Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Bogowie

<< < (6/9) > >>

Hussar:
Orkowie to ludzie?! Jasne, lepiej żeby cały czas się zabijali. Wtedy nikt nie będzie lepszy. A asasynom i tak nic lepszego się nie należy. Ciekawe, jaki byś był chojrak mieszko, gdybyś musiał wziąć udział w takiej wojnie. Miałbyś wybór: Paladyn i asasyn na przykład. Ale po co walczyć, skoro to się nigdy nie skończy, skoro nie da się zwyciężyć, bo Adanos czuwa, by w ziemię stale wsiąkała krew, czy to czarna, plugawa i brudna, czy szlachetna, czy nie winna, to nie ma znaczenia. Adanos to pomylone bóstwo, które samo nie wie czego chce.

Grimm:
Kurde Hussar im więcej twoich postów przeczytam tym bardziej uświadamiasz mnie w przekonaniu, że jesteś fanatycznym wyznawcą Innosa.
Wg ciebie orkowie nie zasłużyli na życie? A to nimy czemu? Bo mają inną kulture niż 'wspaniali i mężli' palladyni, których tak uwielbiasz? A może dlatego ze po prostu pokazali palladynom gdzie ich miejsce a ty nie możesz się z tym pogodzić?
Adanos nie jest pomylony, tylko pilnuje aby żaden z braci ostatecznie nie pokonał drugiego i tym samym sprawił, że ze świata zniknie jedna z ras. Chciałbyś aby na polske napadli np. niemcy a nam nikt nie pomógłby się obronić? Tak samo ma się sprawa z Innosem I Beliarem. Albo nauczą się żyć pokojowo albo wieczna wojna.

Bomba:
Hussar powiedz mi bo jestem strasznie ciekaw w jaki sposób Adanos uśmierca paladynów bo nic podobnego nie widziałem. W gothic 3 zmierzch bogów było mówione że jednak bogowie nie są przyczyną wojen między orkami a ludźmi więc nie mów że gdy na przykład paladyni odnoszą zwycięstwa to zaraz adanos im dowali żeby nie stali się silniejsi od orków popieram mojego poprzednika Grimma, że jesteś fanatykiem.  

Hussar:
Jeśli nie uśmierca, to na pewno w jakiś sposób im szkodzi. A porównanie z Polską i Niemcami jest dobre. Wyobraźcie sobie, że jesteśmy atakowani, giną niewinni, a ci którzy chcą walczyć są straszliwie torturowani i mordowani. I zjawia się wspaniałe bóstwo, dzięki któremu powoli zwyciężamy. I zjawia się drugie bóstwo, które wszystko psuje i pozwala nas stale pogrążać ALE nie pozwala nas wykończyć. Czy to nie głupie?

Azariel:

--- Cytat: Hussar w 22 Luty 2009, 21:09:45 ---Jeśli nie uśmierca, to na pewno w jakiś sposób im szkodzi. A porównanie z Polską i Niemcami jest dobre. Wyobraźcie sobie, że jesteśmy atakowani, giną niewinni, a ci którzy chcą walczyć są straszliwie torturowani i mordowani. I zjawia się wspaniałe bóstwo, dzięki któremu powoli zwyciężamy. I zjawia się drugie bóstwo, które wszystko psuje i pozwala nas stale pogrążać ALE nie pozwala nas wykończyć. Czy to nie głupie?

--- Koniec cytatu ---
Hussar, dałem już tu odpowiedż,jednak została skasowana i otrzymałem ostrzeżenie.Tyle że chodzi o to,że mi tak samo jak Grimmowi i Adrastosowi wydaje się,że jesteś fanatykiem.Ty sądzisz,że Innos jest najwspanialszy,a inni bogowie to chłamy.Beliar to może sie z tobą zgodze,ale Adanos?Jeżeli grasz w G3,to z pewnością zauważysz,że Adanos nie psuje więcej niż Innos i Beliar.Asasynom nic lepszego się nie należy?A czy coś lepszego należy się paladynom?Przecież u asasynów też żyją ludzie.A co nie ma szkodzic?Ty chcesz żeby Innos był święty,a Beliarowi cały czas dokopywac?Nie możesz sie pogodzic,bo paladyni przegrali wojnę?
--- Cytat: Hussar w 22 Luty 2009, 16:17:37 ---Orkowie to ludzie?! Jasne, lepiej żeby cały czas się zabijali. Wtedy nikt nie będzie lepszy. A asasynom i tak nic lepszego się nie należy. Ciekawe, jaki byś był chojrak mieszko, gdybyś musiał wziąć udział w takiej wojnie. Miałbyś wybór: Paladyn i asasyn na przykład. Ale po co walczyć, skoro to się nigdy nie skończy, skoro nie da się zwyciężyć, bo Adanos czuwa, by w ziemię stale wsiąkała krew, czy to czarna, plugawa i brudna, czy szlachetna, czy nie winna, to nie ma znaczenia. Adanos to pomylone bóstwo, które samo nie wie czego chce.

--- Koniec cytatu ---
Patrząc na ten post widzę że się zezłościłeś z powodu mojej wypowiedzi.Wybrałbym asasynów.Orkowie to nie ludzie,jednak zasługują na szacunek większy niż paladyni.Utrzymują całą Myrtane w łapach.Bronią swoich miast.A teraz powiedz mi czy paladynom się to udało?Wygrali po prostu z paladynami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej