Autor Wątek: Rakus - nie ma go w jaskini  (Przeczytany 5051 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
Rakus - nie ma go w jaskini
« dnia: 09 Lipiec 2008, 11:49:04 »
Mam taki problem - szukam teraz 12 pucharów ognia i mam już 10. Jeden puchar ma Rakus - mag ognia z jaskini blisko Montery. Znalazłem tą jaskinie i jestem pewien, że to ta, ponieważ sprawdzałem w interaktywnej mapie. W jaskini jest łóżko, biblioteka, stół alchemiczny, chram Beliara, ale nie ma Rakusa! Obszedłem całą jaskinie dwa razy, i nie mogę znaleźć maga. Szukałem też na terenach w pobliżu jaskini, ale tam też go niema. Nadodatek gdy próbuje podejść do pulpitu na książki, to niemogę. Chyba dlatego, że Rakus przy nim stał, ale go niema.

Gdy grałem ścieżką Innosa to miałem podobny kłopot z Miltenem. Nie było go w jaskini klasztornej. A pewnego razu znalazłem go w pobliżu Vengradu, przy spalonej chacie. Być może Rakus też jest w jakimś miejscu Myrthany, ale raczej niema sensu ganiać po całym kontynencie w poszukiwaniu maga, zwłaszcza, że Myrthana jest taka wielka.

Zapewne wystąpił u mnie jakiś bug, i dlatego proszę was o pomoc.
« Ostatnia zmiana: 09 Lipiec 2008, 22:03:32 wysłana przez Kirgo32 »

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

Odp: Rakus - nie ma go w jaskini
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipiec 2008, 12:03:07 »
Poszkaj jeszcze raz. Jeśli na pewno go nie ma, wpisz: goto Rakus. Przeniesie Cię do Rakusa. Jeśli jednak nie przeniesie Cię, to on nie żyje. Wtedy wpisz: spawn Rakus. Mag ognia pojawi się przed tobą.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 09 Lipiec 2008, 12:03:07 »

Offline Kirgo32

• Myśliwy
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lipiec 2008, 12:11:53 »
problem w tym ze nie gram na kody
« Ostatnia zmiana: 09 Lipiec 2008, 12:15:40 wysłana przez MeGiddo »

Offline Mantos

• Weteran
  • Reputacja: 294
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lipiec 2008, 12:45:18 »
Dobrze, zacznij grę od nowa, wtedy prawdopodobnie będzie w jaskini. Przy odrobinie szczęścia, kiedy zaczniesz grę od nowa nie będziesz miał bugów.

Genau das. - [Boba Fett]
« Ostatnia zmiana: 09 Lipiec 2008, 13:32:20 wysłana przez Boba Fett »

Offline Merdarion

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
  • Mag Siedmiu Wiatrów
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Lipiec 2008, 14:07:07 »
Mam pytanie co do kodów typu spawn. Ostatnio miałem problemy z Miltenem, bo mi gdzieś znikł. Teraz jest już wszystko w porządku, ale wcześniej spróbowałem wpisać kod spawn Milten. Milten się pojawił, ale jak można sprawić, aby przywołani npc mieli jakieś kwestie dialogowe?

Offline Russel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
  • mody.gryinfo.com
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Lipiec 2008, 13:52:28 »
no dobrze , ja wreszcice odkryłem sensowne wytłumaczenie nato czemu niema Rakusa

jak pewnie wiecie Rakus jest magiem ktory przylaczy sie do Okary jak pomozemy mu sie wydostac z Jaskini , i on jest tak zaporogramowany ze jest czlonkiem okary ale zeby doniej poszedł musimy pomuc mu wydostac sie z jaskini , a wiece ze jest tak ze jak np wyzwalamy jakies miasto i gdy rozpoczela sie walka wszyscy okrowie w miescie stoja z wyciagnietymi broniami i wszyscy sa na czerwono ( na czerwono - czyli mam namysli ich nazyw np. wojownik , sa napisane czerwonym kolorem ) a wiece ze jest tak ze gdy zabijemy konkretna liczbe przeciwnikow pisze ze wyzwolilismy miasto i wszyscy orkowie uciekaja , i jest tak ze jak ork ucieknie nam z naszego widoku ( np za mury miasta) to wtedy wyskoczy nam ze dostalismy za niego EXP'a , i potem jak tam pujdziemy pozostanie ponim tylko broń , i tak samo jest z Rakusem , on jest czlonkiem okary i jak niszczymy okare i zniszczymy wszystkich to nasi przeciwnicy ktorzy nam uciekna z widoku ekranu znikna i odstaniemy zanich expa...

czyli podsumowujac jesli zniszczymy okare , to w tym samym momencie rukus zniknie ze swojej jaskini a my dostaniemy za niego expa , tak samo jest z myslywimi co moga zostac czlonkami okary ( u jednego jest misja z cieniostworami a u drugiego z dzikami ) jak ja zniszczylem i donich poszedłem to ich niebylo tylko lezyly na ziemi ich bronie

wiem ze wytlumaczylem to troche zle i moze byc to dla wielu niezrozumiale ale jest to JEDYNE sensowne wytlumaczenie nato czemu w jaskini niema Rakusa , oczywiscie jak pujdziemy do rukusa przed zniszczeniem okary i go tam niebedzie , to moze to byc bug ale jesli zniszczymy okare zanim do niego pujdziemy to go juz tam niebedzie

PzDR Russel

P.S
jesli chcecie sie upewnic to zabijcie z 4 osoby w okarze , pujdzcie to rakusa to was zaatakuje
a jesli kirgo nierozwaliles okary a go tam niema noto jest to bug
« Ostatnia zmiana: 10 Lipiec 2008, 17:07:56 wysłana przez Russel »

Offline Kirgo32

• Myśliwy
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Lipiec 2008, 14:58:35 »
Russel- jeśli to co mówisz jest prawdą (a wydaje się to bardzo prawdopodobne), to nie znajde już wszystkich pucharów ognia, ponieważ Okare zniszczyłem już o wiele wcześniej. Ale mówi się trudno. Dzięki za pomoc.

Offline Russel

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
  • mody.gryinfo.com
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Lipiec 2008, 16:56:24 »
Spokojnie , jeste tego pewien , dlugo dochodzilem do tego zeby sie skapnac czemu go tam niema , i wydaje mi sie ze jestem jednym z nieiwelu  ktorzy sie skapneli oco chodzi , ale cuz  mówi sie trudno , misja z ognistymi pucharami niewlicza sie w fabule ale przydalo by sie pare pt reputki u orkow :]

PzDr Russel

Jesli chcesz wszystkie zadania u orkow na reputacje to zrob nowy temat a ja tam napisze

« Ostatnia zmiana: 10 Lipiec 2008, 17:10:12 wysłana przez Russel »

Offline Kirgo32

• Myśliwy
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Lipiec 2008, 19:11:30 »
Hmmm.....z tego co wiem to bez wszystkich ognistych pucharów nie będę mieć 75% reputacji u orków. ale to już inny temat. Ten można zamknąć.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #8 dnia: 10 Lipiec 2008, 19:11:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18