oficjalny Polski serwis gier z serii Gothic
Nad Valfden zapanowała Veris, roku 2 IV Ery. Rośliny i zwierzęta budzą się do życia po hemisowych mrozach. Jest ciepło i słonecznie.
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ja też mam pytanie. Czy dracon jest stałocieplny czy zmienno? Jest to gad owszem ale nie mam pewności.
Witam.Mam pytanie odnośnie Wampirów.Czy Wampiry śpią? Czytałem, że po wypiciu krwi odzyskują straconą energię i takie tam. Więc czy muszą czasem za dnia spać, medytować?
O Wielki Mistrzu Assortcie! Jak Wampir reaguje na alkohol?
Oczywiście, że sen dla wampira to coś jak sen dla człowieka. Podczas snu regeneruje siły. Po prostu wampir nie musi dużo spać i nie potrzebuje tyle snu ile człowiek. Potrafi tygodniami przeżyć bez snu.
Myślę, że to subiektywna reakcja jednostki więc nie mogę przewidywać domniemanej reakcji. Na pewno możemy zwęzić poszlaki do zadowolenia lub niezadowolenia ze względu na obecność alkoholu np. na przyjęciu. Dopuszczam również do myśli zaskoczenie ze strony wampira np. "O! Alkohol!".
ÂŚpią w ten sam sposób co np. ludzie? To znaczy w łóżkach, albo czymś takim?
A teraz drugie pytanie. Czy Wampir może się upić? Ile potrzebuje do tego alkoholu?
Tam gdzie mu się żywnie podoba. Może to być łóżko, kanapa, fotel, podłoga, ziemia etc. Bycie wampirem nie ogranicza Cie do spania w trumnie 5 metrów pod ziemią.
Czy Czarne Dracony występują w naturze, tak jak Czerwone, czy też są jedynie swoistą mutacją wywołaną sztucznie?
Jak rysuje się obecnie sytuacja polityczna Ketofy? Zasady gry milczą na temat takich szczegółów, a mnie drażni taka niewiedza.
Jakiś biedak przyszedł poradzić się mędrca.- Panie, cóż się stanie, jeśli ugryzie mnie wąpierz i krwi mi trochę upije?