne polecenia
- Wszystkie Star Treki - geniusz na całego... bardzo lubię seriale SF a Star Trek to wszystko zapoczątkował. Najbardziej lubię Star Trek Voyager, ale to wszystkie ST są super ;] Powiązane są tak jakby wszystkie :P ÂŚwietne fabuły i nawet sporo akcji...
- StarGate SG1 - REWELACJA! Najlepszy serial SF jaki był... Ci którzy oglądali film "Gwiezdne Wrota" wiedzą o czym mówię. ÂŚwietna ogólna fabuła serialu, bardzo dużo akcji i ich nieoczekiwanych zwrotów. Cud miód ^_^
b) Słabe:
- Gotowe Na Wszystko - nie mój gust ;]
- Tajemnice SmallVile - BLEEE!!! To powinno wystarczyć :P
2) Polskie:
a) dobre
- Oficer i Oficerowie - świetne, nieoczekiwane zwroty akcji, sporo się dzieje, dobra fabuła... Borys Szyc świetną rolę gra w obu tych filmach ;]
- Kryminalni - po prostu polubiłem ;] Nie wiem czemu :P
- Glina - Nic tego nie pobije ^_^ Geniusz Polskich twórców...
b) Słabe:
- Wszelkie seriale typu: M jak Miłość, Złotopolscy, Na Wspólnej i Samo ÂŻycie - nie wiem po prostu nie wiem, nienawidzę takich seriali i brzydzę się nimi :P Jak patrze na te przewidywalność to słabo mi się robi... zero nowości... wszystko co można było zrobić w takich serialach już zostało zrobione...
Pozdrawiam
Khaleb:
Ja mam stale pozycje, które wam zaraz wymienię ...
Zagraniczne:
1) Friends- ten serial uwielbiam i wiele był dal gdyby nadal go nagrywano
2)Lost-może być, ogólnie daje rade ale i tak nie przepadam za nim
3)Ally McBeal, nie wiem czy dobrze napisałem ale bardzo lubiłem ten serial
Polskie:
1)Oficer-bardzo ciekawy serial, ma klimat
2)Oficerowie-tandeta, najlepsza była 1 seria... chociaż nazwa była porządna
3)Kasia i Tomek-rozbawiał i rozbawia mnie dalej każdy odcinek :)
Trivet:
Zagraniczne:
Kompania Braci - serial, który swoim rozmachem i realizacją, a także fabuła bije wszytskie wojenne produkcje jakie dotąd powstały. Cóż jednak mogło powstać ze współpracy Stevena Spielberga i Toma Hanksa? Po prostu genialny film opowiadający w dziesięciu częściach o losach amerykańskiej kompani spadochronowej. Fabuła sięga wydarzeń z D-Day, aż po koniec wojny. Po prostu miodek.
LOST - chyba każdy kojarzy ten serial. Swietnie zrealizowany, zaskakujący i z rozmachem. Zapierająca dech w piersiach historia rozbitków, która wciągnie każdego. Z uwagą śledze każdy odcinek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Polskie:
Oficerowie - zacząłem ten serial oglądać dopiero niedawno. Zaskoczył mnie wyjątklowo pozytywnie i wciągnął bez reszty. W szczególności na uwagę zasługuję doskonała rola Borysa Szyca, który wnosi naprawde wiele do tego serialu.
Fala Zbrodni - co prawda serial zmienił troche swój klimat po pierwszej serii, ale nadal oglądam go z zaciekawieniem. Jak każdy wie mafia rosyjska ma długie macki, więc policjanci mają co robić. Poza tym podoba mi się naprawde dobrze rozbudowane wątki pojedyńczych policjantów. Warto oglądać serial dla samego Mirosława "Szajby" Baki.
Camera Cafe - mini serial, emitowany niegdyś na antenie TVNu któy co tydzień rozbawiał mnie do łeż. Naprawde szkoda, że już nie jest emitowany. ÂŚwiat widziany "z oczu" automatu do kawy wcale nie jest nudny.
Aeskel:
Jako, że nie mieszkam w Polsce to wymiennie te seriale, które lecą u mnie.
-----
Band of Brothers - Każdą część mogę obejrzeć na tv za pomocą HBO|ON DEMAND. W sumie to wspaniały serial, oglądałem wszystkie odcinki po 2 razy. Wszytko zaczyna się od lądowania w Normandi (znany również jako D-Day) aż po koniec wojny. Polecam każdemu.
Will & Grace - Historia opowiada o geju i dziewczynie co mieszkają razem pod jednym dachem ^^ Dziwne połączenie. Można się pośmiać.
------
Z polskich seriali to znam tylko kryminalnych. Dobra produkcja.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej