Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Dwa odtwarzacze mp3
DeadFish:
Mam zamiar kupić sobie nowy, tani odtwarzacz MP3 z 1GB pamięci.
Wacham się między:
CREATIVE ZEN NANO PLUS
PHILIPS SA1330
Sam nie wiem. Niby Creative ma więcej funkcji, jednak ten Philips strasznie mi się podoba ze względu na wygląd. Nie podoba mi się też akumulator w Philipsie - wolę na baterie. Creative niby ma funkcje typu wejście liniowe, jednak kto tego w ogóle używa?
Jednak bardziej schylam się w stronę Creative'a.
A może zaproponujecie mi coś innego w cenie do 300 zł 1 1GB pamięci?
Pozdro
zaj:
Kup Irivera t30 nówka kosztuje ok.300zł, przebija Creative i Philipsa jakością dźwięku, wykonania i jest wytrzymały. Z tańszych odtwarzaczy polecam Sandiski.
Arkhan:
Nano Plus, firmy Creative, ma swoje wady jak i zalety. Po pierwsze owa mp3 posiada wysoką jakość dźwięku, i multum bajerów. Z wytrzymałością samego urządzenia bywa gorzej - szybko sie rysuje. Jeśli chodzi o stuff wewnątrz pudełka - obszerny poradnik, sporo papierów do gwarancji etc. Jest również kabelek do kompa który służy do przenoszenia muzyk z PC do naszego małego sofciku ;]. Niezbędne będzie oprogramowanie, dołączone do pakietu, a Dyktafon w mp3? Niezbędny, szczególnie na sprawdziany, nagrywamy sobie głos przez mikrofon który jest umieszczony obok wyświetlacza [taka maluteńka kropka] no i sobie słuchamy na "5" mając jedną słuchawkę w uchu :P Sam posiadam takowy odtwarzacz tylko że 512 i przyznam, niezbędny do życia :D Polecam Nano Plus. Osobiście, nie kupowałbym z Allegro.
Z wyrazami szacunku...
DeadFish:
--- Cytat: zaj ---Kup Irivera t30 nówka kosztuje ok.300zł, przebija Creative i Philipsa jakością dźwięku, wykonania i jest wytrzymały. Z tańszych odtwarzaczy polecam Sandiski.
--- Koniec cytatu ---
Ten iriver ma tyle samo funkcji co Nano, przy czym jest większy i brzydszy. Jakość dźwięku? Zależy od pliku, nie odtwarzacza...od tego to mogą być słuchawki. Wykonanie i wytrzymałość - może i tak, ale ja odtwarzaczami nie rzucam, nie depczę, nie rozjeżdżam walcem. Sandiski - owszem, są w porządku, jednak to straszne kloce. Odtwarzacz to coś przenośnego - ma być mały i poręczny.
zaj:
--- Cytuj ---akość dźwięku? Zależy od pliku, nie odtwarzacza...
--- Koniec cytatu ---
Od odtwarzacza również zależy tak samo jak jakość dźwięku zależy od karty dźwiękowej w komputerze.
Skoro chcesz kupuj Zen Nano Plus, ja sądzę jednak, że za te pieniądze kupisz coś lepszego od creative. Zresztą popytaj na specjalistycznych forach tam na pewno dobrze Ci doradzą.
np.tu:
http://forum.mp3player.pl/index.php?sid=ba...72c6b30f3b2e6d0
i tu:
http://forum.mp3store.pl/
--- Cytuj ---Ten iriver ma tyle samo funkcji co Nano
--- Koniec cytatu ---
A po co odtwarzaczowi jakieś bajeranckie funkcje?? Wystarczy, że ma muzykę odtwarzać i to w dobrej jakości.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej