Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Gust muzyczny
Vesten_123:
Rany... Jak zobaczyłem, że ktoś przyrównuje elektroniczną "muzyę" taneczną (techno to jej mały odłamek, ale to błąd częstszy niż z hip hopem a rapem) do wielkich kompozytorów to poczułem się urażony. Jak moża sieczkę "byle głośniej, byle szybciej" przrównywać do najgenialniejszych twórców, jacy żyli na tej ziemi? Kawałek tej "muzyki" (czy łup, łup, łup na okrągło można nazwać muzyką? nie bardzo) można zrobić w pół godzinyw prostym programie komputerowym. Ustawić tylko szybkość dudnienia, częstotliwość, czasem można zawyć i jest dobrze.
A mój gust? łatwo się domyślić. Ogólnie dzielę muzykę na "pseudomuzykę" - kicz, muzykę, której nie lubię, ale szanuję, to, czego da się słuchać, oraz to czego słucham. Nie będę wymieniał wszystkich kompozytorów, bo to zbyt długo. Ale najbardziej lubię Bacha, Beethovena, Mozarta, Wagnera i Vivaldiego.
Gromak:
--- Cytat: Odium w 22 Lipiec 2009, 10:04:01 ---Gorgoroth
--- Koniec cytatu ---
Teraz to już chyba Gaygoroth :P sam słuchałem, ale kiedy dowiedziałem się smutnej prawdy o Gaahlu to mi zbrzydł :(
Ale reszta jak najbardziej zajebista ;)
Odium:
Powiem szczerze- nie obchodzą mnie członkowie ani chora ideologia, którą głoszą swymi tworami. Mnie podoba się muzyka i growl wkomponowany w jej tło. Wiem, że dziwne, ale potrafię godzić oba te fakty :P
Lucas Paladin:
Szczególnie nowy Burzum i jego album "Belus". Tak szczerze, to moim zdaniem jedyny DOBRY i warty odsłuchania krążek tego projektu. Nowy Gorgoroth po powrocie Infernusa odżył i wydał nie mniej świetny album, plus jeszcze projekt Kinga (nawiasem mówiąc byłego basisty Gorgorotha) i Shagratha (Dimmu Borgir), czyli Ov Hell i płyta "The Underworld Regime" - kawał soczystego, dobrego, nowoczesnego black metalu. Hail. \m/
Eric:
Jak o mnie chodzi to najbardziej lubię heavy, thrash i power metal. Solidne łojenie dupska, wstukujące się w głowę riffy gitarowe, rytmiczna, szybka perkusja i świetni wokaliści. jak np. Bruce Dickinson, Hansi Kursch, Kai Hansen, Rob Halford. Z tych gatunków moimi ulubionymi zespołami są:
- Blind Guardian
- Iron Maiden
- Iced Earth
- Black Label Society
- Judas Priest
- Demons & Wizards
- Megadeth
- Annihilator
i wiele, wiele innych.
Poza tym bardzo lubię też melodic death metal, głównie stare albumy In Flames, które naprawdę zacnie łoją dupsko - świetne, rytmiczne riffy, zajebiście chodząca perkusja i świetny growl Andersa. Z innych zespołów to: Dark Tranquility, Insomnium, Kalmah, Ensiferum, Wintersun, Equilibrium, Eluveitie, Children of Bodom, Norther, stare Amorphis (nowe też lubię, ale to już nie mdm, tylko rock z naleciałościami doomu i z rzadkimi wstawkami growlowymi) itd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej