Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Zakończenie gry (MAÂŁY SPOJLER)
Winfrid:
Jestem zawiedziony.... Wszystkie części Gothica końćzyły/kończyły się jakimś fajnym filmikiem, a ty kicha. Właśnie przeszedłem grę pomagając Xardasowi. Bohater powiedział co się stanie z każdym z postaci znanych z poprzednich części. Co i jak będzie i że on sobie znika i koniec. Po prostu kilkanaście linijek tekstu... Domyślam się, że walcząc dla Innosa (co już wkrótce uczynię bo mam save sprzed decyzji :)) będzie tak samo... Ja chcę filmiku!!! :)
by DODO
Sir_William:
Nareszcie ktoś przeszedł Gothic'a III po raz pierwszy. Jestem z Ciebie dumny . Jednak jeżeli dobrze ubrałbyś w słowa swoją wypowiedź byłaby ona bardziej czytelna i przystępna dla innych graczy.
--- Cytuj ---przeszedłem grę pomagając Xardasowi.
--- Koniec cytatu ---
To znaczy, jako członek Norrdmaru? Bo jeżeli tak, to chłopie... jeszcze tyle sposobów masz przed sobą, że ho... ho... i jeszcze więcej. Póki co czekamy na sprostowanie i dokładne opisanie Twojego rozczarowania. Na razie zrozumiałem, że rzucasz się do twórców o brak filmiku? To ja Ci teraz mogę powiedzieć. Jest dostępnych tylko sześć. Cztery reklamy, intro oraz "Litery" końcowe napisy o twórcach. Dla mnie to dobrze. Bez zbędnych ceregieli.
Pozdraiwam,
Sir William
Winfrid:
Heh, no tak. Ale pamiętasz filmik końcowy z drugiej części??? Płyniesz sobie stateczkiem, zachód słońca. Nagle pojawia się Xardas i nic nie jest takie samo jak było przed chwilą... Potem długie oczekiwanie na część trzecią Gothica :) echhhh. No :) Wracając do sprostowania:
Przeszedłem grę jako wyznawca Adanosa (czyli tego, którego umieściłem sobie w profilu, tutaj, na forum), mojego ulubionego boga. Mianowicie zniszczyłem artekaty/artefakty Adanosa, udałem się do Xardasa i razem jako dwaj najpotężniejsi herosi, żyjący i korzystający z największych mocy świata udaliśmy się do starożytnego portalu, który według legendy ma nas zabrać do innego świata. Nie wiemy jednak ani gdzie się udamy, ani czego można się spodziewać po drugiej stronie bramy. Dokonując takiego wyboru osłabiłem dwójkę pozostałych bogów kończąc nieustanną wojnę między nimi o panowanie nad światem. Zaprowadziłem pokój w pierwotynm/pierwotnym tego słowa znaczeniu. Nie zabiłem wszystkich orków - żyją tylko ludzie i rządzą krainami, nie zabiłem wszystkich ludzi - orkowie są panami świata, a doprowadziłem do pojednania tych ras i pozwoliłem im żyć obok siebie w spokoju.
//// P.S. ////
Teraz wybiorę Innosa i zaleję świętym ogniem plugastwa i pomioty Beliara!!!!
by DODO
_Nameless_:
Wiesz jednak co jest bonusem tego zakończenia... nieliniowość - też przeszedłem grę z Xardasem a widzisz... ludzie i orkowie się nie pojednali bo przed odejściem wyrżnąłem orków w pień (planowałem grę jako buntownik ale Nekromanta mnie przekonał :P)
Założę się że każda osoba, nawet grająca po stronie Adanosa będzie miała trochę inne zakończenie
Filmiki są zawsze liniowe, ewentualnie są 3 warianty (ten z G2 różnił się chyba tylko zbroją bohatera) a tutaj masz fajne podsumowanie przygody żywcem wyjęte z niektórych klasyków japońskich rpg
Ja się tam wzruszyłem, że nareszcie nawet trochę mniejsze moje czyny miały wpływ na zakończenie
Zastanawiam się co by było gdybym na przykład... zabił Miltena :P
Reasumując, ten typ zakończenia mi pasuje dużo bardziej niż gilmik/filmik w stylu :
W skale otwiera się dziura Bezimienny tam wchodzi i koniec albo jakaś drętwa gadka "Moja historia dopiero się rozpoczęła" żeby był pretekst do G4
PS
Ja natomiast zaczynam grę jako sługa mroku i orkowy lizus :P
Błędy poprawiane przez DODO
Sir_William:
--- Cytuj ---Heh, no tak. Ale pamiętasz filmik końcowy z drugiej części??? Płyniesz sobie stateczkiem, zachód słońca. Nagle pojawia się Xardas i nic nie jest takie samo jak było przed chwilą... Potem długie oczekiwanie na część trzecią Gothica :) echhhh. No :)
--- Koniec cytatu ---
Cóż... Dobrze by było popatrzeć na filmie, tak na Xardasa i Bezimiennego, którzy po raz pierwszy razem kończą rozgrywkę Gothic III. Jednak jeżeli mówimy o radykalnych zmianach na tle Gothic (I, II, NK), a Gothic - koniec z krótkimi nic nie dającymi filmikami! Trzeba pomyśleć o osobach niesłyszących, które po prostu czytają kwestie dialogu, natomiast filmik to skazanie go na wieczne domysły (chyba, że ktoś napisze co i jak). Natomiast kiedy widzisz co kto mówi jest o wiele lepiej (jak dla mnie). Dlatego nie płaczę za filmem końcowym, ani nie "wypinam" się na niego. "Tera mnie to wali"
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej