Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Najgorszy/Najlepszy serial
MrCzarnymen:
Zrobię mały refresh w temacie więc:
+ÂŚwiat według bundych
+Odwróceni
++Kiepscy!
+Prison Break
+Za pewne Złodziej bo zamierzam oglądać
Wszystkie soap opery i inne do kitu i paszoł won swołocz na sybir!
Eregrin:
+
ÂŚwiat według Kiepskich - poroste życie w Rzeczpospolitej
Jaka to Melodia - fajne xD
Plebania - Nie wiem czemu, ale wciągające ;)
Sędzia Anna Maria Wesołowska - fajne, ale nie śmiać się ze mnie!
-
Wszystko w stylu "M jak Miłość"
Altair:
--- Cytat: Lord Arthas ---+
ÂŚwiat według Kiepskich - poroste życie w Rzeczpospolitej
Jaka to Melodia - fajne xD
Plebania - Nie wiem czemu, ale wciągające ;)
Sędzia Anna Maria Wesołowska - fajne, ale nie śmiać się ze mnie!
-
Wszystko w stylu "M jak Miłość"
--- Koniec cytatu ---
Cóż, "Plebania" już podchodzi pod "styl M jak Miłość". A "Jaka to melodia?" to nie serial.
Seriale, które lubię oglądać:
- ÂŚwiat według Bundych (którego z Polsatu wyparły durne telenowele) - humor stoi tutaj na bardzo wysokim poziomie, sparodiowano bardzo ładnie życie 'typowej' rodziny amerykańskiej.
- ÂŚwiat według Kiepskich - serial stary jak świat, mimo to jest jednym z najlepszych, jak nie najlepszym, polskim serialem komediowym, losy nietypowej polskiej rodziny...
- I kto tu rządzi? - serial stosunkowo młody, wcześniej bardzo podobny leciał bodajże w stanach. Ponieważ lubię Lindę, oglądam go i bardzo podoba mi się humor tam przedstawiony
- Fala zbrodni - właściwie to lubiłem to oglądać - teraz jest do dupy :]
- Pitbull - jeden z bardzo nielicznych pojawiających się w polskiej telewizji takich seriali. Serial kryminalny, w którym akcja jest dynamiczna, pokazują prawdziwą, nie zakłamaną rzeczywistość polski, jak i najnormalniejsze w świecie zachowania ludzi. Poza tym naturalność wypowiedzi i dykcji sprawia wrażenie, jakby kręcono ten film spontanicznie. W większości seriali ludzie mówią nadzwyczaj wyraźnie, mega-poprawną polszczyzną bez najdrobniejszych niedociągnięć. W "Pitbullu" aktorzy mówią tak jak w rzeczywistości, tak samo się zachowują. Według mnie serial jest wielkim hitem.
- oczywiście "Włatcy móch" - nie muszę chyba wyjaśniać? :)
A tutaj te, na które nie mogę patrzeć:
- wszelkie "M jak miłość", "Plebanie", "Klany" czy inne gówna. Pojawia się ich coraz więcej i każdy z nich jest coraz gorszy.
- wszelkie W11, Detektywi, Anne Marie Wesołowskie i inny shit, w którym aktorstwo stoi na poziomie przedstawienia w przedszkolu, jest sztuczne, plastikowe, a sama "akcja" nudna jak przemówienie Tuska...
- wszelkie "Zbuntowane anioły", czy "Jesteś moim życiem" - argentyńskie, wenezuelskie czy jakie tam jeszcze telenowele do kosza! chyba nie muszę mówić czemu?
Naugrim:
Najlepsze:
Przyjaciele
Kompania Braci
Ostry Dyżur
Chirurdzy
Ujdzie:
Dwóch i pół
Detektyw Monk (prawie zaliczam do najlepszych :D)
Tragedia:
99% POLSKICH SERIALI - ostatnio polscy filmowcy a także ci co się zajmują serialami wzięli sobie za punkt honoru żeby w każdym filmie i serialu nieważne czy to komedia dramat czy kryminał pokazać miłość (nawet to im nie wychodzi) (patrz- kryminalni) albo są sztuczne do kresu wytrzymałości (patrz- sędzia anna maria wesołowska)
Kobra-Oddział specjalny
No i amerykańskie seriale z "podśmiewaczkami" (sam wiem kiedy się śmiać) z nielicznymi wyjątkami (patrz- Przyjaciele)
Robben:
Ja to oglądam czasem Na Wspólnej, bo jeszcze mnie jakoś wciąga. Poza tym, oglądam też W11, Kubę Wojewódzkiego i Szymon Majewski Show, choć także nie zawsze. Oglądałem też Kryminalnych ale już tego nie robię, ponieważ są nudne jak flaki z olejem (chyba za dużo edycji). Był jeszcze serial Odwróceni i to był najlepszy serial, jak dla mnie, ale już nie chodzi. Natomiast innych seriali nie oglądam, więc nie wiem jakie są. O, i telenowele też nawet oglądam :lol:.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej