Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Premie i kary.
Niro:
Zapomnieliście o jednej każe:
Jak się u Fiska kupi 'Sługę Burzy' lub 'Sługę Wiatru' i się ją założy to się dostaję karę 10% od broni dwuręcznej lub jednoręcznej.
Resztę wy wyszukaliście...
Slomek.16:
Te bonusy, które znam to:
- po zjedzeniu 50 ciemnych grzybów dostajemy +10 many
- kiedy ukradniemy księgę rachunkową Lemara i oddamy ją Coragonowi
dostajemy od niego specjalne piwo "Mroczny Paladyn" które dodaje + 1 mana
Syriusz23:
Mi nie chodzi o bonusy, za zjedzenie czegoś, czy exp za zadanie, tylko za coś, kiedy ci piszę na ekranie:
-PREMIA ZA ...
-KARA ZA...
Ale rzeczywiście, dużo rzeczy znaleźliście, GRATULUJĂ :)
Temat do zamknięcia (wg. mnie)
goliat:
Ja ostatnio natknąłem się dość przypadkowo na ten bonus. Otóż po wykonaniu zadaniu Garonda w 2 rozdziale dotyczącym kopalni idziemy zagadać Parcivala. Zauważmy, że najpierw wypowiada dialog, a dopiero później pojawia się ekran wypowiedzi. Robimy tak z parę razy aż w końcu Paladyn odpowiada nam, żebyśmy przestali zawracać mu głowę. W tym momencie dostajemy bodajże +75 doświadczenia. A tak z ciekawośći, warto uczyć się kradzieży kieszonkowej, bo za okradnięcie najlepiej czujnych osób dostaniemy aż 250 punktów doświadczenia. A wracając do bonusów, w porcie jest gościu dla którego musimy odzyskać miecz. Jeśli go założymy będziemy mieli o 10 procent więcej umiejętnośći posługiwania się jednoręcznym. Nie jest to rzecz stała, gdyż te 0 10% więcej mamy tylko wtedy, gdy używamy tej broni.
Pablo2729:
Grałem najemnikiem, gdy wróciłem z górniczej doliny Buster /ten przy chacie nad jeziorkiem/ chciał abym mu przyniósł mu rogi cieniostwora . Miałem je przy sobie. Za każdy zapłacił 300 monet i dał 300 punktów doświadczenia. W ekwipunku miałem ich 13 więc zarobiłem 3900 doświadczenia. Nastepnie powaliłem go zabrałem rogi i znowu mu sprzedałem i nastepne 3900 punky. Mozna na nim nabić kilka poziomów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej